Sarıgül, Muş'ta konuştu

"Sorumluluğumuzun bilincinde olan bir partiyiz. 'Ülke sıkıntıda olsun, yangınlar çıksın, seller olsun da bir siyasi parti oy kaybetsin, biz oy alalım' mantığında olan bir siyasi parti değiliz"

Haberler 16.08.2021 - 05:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Deiim Partisi (TDP) Genel Bakan Mustafa Sargül, sel felaketi ve yangn üzerinden oy devirmesi yapacak bir parti olmadklarn, bu afetlerin tekrarlanmamas için raporlar hazrladklarn belirtti.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Mua gelen Sargül, partisinin il bakanl binasnda düzenledii basn toplantsnda yangn, sel gibi afetlerin meydana geldii bölgelerde önemli skntlarn yaandn söyledi. Orman yangnlar nedeniyle Türkiyenin cierlerinin yandn belirten Sargül, öyle konutu:

Yangnn üzerine benzinle giden bir siyasi parti deiliz. Keke o sel olmasayd. Giden canlarmz var. Sel felaketi ve yangn üzerinden oy devirmesi yapacak kadar vicdansz bir parti deiliz. Arkadalarmz genel merkezde bu afetlerin tekrarlanmamas için geni çapl çalarak, raporlar hazrlyor. Sorumluluumuzun bilincinde olan bir partiyiz. Ülke skntda olsun, yangnlar çksn, seller olsun da bir siyasi parti oy kaybetsin, biz oy alalm mantnda olan bir siyasi parti deiliz. Keke bu yangnlar olmasayd, cierlerimiz yanmasayd. Keke sel olmasayd da biz bu konumalar yapmasaydk.

Vatandalarn tahriklere kaplmamas, aklselim davranmas gerektiini ifade eden Sargül, Hiçbir provokatif harekete TDPli arkadalarmz asla katlmayacaktr. Öncelikle ülkemizin mutlu olmasn isteriz. Önce devletimizin sonra da partimizin mutlu olmasn arzu ederiz. Bizim için her zaman önce ülkemiz gelir. Tüm yurttalarmz sorumluluunun bilinci içinde sakin olmaya davet ediyorum. diye konutu. Parti binasnda düzenlenen danma kurulu toplantsna katlan Sargül, daha sonra partililerle Tarihi Murat Köprüsüne geçti.

Ana Sayfaya Git