Seçim takviminde!

AK Parti'li Yavuz'dan erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklama:

Haberler 23.09.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Sakarya Milletvekili Ali hsan Yavuz, seçimlerin erkene alnmas için hiçbir neden olmadn belirterek Türkiyede seçimlerin erkene alnmasna ilikin ortam söz konusu deildir. Dolaysyla 18 Haziran 2023te inallah milletvekili ve Cumhurbakanl seçimlerini yapacaz. dedi.

Serdivan Belediye Bakan Yusuf Alemdar ile Anadolu Ajans (AA) Sakarya Bölge Müdürü Yücel Veliolunu ziyaret eden Yavuz, kurumun çalmalar hakknda bilgi ald. AA çalanlarna baarlar dileyen Yavuz, burada yapt açklamada, erken seçim konusunun youn ekilde tartlmaya balandn söyledi. Tartmalarn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeniden aday olmasyla balantl hale getirilmesinin anormal olduunu belirten Yavuz, konularn birbiriyle alakasnn olmadn ifade etti. Bu tartmalar, geçmite Türkiyedeki olaanüstü dönemleri arzulayan kesimlerin itigallerine benzettiini dile getiren Yavuz, yaplanlar 367 örneiyle özdeletirdiini aktard. Meclisin o dönemde çkmaza sürüklendiini anmsatan Yavuz, Bugün olan tartmalar çok benzetiyorum. Bu, Cumhurbakanmzn birinci dönemi, Anayasamza göre iki dönem aday olabiliyor. Oysa sanki Sayn Cumhurbakanmz, anayasa deiiklii olmadan önceki dönemi de saymak suretiyle ikinci dönemi yayor gibi bir intiba uyandrlmaya çallyor. Bu kesinlikle yanltr. diye konutu.

Yavuz, 2012 ylnda yaplan yasa deiikliinin ardndan CHPli 115 milletvekilinin Anayasa Mahkemesine itiraz bavurusunda bulunduunu hatrlatarak Anayasa Mahkemesi ta o dönem bir karar verdi; Anayasa deiiklikleri önceki dönemlerden bamsz ekilde insanlar ileriye dönük olumlu etkileyebilir, olumsuz bir ekilde kiileri etkilemesi mümkün deildir. dedi.

Anayasa Mahkemesine o kanunu götüren CHPlilerin ve etrafndaki insanlarn o günkü karar unutmuçasna bugün Cumhurbakan Erdoann yeniden aday olamayacan dile getirdiini aktaran Yavuz, Oysa o günden farkl olarak Anayasa Mahkemesi kararna baktmzda Cumhurbakanmzn yeniden aday olmasnn önünde hiçbir engel yok. Sadece bu kadar deil, ayn ekilde sistem deiti. O günkü Cumhurbakan kavramyla bugünkü Cumhurbakan kavram ayn eyi ifade etmiyor. Anayasann 101. maddesi tamamen deiti. Kanunlarn geriye ilemezlii söz konusu. Tüm bunlar göz önünde bulundurduumuzda Sayn Cumhurbakanmzn yeniden aday olmasnn önünden hiçbir engel yoktur ve bunu söz konusu etmek bile mümkün deildir. ifadelerini kulland.

ERKEN SEçM OLMAYACAINI BLE BLE MUHALEFET PARTLER TARAFINDAN ERKEN SEçM YAPALIM DYE isteniyor

Yavuz, seçimlerin erkene alnmas için hiçbir neden olmadn vurgulayarak Türkiyede seçimlerin erkene alnmasna ilikin ortam söz konusu deildir. Bunun için hiçbir neden de yoktur. Dolaysyla 18 Haziran 2023 tarihinde inallah milletvekili ve Cumhurbakanl seçimlerini yapacaz. Cumhurbakanmzn yeniden aday olmasna ilikin seçimlerin öne alnmas gibi bir düünce de asla hukuki deildir, yasal deildir, doru da deildir. Ancak muhalefet partileri biraz Onunla bununla ilgili kafalar biraz daha kartralm. diye maalesef akamdan sabaha her gün bunu yeniden piirip piirip kamuoyuyla paylamaya çalyor. Bunlarn doru olmadn dile getirelim istedik. deerlendirmesinde bulundu.

Erken seçim tartmas yapanlara yönelik eletiride bulunan Yavuz, unlar kaydetti:

Erken seçimi aslnda bence çok da istiyor deiller, kamuoyunu megul etmek için. Bir de salgn sürecinden çktk, Türkiye çok hzl bir ekilde toparlanyor, bu yl inallah en az yüzde 9 büyümeyle gerçekletireceimiz ekilde tüm uzmanlar hemfikir hatta bazlar yüzde 10un altna dümeyeceini öngörüyor. Her ey daha iyiye giderken Biz bir an önce seçime gidebilir miyiz, seçime gidemezsek bile kafalar kartrabilir miyiz? gibi bir mülahazayla açkças Millet ttifak partileri bunu sk sk dile getiriyorlar.

Ana Sayfaya Git