"Sağlık Bakanlığından 7 bin 655 personel ihraç edildi"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devletin bütün kurumlarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Bizim bakanlığımızda şu anda 7 bin 655 personel ihraç edilmiş durumda. İhracın sonrasında gelen itirazların değerlendirilmesiyle 252 personel göreve iade edilmiş, 243 personel ise şu an açıkta." dedi.

Haberler 14.01.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Ahmet Demircan, devletin bütün kurumlarnda Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin devam ettiini belirterek, Bizim bakanlmzda u anda 7 bin 655 personel ihraç edilmi durumda. hracn sonrasnda gelen itirazlarn deerlendirilmesiyle 252 personel göreve iade edilmi, 243 personel ise u an açkta. dedi.

Demircan, FETÖ ile mücadelenin Bakanlk bünyesinde hz kesmeden devam ettiini söyledi.

7 bin 655 personelin ihraç edildiini, ihracn sonrasnda gelen itirazlarn deerlendirilmesiyle 252 personelin göreve iade edildiini belirten Demircan, 243 personelin de u an açkta olduunu bildirdi.

Salk çalanlarnn merakla bekledii ypranma paylarna ilikin bir hazrlk içinde olduklarn ifade eden Demircan, özlük haklaryla ilgili yaplacak çalmalarn içerisinde, salk çalanlarna ypranma paynn verilmesinin de yer aldn belirtti.

Bakan Demircan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann babakanl döneminde salk çalanlarnn 5 yllk hizmetine karlk 1 yl ypranma pay verilmesi sözünün de geride kalmayacan vurgulad.

TÜRKYE UYUTURUCU SALDIRISI ALTINDA

Madde bamll ile ilgili yürütülen çalmalara da deinen Demircan, Uyuturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu uyuturucuyla ilgili üst kurula 8 bakan, bir de babakan yardmcsnn katldn hatrlatt.

Uyuturucu konusunun hassas bir konu olduunu ifade eden Demircan, Türkiye için bir tehdit olarak alglyorum. Türkiye sanki uyuturucu açsndan terör örgütleri tarafndan, birtakm güçler tarafndan hedef seçilmi. Türkiyede uyuturucunun yaygnlamas için bir gayret sergileniyor, görüntüsünü alglyoruz. Bunun önüne geçmek için de bütün kurumlaryla devlet üzerine düeni yapmaya çalyor. diye konutu.

Demircan, bakanlklarn gerekli tedbirleri aldn, Salk Bakanlnn da uyuturucu belasna müptela olan kiilerin tedavisi için çaltn dile getirdi.

Bu konuda toplumun çok iyi ekilde bilinçlendirilmesi gerektiine dikkati çeken Demircan, Uyuturucuyla aka yaplmaz. Bir kere kullanr denerim. Yok böyle bir ey. Bir kere tamam, ondan sonra esiri olur gider o insan. Hele ki kimyasal, sentetik uyuturucular u anda ciddi ekilde piyasaya veriliyor. Onlar toplumumuzu, gençlerimizi tehdit ediyor. dedi.

Batda olduu gibi Türkiyede bir uyuturucu tehdidi bulunmad için sevinildiini, ancak dünyada etkileimin çok hzl olduunu vurgulayan Demircan, bu konuda Türkiyenin uyank durmak ve büyük bir gayret sarf etmek zorunda olduunu söyledi.

OCAK AYININ SON HAFTASINDA LK çALIMAMIZI YAPACAIZ

Sözlemeli salk personelinin baar deerlendirmesi konusuna da deinen Bakan Demircan, unlar kaydetti:

Sözlemeli personelde deerlendirme yapmak zorundayz. Baar deerlendirmesi bu. Karne belki ho dümüyor, konuya öyle bakmayalm. Performans deerlendirmesi olarak deerlendirelim. Baarly baarszdan ayrmak gereklidir. Hizmetin kalitesini yükseltmek için baarya ödül vermek lazm. Baarszsa kii, belli puann altna düerse o sözlemenin sonlandrlmas lazm. Bunlarn kriterlerini belirliyoruz. Önümüzdeki günlerde sözlemeli personelimizde ve dier salk çalanlarmzda eitim çalmalarmz yapacaz. Sanyorum ocak aynn son haftasnda ilk çalmamz yapacaz. Onlar da bilecekler hangi deerlendirmelerden geçeceklerini.

Ana Sayfaya Git