Sağlam: “Cinsel sapıklığı teşvik eden İstanbul Sözleşmesi lağvedilmeli”

Cinsel sapkınlığa sahip çıkan kimi oluşumların, Diyanet İşleri Başkanı'nın şahsında İslam'a saldırmaya cüret ettiklerini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İstanbul Sözleşmesi ve ilgili kanunların lağvedilmesi için çağrıda bulundu.

Haberler 05.05.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, yapt haftalk iç gündem deerlendirmesinde; hububat alm fiyatlar, esnaf yardmlar, stanbul Sözlemesi ve uyum yasalarnn meydana getirdii sorunlar, tbbi yardmlar ve AYMnin güvenlik soruturmasna dair yeni karar gibi birçok konuyu ele ald.

Türkiyede uzun süredir cinsel sapklklar tevik edici faaliyetlerin yürütüldüünü kaydeden Salam, faaliyetlerin bu denli destek bulmasnn, stanbul Sözlemesi ve 6284 sayl kanunlarn oluturduu imkn ve dokunulmazlk sayesinde olduunun altn çizdi.

AYMnin güvenlik soruturmasna dair yeni kararn da deerlendiren Salam, Güvenlik soruturmalar defteri, bir kez daha açlmamak üzere kapatlmal ve kamu görevlerinde sadece liyakat ve ehliyet gözetilmelidir. dedi.

HUBUBAT ALIM FYATLARINA DAR

Hububat alm fiyatlarna dair görülerini bildiren Salam, 2020 yl hububat alm fiyatlarnn maysn ilk haftasnda açklanaca duyuruldu. Alm fiyatlarnn zamannda açklanmas, piyasadaki arz ve talep koullar açsndan doru bir politikadr. Ancak bu fiyatlar belirlenirken; girdi maliyetleri, çiftçilere etkin destek olma ve tarmn tevik edilmesi hususlar göz önünde bulundurulmaldr. Öncelikle çiftçilerimiz hayat pahallna ve enflasyona ezdirilmemelidir. Öyle bir tarm politikasna ihtiyaç vardr ki; hem enflasyonu dengelemeli hem de çiftçiden devlete, mahsulü tüketime hazrlayan sanayiciden tüketiciye kadar bütün taraflarn memnuniyeti salanmaldr. Tarm sektörüne devletin etkin katksnn salanmas hem üreticiyi korur hem de enflasyona ve hayat pahallna sebep olmaz. Arz ve talep dengesi çok önemlidir. Bu nedenle ihtiyaç duyulan bütün temel gda ürünlerinin yeteri kadar yetitirilmesinin salanmas ve en ksa zamanda da bamlln tamamen sonlandrlmas hedeflenmelidir. Böyle bir politika arz güvenlii, ucuzluk ve bolluun salanmas için de gereklidir. Coronavirus salgn gda güvenliinin salanmas ve tarmda kendine yeterli olmann ne kadar önemli olduunu açkça ortaya koymutur. dedi.

MADUR ESNAFA YARDIM EDLMELDR

Yaklak 2 aydan beridir kapal bulunan esnafa ciddi anlamda destein verilmediini belirten Salam, Salgna ilikin tedbirlerin alnd ilk günden beri restoran, pastane, çayhane, berber gibi on binlerce küçük ve orta ölçekli esnafn iyerleri ya tamamen kapatld ya da önemli oranda ileri azald. Yaklak iki aydan beri kapal bulunan bu esnaflarmza yönelik imdiye kadar ciddi bir destekte bulunulmamtr. Açklanan düük faizli kredi paketleri bu kesimin maduriyetini gidermekten uzaktr. Bunun yannda inanc gerei faizli muamelelerden kaçnan vatandalarn bu hassasiyet ve maduriyetleri hiç dikkate alnmamtr. KOBlere yönelik bu duyarszlk devam ederse salgn sonrasnda bunlarn büyük bir ksm belki bir daha kepenklerini açamayacaktr. Bu kesimlerin kiralar, masraflar ve geçimleri dikkate alnarak dorudan bir gelirin aktarlmas bir zorunluluktur. Öte taraftan salk tedbirleri ile devam eden hayatn ak arasndaki denge korunmaldr. Maduriyetlerin daha fazla büyümemesi için yava yava hayatn normale dönmesine yönelik gerekli çalma ve programlar yaplmaldr. ifadelerini kulland.

STANBUL SÖZLEMES VE UYUM YASALARI ACLEN LAVEDLMELDR

Bat ülkelerce fonlanan cinsel sapklk faaliyetlerine de deinen Salam, Türkiyede uzun süredir cinsel sapklklar tevik edici faaliyetler yürütülmektedir. Bu tür faaliyetlerin bat ülkelerinin salad ciddi fonlarla desteklendii de sr deildir. En son Diyanet leri Bakannn ahsnda okuduu hutbe üzerinden dorudan slama saldrmaya cüret edilmesi durumun vard boyutlarn vahametini bir kez daha göstermitir. dedi.

HÜKÜMET, çNE DÜTÜÜ BU çELKL DURUMDAN BR AN ÖNCE KURTULMALIDIR

Salam, ktidar partisinin baz baro idarecilerinin inanç ve ahlaki deerlerimize hakaret ve dümanlklarna kar ortaya koyduu tepki, hakaret ve dümanlklarnn bu raddeye ulamasndaki sorumluluunu örtemeyecei bilinmelidir. Hükümet, içine dütüü bu çelikili durumdan bir an önce kurtulmaldr. diye konutu.

Yaplan özendirici faaliyetlerin stanbul Sözlemesi ve uyum yasalarndan kaynaklandn, bu yasalarn acilen lavedilmesi çarsnda bulunan Salam, öyle dedi:

Sapkl özendirici faaliyetlerin bu denli siyasi, ekonomik ve sosyal destek bulmas, netice itibariyle stanbul Sözlemesi ve 6284 sayl kanun bata olmak üzere mevzuatta bu ve benzeri sözlemeler gerei yaplan yasal düzenlemelerin oluturduu imkn ve dokunulmazlk sayesinde olmutur. Bu noktadan sonra hükümetin sorumlulu milletimizin inancna, ahlakna, örfüne taban tabana zt bu sözlemenin altna att imzasn çekmek ve uzants yasalardan bir an önce milleti kurtarmaktr. Bu yönde atlacak bir adm, ayn zamanda hükümet açsndan içerisine düülen çelikiyi de bertaraf edecektir. Aksi halde oluan bu fiili durum, hükümetin alnnda kara bir leke olarak kalmaya devam edecektir. ifadelerine yer verdi.

MÜLTEC KAMPLARINA YARDIMLAR SEMBOLK DEL, ASGAR HTYAçLARINI KARILAYACAK DÜZEYDE OLMALIDIR

Bütün dünyay etkisi altna alan salgnla baa çkmann, bütün insanln yardmlama ve dayanmasyla mümkün olabileceini söyleyen Salam, çok güçlü ekonomik ve sanayi altyapsna sahip ülkeler dahi bu yükün altndan kalkamam, baka ülkelere muhtaç olmulardr. Salgnn bandan itibaren Türkiyeden 116 ülke yardm talebinde bulunmu, bunlardan 50den fazlasnn talebine olumlu cevap verilmitir. Zor günlerde ya insanlkta ya da dinde karde olduumuz halklarn yardm taleplerinin karlksz kalmamas önemlidir. Bununla birlikte dünyann süper güçlerinden ziyade öncelik, sürekli zor durumda olan, fakir ve madur halklara verilmelidir. Muhasara altnda olan Yemen, Gazze ve ölümden kaçan insanlarn barnd mülteci kamplarna yardmlar sembolik deil, asgari ihtiyaçlarn karlayacak düzeyde olmaldr. dedi.

TEDBRLERN EN ÖNEML HALKALARINDAN BRN OLUTURAN MASKE, EN RAHAT ULAILABLEN MALZEME OLMALIDIR

Maskeye ulamda yaanan skntlara ilikin görülerini ve önerilerini sunan Salam, Dünyann en büyük ülkelerine bu kadar cömert davranan Türkiyenin kendi vatandalarn maskesiz brakmasnn ise bir izah yoktur. Halen devletin maske ulatrmad milyonlarca insan vardr. Kald ki ulatrlanlarn dahi tek kullanmlk be tane maske ile on gün boyunca kendini virüsten korumas mümkün deildir. Bedava datlacak diye sat da yasaklanan maskeye vatandalar ulaamamaktadr. Tedbirlerin en önemli halkalarndan birini oluturan maske, en rahat ulalabilen malzeme olmaldr. Bu nedenle muhtarlklar, market zincirleri veya farkl alternatifler devreye sokularak ya ücretsiz ya da çok düük bir ücret ile acilen sata sunulmaldr. diye kaydetti.

AYMNN GÜVENLK SORUTURMASINA DAR YEN KARARI

AYMnin güvenlik soruturmasna dair yeni kararn deerlendiren Salam, Anayasa Mahkemesi, geçtiimiz günlerde güvenlik soruturmasna ilikin vermi olduu yeni bir kararla, önceki içtihatlarn pekitirmi ve güvenlik soruturmas usulünün hukuka aykrln bir kez daha vurgulamtr. 4045 sayl kanunun 1. Maddesine eklenen ikinci fkray iptal eden 19 ubat 2020 tarihli AYM kararnn gerekçesi geçtiimiz Sal günü yaynland. Buna göre güvenlik soruturmas ve ariv aratrmas sonucunda kiisel veri niteliindeki bilgilerin alnmasna, kullanlmasna, ilenmesine yönelik güvenceler ve temel ilkeler kanunla belirlenmeksizin bunlarn alnmasna ve kullanlmasna izin verilmesi anayasaya aykr bulunmu ve iptaline karar verilmitir. dedi.

Güvenlik soruturmasyla birlikte madur olanlara haklarnn verilmesi gerektiinin altn çizen Salam, OHAL döneminde getirilen güvenlik soruturmas uygulamas, suiistimal edilerek bir fileme arac olarak kullanld. Bu nedenle binlerce insan hak ettikleri görevlerine atanmad gibi aileleri ve yaknlar da etiketlenerek Suçun ahsilii ile Masumiyet Karinesi ilkeleri ihlal edilmitir. Güvenlik soruturmalarnda elenenler, özel sektörde de i bulma güçlüü yaam veya kimi iverenler tarafndan i bulma güçlükleri bahane edilerek sömürülmütür. Mevcut mevzuatta, memuriyete engel suçlar açk bir ekilde belirtilmitir. Bundan farkl bir yol ve yöntem aramak hukuki deildir. Teyide muhtaç istihbarat notlarndan ziyade, kiilere yönelik kesinlemi mahkeme kararlarnn esas alnmas gerekir. Güvenlik soruturmalar defteri, bir kez daha açlmamak üzere kapatlmal ve kamu görevlerinde sadece liyakat ve ehliyet gözetilmelidir. Bunun yan sra güvenlik soruturmasnn getirildii tarihten beri madur edilenlerin kazanlm haklarnn iadesine yönelik de bir düzenleme yaplmal, görevlerinden alkonulan insanlarn görevlerine iadeleri kolaylatrlmaldr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git