Sağlar'a HSK yanıtı

HSK: Tarafsızlığa gölge düşürecek açıklamalar, birlik olma şiarımıza uygun değil

Haberler 05.01.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Kurulunca (HSK) Giyim, kuam, yaam biçimi, etnik kimlik gibi çoaltlabilecek nedenlerle hkim ve savclarn tarafszlna gölge düürecek açklamalar, 100 yana girmeye hazrlanan Cumhuriyetimize ve demokrasi kazanmlarna ters düecek; birlik olma, beraber olma ve millet olma iarmza uygun olmayacaktr açklamas yapld.

HSKdan yaplan yazl açklamada, bamsz ve tarafsz olarak görevini gerçekletiren Türk hakim ve savclarnn birinci önceliinin anayasaya, kanunlara, dosyadaki maddi gerçee ve hukuka uygun elde edilmi delillere göre hüküm vermek olduu bildirildi. Açklamada, unlar kaydedildi:

BRLK OLMA ARIMIZA UYGUN DEL

Türk Hkim ve Savclar, millet olmann, bir arada huzur içinde yaamann bir gerei olarak; farkllklara sayg duyma, birbirine anlayla yaklama ve herkese eit davranma bilinciyle; dil, din, mezhep, rk, etnik köken, cinsiyet, siyasi düünce, sosyal ve ekonomik durum, hemehricilik, yaam biçimi, d görünü, medeni hal gibi sebeplerin ayrmcla neden olmamas için toplumun her ferdinin göstermesi gereken duyarlln üstünde bir farkndala sahiptir. Adil, hzl, etkin ve güvenilir bir yarg sistemi için hkim ve savclar kadar toplumun da sorumluluklarnn bulunduu muhakkaktr. Giyim, kuam, yaam biçimi, etnik kimlik gibi çoaltlabilecek nedenlerle hkim ve savclarn tarafszlna gölge düürecek açklamalar, 100 yana girmeye hazrlanan Cumhuriyetimize ve demokrasi kazanmlarna ters düecek; birlik olma, beraber olma ve millet olma iarmza uygun olmayacaktr. Hkim ve savc olabilmek için gerekli artlar, anayasa ve yasalarmzda açkça belirtilmitir. Yasal mevzuat dnda baka snrlamalar aramak; anayasamzda ve evrensel hukukta güvence altna alnan temel hak ve hürriyetler anlay ve hukuk devleti ilkesiyle de asla badamayacaktr. Zor artlarda üstün bir fedakrlkla görevlerini yerine getiren Türk Hkim ve Savclarn yaam biçimleri, giyim kuamlar, inançlar gibi ça d anlayla tartmaya açmak, yarg sistemimize, adalete, ülkeye ve millete hiçbir katk sunmayaca unutulmamaldr.

Ana Sayfaya Git