Sapıklığa kimyasal hadım getiriliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çocuk istismarının önlenmesine yönelik yapılacak yasal düzenlemelere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Haberler 21.02.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan kimyasal hadm ile ilgili, Bu konularla ilgili olarak aklmza aklnza ne geliyorsa bunlarn hepsinin bilimsel anlamda çözüme kavuturulmas çok çok önemli dedi. Erdoan ayrca, zina konusunun yeniden gündeme geleceini belirterek Biz AB sürecinde, bu bir özeletiridir onu söylemek zorundaym, bu konuda bir yanlmz oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunlar belki de ayn kapsam içerisinde deerlendirmemiz lazm ifadelerini kulland.

Erdoan AK Parti grup toplantsnn ardndan basn mensuplarna yapt açklamalarda unlar söyledi: Malum u anda tabi mevcut yasalar içinde idam yok. Ve böyle bir deiikliin yaplabilmesi için ana muhalefetin de buna destek vermesi gerekir.

dam ile ilgili konu özellikle terör suçlaryla ilgili de bizim açmzdan çok büyük önem arz ediyor. Bu konu üzerinde çalp gerek terör gerek buna benzer konular, yani bunlar bir anayasal düzenlemeyle gündeme gelebilir.

ZNA KONUSUNDA YANLI YAPTIK

Hatta hatta bu kapsamn dnda zina konusunun da yeniden ele alnmasnn çok çok isabetli olaca düüncesindeyim. çünkü bu toplumun manevi deerler noktasnda farkl bir konum var. Biz AB sürecinde, bu bir özeletiridir onu söylemek zorundaym, bu konuda bir yanlmz oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunlar belki de ayn kapsam içerisinde deerlendirmemiz lazm.

Bu, Türkiyenin bir defa bat ülkelerinin birçoundan farkl bir konumda olduunu gündeme getirmesi bakmndan önemli.

Dier taraftan tabi idam konusunun terörle ilikisi önemli. Ama bu çocuk tacizleri bunlar asla balanabilir görmezden gelinebilir konular deil. u anda 6 arkadamz çalmalarn balattlar. Ve süratle bu konuda bir neticeye varp ardndan da hemen yasal düzenlemesini yapp bunu parlamentoya tayacaz.

KMYASAL HADIM

Bu konularla ilgili olarak aklmza aklnza ne geliyorsa bunlarn hepsinin bilimsel anlamda çözüme kavuturulmas çok çok önemli.

Bu tür bir uygulama veya çok daha farkl bir cezai müeyyide Yani yaplmas gereken, caydrcl en öneme tayan neyse bunu bizim yapmamz art. Bu gerekiyor. Ve konuyla ilgili u anda görevlendirilen arkadalarmzn çalmas ardndan da babakan ve benim yapacam müterek çalmayla bir yere varacaz.

TOPLUMUMUZU çÖKÜE GÖTÜRECEK BR ALçAKLIKTIR

Erdoan grup toplantsnda ise ayn konuyla ilgili oalrak unalr söylemiti: Son günlerde ard ardna karmza çkan çocuklara yönelik alçakça saldrlarla ilgili haberler bizi sorumluluklarmzla ilgili düünmeye, sigaya çekmeye itti. çocuklarla ilgili bu suçlar istismar deil alenen izmihlaldir. Toplumumuzu çöküe götürecek bir alçaklktr. Böyle bir duruma kesinlikle kaytsz kalamayz. Göz yumamayz. Bakanlar Kurulu toplantmzda bu konuyu etraflca ele aldk.

Dün Betepede bakanlmda toplanan Bakanlar Kurulunda bu meseleyi detayl olarak ele aldk. Gerek kanunlarn kendilerinde, gerek uygulamadaki boluklarn giderilmesi, gerek ailelerde ve okullardaki eitimdeki boluklarn hzla giderilmesi için çalma balatld. Görevlendirilen 6 bakan arkadamz hazrlayacaklar raporu sunacaklar.

Ardndan hzlca hareke geçilecek. Burada caydrc olmas bakmndan en ar cezai müeyyideler neyse bu müeyyideler de alnacaktr. Bu tür konularn beklemeye uzatmaya yeri yoktur. Mesela bu tür suçlar ileyenlerin infaz sistemindeki tüm indirimlerin dnda tutulmas da arttr. Milletimizin gözünde bir çocuun ruhunda bedeninde açlan yaralar bir insan taammüden öldürmekle ayndr. Dolaysyla bu suçlara verilen cezalar da bu hissiyata uygun olmaldr.

Ana Sayfaya Git