Seçim Kürtlerin Beka Meselesidir

"Bu seçim Kürt kardeşlerimiz için bir beka meseledir" diyen Başkan Erdoğan "Tarih boyunca Kürtlere en çok zulmeden örgüt PKK'dır. Kürt kardeşlerimin hakkını, hukukunu, kültürünü, onurunu korumak için devrim niteliğinde işler yaptık" dedi.

Haberler 11.03.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Diyarbakr l Bakanlnca stasyon Meydannda düzenlenen mitingde çokulu halk kitlesine seslendi.

Diyarbakrn binlerce yllk kadim bir ehir olduunu, Kudüsün, amn, Badatn, Buharann, Semerkandn, Urfann, Bursann ve Üsküpün kardei olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, Ahmed Arif ve Sezai Karakoçun iirleriyle meydandakileri selamlad.

Diyarbakrn tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Erdoan, Diyarbakrl kardelerimizin yürüdüü yola kurban oluruz biz. Asrlardr medeniyetimizin sembol ehri Diyarbakr, bugün de gönlümüzün en ba köesindedir. Ben inanyorum ki 31 Mart akam da inallah sandklarda da bu cokuyu göreceiz. te bunun için son bir yldr 4üncü defa Diyarbakrdayz. diye konutu. Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakrn Türkiye, Türkiyenin de Diyarbakr olduunu vurgulayarak öyle devam etti:

STKRARIN LOKOMOTF OLAN BR KENT

Bundan tam bir asr önce stanbul igal edildiinde Diyarbakrn evlad Süleyman Nazif, Kara bir gün balyla bir yaz yazmtr. Bu yaznn yaymlanmasyla ehirde yer yerinden oynamtr. Tpk Marata Sütçü mamn, Antepte ahinbeyin, ehitkamilin yapt gibi Süleyman Nazif de igal edilen ehrinde stanbulda istiklal ateini yakmtr. Diyarbakr, asrlardr hep kendisiyle birlikte ülkemizin istiklalinin lokomotifi olmutur. Buna ramen Diyarbakr, uzunca bir süre ülkemizin dier ehirleri gibi geri kalmlk, yoksulluk ve ihmal edilmilik batana itilmiti. Maalesef Diyarbakrn bana terör örgütü belas kara bulut gibi çökmütü.

- radelerini terör örgütüne teslim ettiler

Diyarbakr terör örgütünün zulmünden kurtardkça ehrin çehresinin deitiini en iyi Diyarbakrllarn bildiini dile getiren Erdoan, unlar söyledi: Artk 10 sene öncesinin Diyarbakr yok, stanbula adeta örnek bir Diyarbakr var. Bu terör örgütü kalntlaryla bugünlere gelmedik, bunlara kayyum kardelerimizle geldik. Onlar, devletin kendilerine gönderdii paray Diyarbakra harcadlar ama birileri halkn mesajn yanl anlad. Halkn kendilerine verdii 80 milletvekili ve yüzün üzerinde belediye ile ehirlerimize ve ülkemize hizmet edecekleri yerde gidip siyasi söylemlerini bir avuç marjinale, iradelerini de terör örgütüne teslim ettiler.

BELEDYELERN YAPTII HZMETLER ANLATTI

Devletin, belediyelere, vatandalara hizmet etmek için verdii araç ve imkanlar altyap eksikliklerini gidermek için deil, çukur kazmak için kullandklarn vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, mitinge katlanlara yönelttii, Elinizi vicdannza koyarak cevap verin. Diyarbakr, terör örgütünün emrindeki militanlar döneminde mi hizmet gördü, yoksa u anda bizim de adaymz olan kayyum döneminde mi hizmet gördü? sorusuna Kayyum yantn ald.

ELNZ VCDANINIZA KOYUN DYEREK BALADI

Diyarbakr Büyükehirde, Balarda, Kayapnarda, Yeniehirde, Diclede, Bismil ve dier ilçe belediyelerindeki görevlendirmeler sonras verilen hizmetlerin terör örgütünün emrine girenlerden alnamayacan vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti: Diyarbakra trnak ucu kadar katk salamayan, tam tersine sadece yük olan, sadece bedel ödeten örgüt artklarndan ehrimizi tamamen kurtarmann vakti gelmitir.

KORK, ALLAHTAN KORKMAYANDAN

Korkmak yok. Kork Allahtan korkmayandan ifadesini kullanan Erdoan, 31 Martta Diyarbakrllara adam gibi belediye bakanlar hizmet için çalacak belediyeler vadettiklerini söyledi. Erdoan, Biz bodrum katlarnda teröristlerce sorguya çekilen, tokatlanan belediye bakanlar deil, emanetinize sahip çkacak karakterli belediye bakanlar vadediyoruz. Diyarbakr artk Kandil yerine kendi ehrine hizmet edecek namuslu belediye bakanlaryla yönetilmeyi hak ediyor. diye konutu.

Diyarbakr 31 Martta, ehrimize sahip çkyor muyuz, irademize sahip çkyor muyuz, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket ii gönül ii, gönül belediyecilii diyor muyuz, büyükehir ve ilçelerimizde belediye bakan adaylarmza sahip çkyor muyuz? diye soran Erdoan, meydandan ald Evet cevab üzerine Maallah, tebarekallah Diyarbakra inanyorum, Diyarbakra güveniyorum. ifadesini kulland.

Diyarbakra bugüne 41 milyar yatrm yaptklarna iaret eden Erdoan, Laf deil. Bunlar Bay Kemal anlamaz. Bunlar bu HDPliler anlamaz. Bunlarn eline para geldii zaman Kandile gönderirler, biz ise milletin bu parasn Diyarbakra, eitime, sala, adalete, emniyete, yola, ulama tarma. dedi.

SUR LçEMZ ACIMASIZCA BOMBALADILAR

Bunlar çok acmasz, buralar bombaladlar, o canm tarih kokan Osmanlnn miras Kurunlu Camisini adete yklacak duruma getirdiler. diyen Erdoan, daha önce restorasyonlar yaplan ancak çukur eylemlerinde zarar gören cami ve kiliselerin restorasyon çalmalarnn tamamlandna iaret etti. Erdoan, Surdaki 4 bin 922 hak sahibiyle uzlama salayarak bölgeyi yeniden ayaa kaldrdklarn ifade ederek terör olaylarndan zarar gören vatandalara toplam 120 milyon lira tutarnda kira ve eya yardm yapldn söyledi. Diyarbakr kimliinin önemli bir parças olan bin 400 tarihi ta evi yeniden canlandrdklarn dile getiren Erdoan, Surda 152 bin metrekarelik alana millet bahçesi yaptklarn, Dicle Vadisi Millet Bahçesinin yapmnn ise sürdüünü kaydetti.

DYARBAKIRA HIZLI TREN GELYOR

Diyarbakr- Elaz Hzl Tren Projesinin etüt çalmalarnn devam ettiini anlatan Erdoan, Mardine hzl tren müjdesi vermesine ilikin HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin Mardinde hzl trene ne gerek var? ifadelerini kullandn anmsatt.

GAPn en önemli illerinden biri olan Diyarbakr sulama projeleriyle ihya ettiklerini, ehrin kalknmas, vatandalarn gelir seviyelerinin yükselmesi için 7 barajn yapmnn da devam ettiini aktaran Erdoan, Diyarbakrn çlgn projesi olarak da bilinen Dicle Nehri üzerindeki en büyük sulama amaçl baraj olan Silvan Barajnn da bunlardan biri olduunu söyledi.

SLVAN TÜNEL MÜJDESN VERD

Cumhurbakan Erdoan, maliyeti 1,5 milyar lira olan Silvan Baraj ile 2 milyon 350 bin dekar zirai arazinin sulanacan, yllk 681 milyon kilovat saat enerji üretileceini belirterek, öyle devam etti:

Barajmzn inaat bitmek üzere, inallah önümüzdeki yl burada su tutmaya balyoruz. imdi sizlere bir müjde veriyorum. GAPn önemli unsurlarndan olan Silvan Barajndan alnan suyu Silvann eteindeki ovalardan balayp Mardine kadar aktaracak Silvan Tünelinin temelini bugünlerde atyoruz. Ayrca bu projenin önemli bir parças olan Babakaya Tünelinin inasyla ilgili sorunlar da yaknda çözüyoruz. Böylece barajda su tutma ilemi bittiinde tünellerimiz de hazr hale gelmi olacak. Diyarbakr ve Mardine hayrl olsun.

19 BN KYE STHDAM SALANACAK

Dicle ilçesi ve köylerinin içme suyu skntsn da çözüme kavuturacaklarn aktaran Erdoan, Diyarbakrl çiftçilere de son 17 ylda 4,5 milyar lira tarmsal destek verildiini kaydetti. Erdoan, ocak aynda Diyarbakr OSBnin yer teslimini yaptklarn, maliyeti 37 milyon lira olan bu tesisle tekstilde kentin üretim deer zincirinde yer almayan boyahane yatrmlarnn da önünün açlacan aktard. Tesisin tamamlanmasyla ilk etapta bin 700 istihdam salanacana iaret eden Erdoan, gelecek dönemde Diyarbakr daha büyük hizmetlerle buluturacaklarn vurgulad.

KÜRTLERE PKK ZULÜM ETMTR

Cumhurbakan Erdoan, alandaki vatandalarla Rabia iareti yaparak, 31 Martta vatandalardan AK Parti belediyecilii gönül belediyecilii diyerek gelecee sahip çkma, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket ii gönül ii demenin sözünü ald.

Erdoan, Diyarbakrn tek ihtiyac, bölücü örgütün gölgesinin ehrin üzerinden kalkmasdr. Tarih boyunca Kürtlere en çok zulmeden örgüt PKK olmutur. Bölücü örgütün Kürt kardelerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkn, hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamtr. Bu örgüt sadece kendi sapkn ideolojik amaçlar için Kürt kardelerimizi kullanmtr. imdi de Kürt kardelerimizin iradesini CHPnin ba çektii zillet ittifakna teslim ederek bir kez daha ayn oyunu oynamaktadr. dedi.

HDPli vekillerin baz konumalarn meydana kurulan barkovizyondan izleten Erdoan, Diyarbakrda soruyorum, Türkiyenin Kürdistan diye bir bölgesi var m? Bu adam Kürt de deil. Sahtekara bak ve Kürdistan HDP alacak. Batda da AK Parti ve MHPye kaybettireceiz. diyor. Bunlara öyle bir sandkta tokad vuralm ki bu ifadeleri kullandklarna piman olsunlar. Benim ülkemde Dou Anadolu, Güneydou Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var ve biz 780 bin kilometrekareyle Türkiyeyiz. Fakat bunlar bölücü, bunlar bu milleti parçalamak için var. Ne diyor, Biz srtmz PKKya, YPGye, PYDye dayadk. diyor. Ben de diyorum ki biz srtmz Diyarbakrl kardelerimize ve Allaha dayadk, bu yola böyle çktk. Bizim arkamzda terör örgütleri yok, bizim arkamzda millet var. Bunlar da zillet. deerlendirmesinde bulundu.

HDPL MLLETVEKLLERNNG ÖRÜNTÜLER

HDP milletvekillerinin konumalarndan görüntüler izleten Erdoan, Bunlar ülkemizde ve bölgemizde hep birtakm güçlerin gönüllü veya paral taeronluunu yapmlardr. dedi.

KÜRT KARDELERMZ çN BEKA MESELES

Kürtler üzerine oynanan oyunlar bozduklarn aktaran Erdoan, Bu seçim en çok da Kürt kardelerimiz için bir beka meselesidir. ifadesini kulland. Peki Kürt kardelerimizin eskiden beri birçok skntlar yok muydu? diye soran Erdoan, unlar söyledi:

Tabii vard. Ama Türkiyede her etnik unsurun kendine göre bir sorunu vard. Hepsini atk ve ayoruz. Daha güzel olacak, daha iyi günler var önümüzde. te biz böyle bir Türkiyeyi devraldk ama imdi bambaka bir Türkiye var. Hemen kollar svadk, eitimde, salkta, emniyette, bütün enerjide, tarmda yeni yeni admlar attk. Bütün bunlar da terör örgütünün saldrlarna, döktüü kanlara, basklarna ramen baardk. imdi milliyetçiyim diye geçinen Meral Hanm bunlarla beraber deil mi? Saadet, CHP beraber deil mi? Omuz omuza beraber yürümüyorlar m? Gelin bunlarn topuna 31 Martta sandkta bir ders verelim. Hazr myz buna? Hak ve özgürlük diyorlar deil mi? AK Parti iktidarnda kazanlan hak ve özgürlükler hiçbir dönemde oldu mu? Bu ülkede Kürt kardelerimin hakkn, hukukunu, kültürünü, onurunu korumak için devrim niteliinde iler yapan, risk alan varsa biz olduk.

nançlarna göre, insan sfatyla bu dünyaya gelen herkesin ayn ölçüde olduunu vurgulayan Erdoan, Türküyle, Kürtüyle, Arapyla, Lazyla, Bonak ile ayrm yok. diye konutu.

Bugün ister Irakta olsun, ister Suriyede olsun bölgemizde nerede bir Kürt, Arap ve dier kökenlerden kardeimiz varsa ba sktnda aklna gelen ilk yer Türkiyedir. diyen Cumhurbakan Erdoan, te Kobaniden gelenler nereye geldi? Türkiyeye geldi. u anda 200 bin Kobaniden gelen Kürt kardeimiz Türkiyede. Biz buyuz. Öyleyse 31 Marta hazr myz? Mazlumlarn yegane sna her zaman bu topraklardr. Neden biliyor musunuz? Aslnda bu bölgenin tek gerçek devleti Türkiyedir de ondan. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git