Sabır safthamdır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Haberler 15.09.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan cuma namazn Bayazcolu Camisinde kld.

Erdoan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsndaki konumasnn ardndan Bayazcolu Camisine geçti.

Cuma namazn klan Erdoan, cami çknda kendisini bekleyen vatandalarla bir süre sohbet etti, fotoraf çektirdi.

CUMA NAMAZI

Arac hareket ettii srada kendisine Tayyip dede diye seslenen çocuu gören Cumhurbakan Erdoan, makam aracn durdurdu. Erdoan, çocukla bir süre konutu ve oyuncak hediye etti.

Erdoan, daha sonra AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ile ayn makam aracyla AK Parti Genel Merkezine gitti.

Cumhurbakan Erdoana, AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, AK Parti Siyasi ve Hukuki lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc ve eski bakanlardan Taner Yldz da elik etti.

++++

Erdoan MBin faiz arttrmna ilikin: u an ahsen benim sabr safhamdr

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Döviz kurundaki arta ve Merkez Bankasnn (MB) faiz arttrmna ilikin, Austosta bir anda 7 lira seviyesine kadar yükselmesi bal bana bir ekonomik suikast giriiminin delilidir. Dün son olarak MB sürekli gündeme getirilen faiz arttrmn oldukça yüksek bir oranda gerçekletirdi. Diyor ya; bamszlk. Hadi buyur bamszlk. imdi bakalm bamszln neticesini göreceiz. u an ahsen benim sabr safhamdr. Bu sabr bir yere kadar. Kiisel olarak faiz konusuna bakm aynen ifade etiim gibi bilmenizi isterim dedi.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu.

Döviz kurundaki arta ve Merkez Bankasnn (MB) faiz arttrmna ilikin Erdoan, Seçim öncesi bir parça yükselen döviz kurunun makul bir seviyeye dümesini veya en azndan yatay seyre geçmesini beklerken tam tersi bir durum ile karlatk. Amerikan yönetiminin ülkemiz ile ilgili ard ardna açklad olumsuz kararlar bahane edilerek Türk ekonomisini hedef alan alçak bir saldr ile kar karya kaldk. Döviz kuru gece yars operasyonlar ile ne ekonomik ne de mantkl baka bir sebeple izah edilemeyecek ekilde yükseltildi. Ylbanda 3,8 olan Mart banda yine bu durumu koruyan Nisanda yaklak 4 olan, Haziranda seçimlerin ertesi günü 4,6y bulan döviz kurunun yükseliini buraya kadar anlayabilirdik. Seçim öncesi belirsizlii nedeniyle böyle bir kprdanma olabilir dedik. Austosta bir anda 7 lira seviyesine kadar yükselmesi bal bana bir ekonomik suikast giriiminin delilidir. Amerikan yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarna açkca saygszlk olan taleplerine cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çkmas meselenin tamamen siyasi olduuna iaret ediyor diye konutu.

TÜRKYENN TOPYEKÜN CEZALANDIRILMASI BOYUTUNA ULATI

Erdoan, Her eyden önce unun bilinmesi gerekir; Türkiye bir hukuk devletidir, bir kabile devleti deildir. Türkiyenin yaad bu hadise dünyada hiçbir ülkenin siyasi ve ekonomik güvenliinin kalmadnn ifadesidir. AB, çin, Hindistan, Rusya bata olmak üzere dünyann pek çok yerinden ciddi rahatslk iaretleri gelemeye bald. Ülkemize yönelik saldr dierlerinden çok daha sinsi, can skc, kastl bir ekilde gerçekleti. ekonomi snrlarn at. Türkiyenin topyekün cezalandrlmas boyutuna ulat. Bu saldry belirli bir noktada durdurduk. Mücadelemiz her alanda amansz bir ekilde sürüyor. Maruz kaldmz saldrnn manivelas kur gibi görülse de asl kalc darbeyi enflasyon ve faiz olarak alyoruz. Faizi yöneticiler belirler, enflasyonu yönetici belirlemez. Enflasyon faizin ak ile oluur. Merkez Bankas defalarca enflasyonu herkes açklamtr ama enflasyon Merkez Bankasnn açklad gibi gerçeklememitir. Bakyorsunuz yl ortasnda revize ediyor. Madem biliyorsun bu ii. Faizi belirlerken tutuyor da enflasyon neden tutmuyor. Bu gerçekleri imdi Ekim aynda da göreceiz açklamasnda bulundu.

(MBN FAZ ARTTIRIMI) U AN AHSEN BENM SABIR SAFHAMDIR

MBin faiz arttrmna ilikin Erdoan, Dün son olarak Merkez Bankas sürekli gündeme getirilen faiz arttrmn oldukça yüksek bir oranda gerçekletirdi. Diyor ya; bamszlk. Hadi buyur bamszlk. imdi bakalm bamszln neticesini göreceiz. u an ahsen benim sabr safhamdr. Bu sabr bir yere kadar. çünkü biz sömürü manivelalarna eyvallah edemeyiz. Sadece bir kur manivelasyla bir ülke terbiye edilemez. Ben yatrmcma bakarm. Finans kurulularna tabii ki ihtiyacmz var. Onlarsz bir ekonomi düünemeyiz. Onlarn ayakta kal da bizim reel ekonomi ve yatrmcnn güçlü olmasna baldr. O tulumbaya suyu koymamz lazm ki tulumbadan su gelsin. Kiisel olarak faiz konusuna bakm aynen ifade etiim gibi bilmenizi isterim. Bu meseleyi gerek sizlerle gerek milletimle defalarca paylatm diye konutu.

HEMEN GAZI ALAN BASTIRIP GDYOR. ÖNÜNE GELEN ZAM ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPIYOR

Erdoan, Hemen gaz alan bastrp gidiyor. Önüne gelen zam zam üstüne zam yapyor. Faizle ilikisi olsun olmasn frsat yakalyor ya. Burada özellikle de Hazine ve Maliye Bakanlmzn tüm birimleri ile bu kontrol mekanizmalarn çaltrmas lazm. lgili bakanlklarmzn bu suistimalleri yapanlara da gereken dersi vermemiz lazm. Yeter ki enflasyonu döviz kurunu ve piyasa faizlerini kontrol altna alabileceimiz bir iklime kavuabilelim. Gelimeleri takip ediyoruz, bekleyip göreceiz. Bu arada, pek çok tedbiri de hayata geçirdik ifadelerini kulland.

ARTIK TÜRK LRASI YERL VE MLL PARA. KM K DÖVZ TALEP EDYOR, LGL MERCYE KAYET EDLMEL

Döviz ile kira konusuna ilikin Erdoan, Menkul alm satm ve kiralama, hizmet ve eser sözlemesi gibi tüm ilemlerde ödeme yükümlülüklerinin artk kendi paramzla yaplmasn zorunlu hale getirdik. Artk Türk Liras yerli ve milli para. Kim ki döviz talep ediyor, ilgili merciye ikayet edilmeli. Gerei ne ise yaparz. Uzun süredir ikayet konusu olan döviz ile kira konusunu ortadan kaldrdk. Sen elektrii, suyu döviz ile mi ödüyorsun? Hepsi TL, kira dolar. Öyle 25 kurua simit yok. Gerei neyse bu yaplacak ifadelerini kulland.

SIFIRDAN BR YATIRIM U ANDA DÜÜNMÜYORUZ

Kamuda tasarrufa yönelik ciddi admlar attk diyerek konumasan devam eden Erdoan, Bakanlklar birleti. Ciddi bir tasarrufa kamuda gitmi oluyoruz. Kamudaki araçlarn kullanmn snrlandrdk. Personel almn da emekli olan personel saysna yakn bir seviyeye çekiyoruz. Devam eden yatrmlar bitireceiz. Sfrdan bir yatrm u anda düünmüyoruz. Olmazsa olmaz bir yatrm olur o ayr. Müteahhit firmalar da madur etmeyeceiz. Bakanlklarmz ellerindeki yatrm stoklarn gözden geçirecek. Öncelik srasna göre çalmalarn yürütecek. thalat ve iharacat ile uramayan hiç kimsenin dövizle ii olmamaldr açklamasnda bulundu.

TÜM TASARRUFLARIN DÖVZDEN TÜRK LRASINA YÖNLENDRLMES GEREKL

Erdoan, Vatandalarmza sesleniyorum, paranza paramza güvenin. Tüm tasarruflarn dövizden Türk Lirasna yönlendirilmesi gerekli. Yastk alt diye tabir edilen sistem d tasarruflarn ekonomiye kazandrlmasn bekliyoruz. Özel sektör üretim ve yatrmdan vazgeçmemeli. Türkiyeyi Döviz kuru üzerinden vurmak isteyenlere cevabmz üretim ve istihdam yaratarak vermeliyiz dedi.

BOL MKTARDA STOKçU çIKTI.BURALARA BASKINLAR YAPMAK SURETYLE VERECEZ

Manipülatif haberler yapldna vurgu yapan Erdoan, Birileri milletimizin kafasn bulandrmak için yalan haber yayyor. Bu ara bol miktarda stokçu çkt. Bunlara gereken cevab gerek çileri Bakanlmz gerek Hazine Maliye verecek. Buralara basknlar yapmak suretiyle vereceiz. Sen stokçuluk mu yapyorsun? Gel bakalm bunun bedelini öde. Bunlara bunun frsatn vermeyeceiz dedi.

NE OKUL KTAPLARINDA NE SALIKTA, LAçTA NE DE DER HZMETLERDE BR SIKINTI YOK

Erdoan, Okul kitaplarnn baslamadndan salk hizmetlerinin aksatlacana yönelik yalan haberler üretiliyor. Bu ülkede çözülemeyecek bir sorun yok. Buras bir kabile devleti deil. Döviz möviz bunlarn hepsini aacaz. Ne okul kitaplarnda ne salkta, ilaçta ne de dier hizmetlerde bir sknt yok. laç bitti deniyor. Yok böyle bir ey. Devleti bu tür manipilasyonlar ile köeye sktrarak haksz kazanç elde etmek isteyen simsarlara asla meydan brakmayacaz. Biz bu oyunu da bozarz. Türkiyeyi dövizle, faizle, enflasyon ile dize getirebileceklerini sananlar bu milleti tanmyor demektir ifadelerini kulland.

TÜRKYE FIRSATçILIK YAPANLARI DA FEDAKARLIK YAPANLARI DA UNUTMAYACAKTIR

Erdoan, Bu dönemler frsatçlk, stokçuluk yapp kendi ülkesine ve milletine ihanet edenler yannda imkanlar sonuna kadar zorlayp üretime, yatrma, istihdama devam edenleri de tespit ettiimiz dönemlerdir. Bu dönemler ülkenin ve milletin ali çkarlarn ahsi siyasi ve ekonomik çkarlarnn üzerinde tutanlarn dierlerinden ayrt günlerdir. Bunlar imdi gayet iyi tanyoruz. Türkiye çok yaknda bu dalgay aacak ama frsatçlk yapanlar da fedakarlk yapanlar da unutmayacaktr açklamasnda bulundu.

HTYAç DUYULMASI HALNDE TEKLATLARIMIZI REVZE EDEBLR, GÜçLENDREBLRZ

Mahalli seçimlere ilikin uyarlarda bulunan Erdoan, Bu mücadeleyi verirken yerel seçimlere de hazrlanyoruz. Mahalli seçimlerde bütün oyunlar bozmamz lazm. Karl olan güçlü isimlerle bu seçime gireceiz. Srtn partiye dayayarak deil, benim karlm nedir? Ardndan partinin aday, dürüst ... olacak. Toplumda sevilen birisi olacak. Aday belirleme çalmalarmz inallah biraz erken de olsa öne çekip çalmalar ona göre yürüteceiz. Bu süreçte eksiklik, aksaklk gördüümüz yerlerde ihtiyaç duyulmas halinde tekilatlarmz revize edebilir, güçlendirebiliriz. Kendisine aday olduu tevdi edilene kadar her arkadamz mevcut görevini laykyla yerine getirmeli diye konutu.

MHP LE TTFAK YAPMITIK. YEREL SEçMDE MKAN OLUR MU BAKACAIZ

MHP ile ittifak yaplp yaplmayacana ilikin Erdoan, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbakanlnda ve Mecliste MHP ile ittifak yapmtk. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkan olur mu bakacaz. Eer böyle bir imkan karlkl olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da deerlendiririz. çünkü Cumhur ttifakndaki dayanmamz ne ise yerel seçimlerde de bu ittifak gerçekletirme imkanmz olabilir. Arkadalarmz ön görümeleri yapar ardndan liderler olarak konuuruz. Bu olursa iki parti de mahalli iaderelerde gücünü artrabilir. Dier partilerin de gizli veya açk benzer ittifak araylarnda olduunu biliyoruz. Her eyi milletimizin gözü önünde konuacaz. Seçimleri i bilmez muhalefet partisinden kurtarma olarak görüyoruz. Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler bizden demokratik bir yaklam bekleyemezler. Bunun bedelini ar ödedik. Biz kayyumlarla ne gibi hizmetler yaptk bunu vatandalarmz biliyor. Biz size bu paralar kanal aç diye vermiyoruz. Bu seçim çok daha farkl olacak. Gönüllere girmeden netice almak mümkün deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git