Seçim Barajı Değişebilir?

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kuzey Irak'taki referandumuna ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, "Sayın Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız, hassasiyetimiz aynıdır. Sayın Bahçeli'nin bizim açıklamalarımıza yönelik kaygılarını anlayışla karşılarız ama burada aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır. Devlet yönetmek, çok hızlı bir şekilde pozisyon değiştirmek, doğru pozisyon alabilmekle ilgilidir" dedi.

Haberler 28.09.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AKP MKYK sonrasnda gündemi deerlendirdi. MKYK gündemine ilikin Ünal, Türkiyenin kaderi ile Ak Partinin kaderi birlemitir. AK Parti bu sorumlulukla bakmaktadr. Bölgedeki yeni sorunlara, krizlere de AK Parti ayn sorumluluklarla bakmaktadr. Bugün de MKYK ile hem Kuzey Irak referandumunu hem D likiler Bakanlmz son Almanya seçimlerini, çileri Bakanlmz iç güvenlik gelimelerini de deerlendirmi bizimle paylamtr ifadelerini kulland.

HER KAFADAN BR SES çIKAN BR SYAS PARTNN AK PARTYE TUTARLILIK KONUSUNDA DERS VERMES SÖZ KONUSU DEL

CHP sözcüsü Bülent Tezcann bugün ki açklamalarn eletiren Ünal, Her kafadan bir ses çkan bir siyasi partinin Ak Partiye tutarllk konusunda ders vermesi söz konusu deildir. Öncelikle kendi iç bütünlüklerini oluturmallar dedi.

SAYIN BAHçELNN KAYGILARI LE BZM KAYGILARIMIZ, HASSASYETMZ AYNIDIR

Ünal, MHP lideri Devlet Bahçelinin açklamalarnn sorulmas üzerine u ifadeleri kulland: Sayn Bahçelinin kayglar ile bizim kayglarmz, hassasiyetimiz ayndr. Sayn Bahçelinin bizim açklamalarmza yönelik kayglarn anlayla karlarz ama burada aslolan sayn Cumhurbakanmzn, Babakanmzn ve sözcülerinin açklamalardr.

DEVLET YÖNETMEK, çOK HIZLI BR EKLDE POZSYON DETRMEK, DORU POZSYON ALABLMEKLE LGLDR

Önümüzde Kuzey Irak referandumu sonras bu referandum sonuçlarna ilikin Türkiyenin pozisyonuna dair açklamalar olmutur. Bu açklamalar bizim önümüzdeki süreçte bir plan içerisinde deien pozisyonlara göre alacamz durumu ifade ediyor. Devlet yönetmek, çok hzl bir ekilde pozisyon deitirmek, doru pozisyon alabilmekle ilgilidir.

U ANDA HERHANG AMBARGO UYGULUYOR DELZ

Bakanlarmzn da bu meyanda açklamalar, Cumhurbakanmzn açklamalar ile tenakuz ifade etmiyor. u anda herhangi ambargo uyguluyor deiliz.

MALYE BAKANI YEN VERG DÜZENLEMES LE LGL AçIKLAMA YAPACAK

Bugün açklanan Orta Vadeli Programa ilikin sorulan bir soru üzerine Ünal, Sayn Naci Abal, konunun açklanmas için gerekli sorular 18:30da cevaplayacak diye konutu.

YAZ SAAT DÜZENLEMES LE LGL YÜRÜTMEY DURDURMA KARARI VAR

Dantayn Yaz saati uygulamasna dair yürütmeyi durdurma karar vermesine ilikin Ünal, Yaz saati düzenlemesi ile ilgili yürütmeyi durdurma karar var. Buna ilikin bizim pozisyonumuz da sizinle paylalacak dedi.

SEçM BARAJI UYUM YASALARI çERçEVESNDE YENDEN GÜNDEME GELEBELR

Seçim barajna ilikin Ünal, Uyum yasalar çerçevesinde hem siyasi partiler kanunu hem de seçim kanunu deerlendirilecektir. 2012 ylnda bu konuda 3 seçenek sunduk. Ancak destek bulmamt. Uyum yasalar çerçevesinde yeniden gündeme gelebelir, konuulabilir dedi.

Ana Sayfaya Git