Sarıgül'den 'Türkiye milletvekilliği sistemi' önerisi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, milletvekili sayısının 500'e indirilmesi ve 100 üyeden oluşan "Türkiye milletvekilliği sistemi' kurulması önerisinde bulundu.

Haberler 23.03.2022 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Deiim Partisi (TDP) Genel Bakan Mustafa Sargül, AK Parti ve MHPnin hazrlad yeni seçim yasas teklifinde önerilen yüzde 7lik seçim barajna kar çkarak, Demokratik dünyada nasl seçim baraj yüzde 3 ise barajn yüzde 3 olmas lazm. Bir oyun bile önemi son derece fazladr dedi.

Sargül, parti meclisi öncesi düzenledii basn toplantsna, 22 Martn Dünya Su Günü olduunu hatrlatarak balad. Türkiyede kaynaklar iyi kullanlmad için su stresi yaandn, önlem alnmamas halinde 10 yl içinde su fakiri olunacan belirten Sargül, klim deiikliklerinin su ve gda üzerindeki etkilerini tartmamz lazm. Maalesef günlük ksr çekimelerden asl sorunlarmza bakamyoruz dedi.

ADAYLARI KAYITLI ÜYELER SEçMEL

Milletvekili adaylarn partilere kaytl üyelerin seçmesi gerektiini vurgulayan Sargül, tercihli oy sistemine geçilmesini istedi.

Milletvekili saysnn 500e indirilmesi ve 100 üyeden oluan Türkiye milletvekillii sistemi kurulmas önerisinde bulunan Sargül, belediye bakanl seçimlerinin iki turlu yaplmas gerektiini ifade etti.

Birlemi Milletler Gda ve Tarm Örgütünün Rusya-Ukrayna sava nedeniyle küresel gda krizi kapda uyars yaptn aktaran Sargül, Gdada milliyetçilik balamt imdi daha da artt. Ülkemizi kendine yeter hale getirmemiz lazm dedi.

Ana Sayfaya Git