Salgının boynunu kıracağız inşallah

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek bir insanın bile salgın hastalık sebebiyle acı çekmesine, hayatını kaybetmesine gönüllerinin razı gelmeyeceğini belirterek, "Ramazan ayının manevi ikliminde, tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namazlar ve diğer ibadetlerimiz ruhumuzu zenginleştirirken, salgının boynunu da Allah'ın izniyle kıracağız" dedi.

Haberler 08.04.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Geniletilmi l Bakanlar Toplantsna katld. Erdoan, konumasnda ilk olarak, Konyada kaza krma urayan askeri uçakta ehit olan pilota Allahtan rahmet dileyerek, Konyada bizim Türk Yldzlar olarak tandmz uçaklarmzdan birisi eitim uçuu srasnda düüyor. Pilot yüzbamz da ehit oluyor. Allahtan kendilerine rahmet diliyorum. Ailesine, tüm silahl kuvvetlerimize bamz sa olsun diyorum dedi.

YANLI NSANLARLA KARILATIIMIZDA ÜZERN ÖRTMÜYORUZ

Erdoan, 2023 ve 2053 hedeflerine kararllkla yürüdüklerini belirterek, Bunlar söylerken madalyonun dier yüzünü de görmezden gelmiyoruz. Skntlarmz yok mu elbette var. Bunun için kendi içimizde yapmamz gereken deiimler olduunu biliyoruz. Tekilatlarmzdan balayarak her seviyede adm adm hayata geçiriyoruz. Geçirmeye de devam edeceiz. Hiç üphesiz bu süreçte, yanl insanlarla, ilerle ve yöntemlerle de karlatmz oluyor. Bunlar tespit eder etmez asla üzerini örtmüyor, yanl savunmuyor hemen gereini yerine geriyoruz. Getirmeyi de sürdüreceiz diye konutu.

RAMAZANDA SALGININ BOYNUNU KIRACAIZ

Erdoan, salgnn tehdit olmaktan çktnda normalleme admlarn yeniden devreye soktuklarn, salgn arttnda ise sklatrmaya yöneldiklerini söyledi. Amaçlarnn, Türkiyeyi ramazan aynda genel olarak dinlendirerek bayram sonrasndaki güzel günler için hazrlamak olduunu vurgulayan Erdoan, öyle konutu:

Türkiyenin tek bana salgn tedbirlerini geniletmesi, hatta salgn tümüyle yenmesi önemli deildir. Asl olan yakn insani ve ticari iliki içinde olduumuz corafyalar bata olmak üzere dünyadaki genel iyilemenin gerisinde kalmamak hatta mümkünse önünde gitmektir. Avrupa ülkelerinin tamam neredeyse Türkiyeden daha ar tedbirler uyguluyor. Üstelik bu ülkelerin salk sistemleri de tamimiyle felç durumdadr. ayet biz ramazan ayndaki tedbirlerimizle vaka saylarn birkaç binli rakamlara düürebilirsek, maysla birlikte balayaca anlalan turizm sezonu ve bunun içeride açaca hareketlilii yakalayabiliriz. Aksi takdirde turizmde bir sezonu kaçrmakla kalmayacak, yurt dna yaplacak i ve aile ziyaretlerinde de çok ciddi skntlar yaayacaz. Tek bir insanmzn bile bu meum hastalk sebebiyle ac çekmesine hele hele hayatn kaybetmesine gönlümüz raz gelmez. Ramazan aynn manevi ikliminde tuttuumuz oruçlar kldmz namazlar ve dier ibadetlerimiz ruhumuzu zenginletirirken, salgnn boynunu da Allahn izniyle kracaz.

VAATLERNN DB DELK

Erdoan, Türkiyenin en önemli sorununun muhalefetin duruundaki bozukluk olduunu belirterek, CHPnin bandaki zatn durumu bu çarpkln en somut örneidir. Söyledii eylerin yars yalan yars yanl olduu halde sanki atomu parçalamann formülünü bulmu edasyla sürekli konuuyor bir yalan söylüyor. Ama sorun bu zatn vaatlerinin de dibinin delik olmas. Türkiyede 10 milyon isiz var ben bunlar çözeceim diyor. sizlie çare olarak söyledii projeye kargalar bile gülüyor ifadesini kulland.

Erdoan, il bakanlarna Sizlerden illerinize döndüünüzde bugünkü grup konumamda anlattm gibi 19 yllk çalmalarmz bkmadan usanmadan her frsatta milletimize anlatmanz istiyorum. Ayn ekilde CHPnin bandaki zatn ve yanndaki çetenin yalanlarn çarptmalarn, terörist ve darbe seviciliklerini, iftiralarn, kadnyla erkeiyle, genciyle yalsyla, özellikle muhalifiyle her vatandamza anlatmanz istirham ediyorum diye seslendi.

Ana Sayfaya Git