"Şartlı ceza indirimi ikinci yargı paketinde olabilir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay "Terör, çocuk ve kadına yönelik suçlar gibi belli suçlar hariç tutulmak üzere, cezalarda 5 yıllık indirim yapılmasına yönelik şartlı ceza indirimi talebimiz vardı. Bu, birinci yargı paketinde yok ama ikinci yargı paketinde olacağını düşünüyoruz. Bu yönde beklentimiz var"

Haberler 27.09.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, partisinin terör, çocuk ve kadna yönelik suçlar gibi belli suçlar hariç tutulmak üzere, cezalarda 5 yllk indirim yaplmasna yönelik artl ceza indirimi talebine ilikin, Bu, birinci yarg paketinde yok ama ikinci yarg paketinde olacan düünüyoruz. Bu yönde beklentimiz var. dedi.

Akçay, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Grubu tarafndan iletilen ilk yarg paketine yönelik ana muhalefet partisinin beklentileri karlamad yönündeki eletirisini hakl bulmadklarn belirten Akçay, pakette yarglama süreçlerinin hzlandrlmasna yönelik çok önemli düzenlemelerin yer aldna iaret etti.

Geciken adalet, adalet deildir. söylemini anmsatan Akçay, Birinci yarg paketine göre, yarglama, seri muhakeme ve basit yarglama usulu olarak ikiye ayrlacak. Yarglama konular bu iki usule göre datlyor. Böylece yarglamann daha hzl yaplmas salanacak. Mahkemelerdeki i yükü önemli ölçüde azalacak. Pakette, adaletin daha ksa sürede tecelli etmesi için reform niteliinde düzenlemeler var. diye konutu.

KNC YARGI PAKET

Akçay, partisinin yetkili kurullarnn yarg paketine yönelik görümelerini sürdürdüünü, AK Parti Grubuna bu konuda kendi çalmalarn sunacaklarn anlatt.

Erkan Akçay, yarg reformuna yönelik birinci paket ile iletilmesi beklenen ikinci paketin, bütçe görümeleri balayana kadar yasalamasn öngördüklerini de bildirerek, yarg reformuna yönelik üçüncü ve dördüncü paketlerin hazrlanmas halinde, bunlarn bütçe sonras kanunlaabileceini kaydetti.

MHPnin daha önce gündeme getirdi terör, çocuk ve kadna yönelik suçlar gibi belli suçlar hariç tutulmak üzere cezalarda 5 yllk indirim yaplmasna yönelik artl ceza indirimi talebini anmsatan Akçay, Bu, birinci yarg paketinde yok ama ikinci yarg paketinde olacan düünüyoruz. Bu yönde beklentimiz var. dedi.

Akçay, ayrca ikinci veya olas dier yarg paketlerinde, Adalet Komisyonunda bekleyen kanun tekliflerindeki düzenlemelere yer verilmesi için çalacaklarn aktard.

Ana Sayfaya Git