Sağlar'ın sağlıksızlığı

CHP’li Fikri Sağlar’ın "Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum" sözlerine tepki yağıyor.

Haberler 01.01.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Devlet ve Kültür Bakan Fikri Salar, Halk TVde irin Payznn sunduu Sözüm Var programna konuk oldu. Programda 28 ubat olaylar tartlrken, Fikri Salarn kulland ifadeler tepki çekti. Konumasn baörtüsüne getiren Salar, Kendimden söylemek istiyorum. Ben yarglandm zaman, türbanl bir hakimin karsna gittiimde benimle ilgili haklarm koruyaca ve adaleti yerine getirebilecei konusunda kukum var ifadelerine yer verdi.

BRAHM KALIN: TÜRKYE BU ZHNYETE GEçT VERMEYECEKTR

Öte yandan Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln da, Twitter hesabndan yapt açklamada, katld televizyon programnda, türbanl hakimin adil olacandan kukuluyum diyen CHP eski milletvekili Fikri Salara tepki gösterdi.

Kaln, Baörtüsü ve klk kyafet üzerinden yaplan her tür ayrmclk, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadnlarn temel bir insan hakkn köhne irtica söylemleriyle basklamaya çalmak gericiliktir, ayrmclktr, rkçlktr. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir dedi.

ABDULHAMT GÜL: HERKES BU ÜLKENN ET VE BRNC SINIF VATANDAIDIR

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Twitter hesabndan yapt paylamda; Herkes bu ülkenin eit ve birinci snf vatandadr. Ayrmc siyaset, ötekiletirici dil, klk kyafet faizmi tarihin köhnemi fikirler mezarlna gömülmütür. nsanlk için koronadan tehlikeli bu fikri hortlatmak isteyen zihniyet asla amacna ulaamayacaktr. ifadelerini kulland.

BÜLENT TURAN: SALARIN SÖZLERNE AIRANLAR TAM BRETLK

AK Parti Grup Bakan Vekili Bülent Turan da sosyal medya hesab Twitterdan yapt açklamada, CHPli Salarn türbanla ilgili sözlerine aranlar tam ibretlik! Muhafazakar camiaya birkaç kytrk ziyaret ile CHPnin deitiini, makul bir yol arkada olabileceini düünen zavalllar bilmeli ki, tarih de ahit, CHPnin var olma amac baörtü kartl, darbe yancl! ifadelerini kulland.

ÖMER çELKTEN SERT AçIKLAMALAR

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ise Twitter hesabndan Fikri Salara tepki gösterirken u ifadeleri kulland 2020 ylnn son faist saldrs CHPli Fikri Salardan geldi. CHPli Salar, Türbanl hakimin adaleti yerine getireceinden kukuluyum demi. Dorudan insanlarn düüncelerini, inançlarn ve demokratik haklarn hedef alan barbarca bir nefret söylemidir bu.

Adaleti ve insanl tehdit eden klk kyafet deil bu faist zihniyettir. Türbanl bir hakimin adil olamayaca görüü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklamdr, iddetle knyoruz. CHPli Fikri Salarn türbanl hakimin adil olacandan kukuluyum ifadesi tam bir bölücülük örneidir; kendi deyimi ile lafn iade edersek ideolojiktir ve militancadr! Demokrasi ve hukuk düman barbar bir zihniyettir.

CHP çNDE BARBAR ZHNYETTEK BU KAFALAR...

Düünce ve inanç temelinde, bireyi ve toplumu hedef alan her yaklam insanlk suçudur. CHP içinde barbar zihniyetteki bu kafalar, karanlk anlaylar hala topluma dayatma peindeler. Bu, CHP içinde kroniklemi bir vakadr. Bu faist zihniyet, ötekiletirici, ayrmc ve özgürlükleri hedef alan yaklamlar ile ülkemize ve insanmza kötülük yapmaya devam ediyor. Utanç verici olan bu özgürlük ve inanç dümanl, baz dönemler kamufle edilmeye çallsa da çok geçmeden yeniden gün yüzüne çkyor.

BU ZHNYETLE MÜCADELE BR NSANLIK VAZFESDR

Barbarlar, tarih boyunca sadece ehirlere, insanlara ve kültürel miraslara saldrmad. Düünceye, inanca ve özgürlüklere de saldrd, yok etmeye çaltlar. Dayatarak, ötekiletirerek ve reddederek, toplum üzerinde bask kurmaya çalmak, barbarlktr. Barbarlk pusuda bekliyor. CHPli Salarn kadnlar rencide eden ve giyim tarzna göre yarglayan nefret dolu açklamas, bugünün CHPsinde halen bir zihniyet deiimi ve dönüümü yaanmadn göstermektedir. Demek ki 2021 ylnda da faizmle mücadeleye devam edeceiz. Bu zihniyetle mücadele bir insanlk vazifesidir. Ülkemizin geleceini karartmak ve demokrasimizi vesayet altna almak isteyenler frsat kolluyor. Bunlara frsat vermeyeceiz.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEZ

Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann güçlü demokratikleme iradesi sayesinde, baörtüsü yasa denilen barbarlk tarihin mezarlna gömülmütür. Faist zihniyetin o utanç verici yasaklar yeniden milletimize dayatmasna asla müsaade etmeyeceiz. Baörtülü-baörtüsüz ayrm yapmadan ve her türlü ayrmcl reddederek ülkemizin tüm kadn fertlerini saygyla selamlyor, kadnlarmzn özgürlüklerinin her zeminde takipçisi olmaya devam edeceimizi vurguluyoruz. Bu vesileyle tüm kadn hukukçularmza sayglarmz sunuyoruz.

NUMAN KURTULMU: HEZEYANDIR, BÖLÜCÜLÜKTÜR

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, CHPli Fikri Salarn bir televizyon kanalnda sarf etmi olduu sözler hezeyandr, bölücülüktür. Baörtüsüne dil uzatmak, aklnca türban diyerek bir forma büründüünü iddia etmek safsatadr dedi.

Kurtulmu, sosyal medya hesabndan Salarn açklamalarna tepki göstererek, Türkiyeyi yeniden 28 ubat günlerinde olduu gibi karanla gömmek isteyenlerin kirli zihin dünyas deifre oldu. Bu topraklarn en büyük gücü demokrasi ve özgürlüklerdir. Hiç bir güç bunun önüne geçemez. CHPli Fikri Salarn bir televizyon kanalnda sarf etmi olduu sözler hezeyandr, bölücülüktür. Baörtüsüne dil uzatmak, aklnca türban diyerek bir forma büründüünü iddia etmek safsatadr. nsan haklar ve inanç özgürlüü kart yasakç zihniyeti inatla devam ettiren Salarn dini inançlar gerei balarn örten kadnlar için söyledii sözleri asla kabul etmiyoruz. Hadsiz bir ekilde tanmlamaya çalt baörtüsü, Müslüman kadnlar için özgürlüün simgesidir. Aziz milletimiz hak ve özgürlüklerinin sahibidir. Bir daha asla kimilerinin hayal dünyasnda yer alan 28 ubat despotluuna izin vermeyecektir. Yargçlarmz, hukuki usul ve normatif düzlemde ne gerekiyorsa onu uygulamakla mükelleftir ve yargçlarn görevlendirilmesinde kanuni ölçütler dnda herhangi bir rkç dlamaya izin vermeyeceiz ifadelerini kulland.

MAHR ÜNAL: CHP çNDE YER ETM VE KÖK SALMI

Ünal, sosyal medyadan yapt paylamda, Salarn bir televizyon kanalnda baörtüsü ve türban konusunda kulland ifadelere ilikin deerlendirmelerde bulundu. Baörtüsü üzerinden yaplan her saldrnn barbar, ayrmc ve faist bir zihniyetin ürünü olduunu belirten Ünal, paylamnda unlar kaydetti:

CHPli Fikri Salar gibilerinin rahatszl kendisi gibi bir avuç vesayet elitinin kurmu olduu düzeni yok etmemizden kaynaklanmaktadr. Fikri Salar yapm olduu açklamayla bizi bir kez daha dorulamtr. CHPnin frsatn bulduunda faizan ve baskc zihniyetini aynen sürdüreceini göstermektedir. CHP, bu milletin deerleriyle, inançlaryla mücadele etme fikrinden vazgeçmemitir. CHP içinde artk yer etmi ve kök salm ötekiletirici, ayrmc zihniyet bu topraklarda asla baarl olamayacaktr.

EMN AKBAOLU: 28 UBAT ZHNYET FIRSAT BULDUUNDA ANINDA HORTLUYOR

AK Parti Grup Bakanvekili Muhammet Emin Akbaolu da sosyal medya hesabndan yapt açklamada, 28 ubat zihniyeti frsat bulduunda görüldüü gibi annda hortluyor. Aziz Milletimiz bu zihniyeti tasfiye etmi ve gerekli dersi de vermitir. 28 ubatn yasakç zihniyeti artk tarihin çöp sepetine atlmtr ve ebediyen orada kalacaktr. ifadelerini kulland.

MUSTAFA DESTC: MASKENZ DÜTÜ GERçEKLER ORTAYA SAçILDI

Maskeniz dütü. Gelecekle ilgili gerçek düünceleriniz ortaya saçld. diyen Büyük Birlik Partisi Genel Bakan Mustafa Destici de soyal medya hesabndan yapt açklamada Allahn inayetiyle bu aziz millet Vatan, Millet, Din, Devlet dümanlarna bir daha frsat vermeyecek ifadelerini kullanarak CHPli Fikri Salarn skandal sözleri sonras tepkisini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git