Sancar; hukuk devre dışıdır!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "En geniş kapsamda bir demokratik mücadele ortaklığı ve bunun ihtiyaç durumunda parlamento seçimleri için demokrasi ittifakına dönüştürülmesi meselesi, artık somut bir program olarak önümüzdedir. Sadece bir söylem değil, sadece bir slogan değil, somut bir program olarak artık şekillenmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberler 12.11.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Partiden yaplan yazl açklamaya göre HDP Parti Meclisi, E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar bakanlnda topland.

Burada konuan Sancar, HDPnin, Türkiye siyasetinin kurucu aktörü olma iddiasnn hakkn vermeye çaltn, gereklerini yerine getirmek için elinden geleni yaptn kaydetti.

HUKUK DEVRE DII

Türkiyenin tarihinin en ar hukuksuzluk dönemini yaadn, hukukun bütünüyle devre d braklmas gibi bir yönelim içine girildiini savunan Sancar, Anayasa Mahkemesinin tehdit edildiini, Kobani Davasna siyasi müdahaleler yapldn belirtti. Bunlarn bo çabalar olduunu kaydeden Sancar, Ne mahkeme salonlarndaki mizansenler ne iktidarn operasyonlar ne de baka saldrlar HDPyi yolundan alkoyabilir. imdiye kadar olduu gibi bundan sonra da HDP bütün bu saldrlar boa çkaracak güce ve inanca sahiptir. ifadelerini kulland. Sancar, unlar kaydetti:

DEMOKRATK MÜCADELE

En geni kapsamda bir demokratik mücadele ortakl ve bunun ihtiyaç durumunda parlamento seçimleri için demokrasi ittifakna dönütürülmesi meselesi, artk somut bir program olarak önümüzdedir. Sadece bir söylem deil, sadece bir slogan deil, somut bir program olarak artk ekillenmektedir. Nasl yürüyeceimizi, ilikileri, en geni demokrasi ittifak için ilikileri nasl kuracamz, kurallarmz yine bütün demokrasi güçleriyle istiare ederek halkla buluarak belirleme aamasnda olduumuzu bilelim. Slogan ve hedef deil, somut admlarla hayata geçirilecek hayati bir amaç. çünkü eer bu birliktelii salayabilirsek gelecek dönem, yeni bir balangc, demokratik dönüümü ve bar salamann önündeki engellerin hepsini ortadan kaldracak, halklarn ortak iradesini yaratma imkanmz da o kadar büyüyecektir. Biz bu birliktelii salayabileceimize inanyoruz.

Ana Sayfaya Git