Sancar resti çekti

6 muhalefet liderinin Ankara’daki buluşmasına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur” dedi.

Haberler 14.02.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA- HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, Mardinin Nusaybin ilçesinde bir düün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olaan lçe Kongresinde konutu.

HDPYLE MÜZAKERE çN DE MUTABAKAT ARAMAK ARTTIR

6 parti liderinin Ankaradaki bulumas öncesi yapt konumada Sancar, Cumhurbakanl seçimine giderken güçlü demokrasi ve kalc bar, gerçek adalet için HDPyle müzakere etmek arttr. HDPyle müzakere için de mutabakat aramak arttr ifadelerini kulland.

CUMHURBAKANLII çN ORTAK ADAY FKRNE AçIIZ

Parlamento seçimlerine kendi ittifaklar ile gireceklerini dile getiren ancak Cumhurbakanl konusunda ortak aday fikrine de açk olduklarn kaydeden Sancar, öyle devam etti: Cumhurbakanl seçimi için bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eer muhalefet partileri bizlerle geçi sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki hakszlklarn ve tahribatlarn tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açz.

AK PART VE MHPDEN FARKI YOKTUR

Bugün 6 muhalefet partisinin bakanlar bir araya geliyor. Gelsinler, çok iyi yapyorlar. Diyalog, görüme, tartma iyidir ama HDPyi yok sayan, bu diyalogda HDPyle iliki kurmay, HDPyle müzakere yürütmeyi planna koymayan bir anlayn Türkiyeye nasl bir gelecek vadettiini de açklamas gerekiyor. çünkü bu masada oturanlarn önce uzlamas, kabul etmesi, mutabakata varmas gereken ey ülkeye güçlü demokrasiyi ve kalc bar nasl getirebileceimizdir. Kim ki HDPyi dümanlatrr onun AKP ve MHPden fark yoktur. HDPye dümanca yaklaan herhangi bir partinin Türkiyede kendini muhalefet gücü saymaya da hakk yoktur.

Ana Sayfaya Git