Sarıgül bu kez Ordu Cezaevi önünden seslendi: Genel af çıkarılsın

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ordu Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, kısıtlı genel af çağrısını yineledi. Göçmenlerin de AB ülkelerine eşit olarak dağıtılması önerisinde bulundu.

Haberler 07.05.2022 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Deiim Partisi (TDP) Genel Bakan Mustafa Sargül, 9 Nisanda yapt genel af çarsnn ardndan cezaevleri önünde yapt basn açklamalaryla konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Bugün de Ordu E Tipi Kapal ve Açk Ceza nfaz Kurumu önünden seslenen Sargül, cezaevlerinin kapasitesinin üstünde bir dolulukta olduunu söyledi.

Af çarlarnn siyasi parti çalmas amaçl deil, vicdani olduunu vurgulayan Sargül, u açklamada bulundu: Pandemi koullar münasebetiyle yarglamalarn biraz hzl yapldn, acele yapldn, baz konularn gözden kaçt konusunda gerçekten önemli duyumlarmz var. Cezaevlerinin kapasitesi 275 bin. u anda 325 binin üzerinde tutuklumuz ve mahkumumuz cezaevlerinde. Pandemi koullar münasebetiyle dar braklan yar açk cezaevlerindeki mahkumlarmzn ve tutuklularmzn süresi doluyor. Devletimizin sevgi elini binlerce mahkumumuza, binlerce tutuklumuza bir kez daha uzatmasn arzu ediyorum. çarmz bireysel deil, çarmz kardelik hukuku içindir. çarmz bütün siyasi partileredir. Bütün siyasi partiler el birlii yapalm ve affet Türkiyem diyelim.

GÖçMENLER çN AVRUPA ÖNERS

Sargül, Bu vatandalarmz kendi topraklarndan isteyerek gelmemitir. Büyük bir caninin basks içerisinde canlarn kurtarmak için gelmitir. Türkiye Cumhuriyetimiz de bunlara kucak açmtr. Ancak dorusu; bütün Avrupa Birlii ülkelerine buradaki göçmenlerin eit olarak datlmasdr. Yani biz 6 milyon göçmenimize ev sahiplii yapamayz. Almanya, Fransa, ngiltere, sviçre, Danimarka, lafa geldii zaman özgürlük diyen, demokrasi diyen, insan haklar diyen Avrupa ülkeleri, yapmamz gereken olay buradaki mültecileri eit oranda o ülkelere mutlaka datmamz gerekiyor dedi.

SYASLER SNKAFLI KONUMAMALI

çileri Bakan Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Bakan Ümit Özda arasndaki tartmaya da deinen Sargül, siyasi tansiyonun düürülmesi gerektiini belirterek, Eletirilerin saygs olmas lazm, sevgisi olmas lazm. Eletirilerin ölçüsü olmas lazm. Türkiye Deiim Partisi, bütün siyasileri sakin olmaya, normallemeye ve konumalarnda sinkafl (küfür) ve hakarete varan konumalardan kesinlikle uzaklamaya davet ediyoruz çars yapt.

Ana Sayfaya Git