Sabit ücretliye vergi indirimi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi, komisyonda.

Haberler 21.12.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, tüm ücret ve maalarn asgari ücret kadar ksmnn gelir ve damga vergisinden istisna edilmesine ilikin önergenin imzaya açldn bildirdi.

Elita, MHP Grup Bakanvekili Muhammed Levent Bülbül ile birlikte geldii TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alnmamasn da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi üzerinde konutu.

Cumhur ttifak grup bakanvekilleri ve komisyon üyesi milletvekilleriyle gelir ve damga vergisi istisnasna ilikin düzenlemenin, tüm ücretli ve memurlarn gelirlerinin asgari ücret kadar ksmna uygulanabilmesini deerlendirdiklerini söyleyen Elita, Sayn Genel Bakanmzla yaptmz istiare sonucunda bunun, tüm ücret ve maa alanlar da kapsayacak ekilde, 18,5 milyon memur ve içiyi kapsayacak ekilde, asgari ücret kadar ksmn vergi d ve damga vergisinden istisna edilmesine ilikin önergeyi milletvekili arkadalarmz imzaya açtlar. diye konutu.

Brüt 5 bin lira ücretin bu düzenleme balamnda vergiden istisna tutulacan anlatan Elita, bunun etki analizinin sorulmas üzerine, eer 8 milyon 900 bin asgari ücretli bu kapsamda deerlendirilmi olsa bunun maliyetinin 17,5 milyar lira olacan kaydetti. Elita, bu düzenlemenin tüm içilere uygulanmas halinde, 15,3 milyon kii için toplam maliyetin 31,1 milyar lira olarak öngörüldüünü aktararak, Sigorta pirimi hariç, sadece vazgeçilen gelir vergisi bu tutar. 3,2 milyon da memur var. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon lira. Arkadalarmzn verecei önerge, 37 milyar 600 milyon liralk bir maliyeti kapsayacak. dedi.

Mustafa Elita, teklife ilikin iki önerge sunacaklarn belirterek, bunlardan birinin gelir vergisi istisnas, dierinin damga vergisine ilikin olacan söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye teekkür eden Elita, düzenlemenin hayrl uurlu olmas temennisinde bulundu.

Komisyonda, teklifin tümü üzerinde görümeler sürüyor.

Ana Sayfaya Git