Seçimde FETÖ parmağı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamalarda bulundu.

Haberler 09.04.2019 - 14:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ali hsan Yavuz, Bizde çok bilgi var. Bizce bu meselenin arkasnda çok da farkl eyler çkacak. Sandk bakanlarndan FETÖ kapsamnda ihraç edilenler var m diye merak ediyorum mesela. Bu kar da emarelerimiz var ama aratrmaya devam ediyoruz dedi.

AN TBARYLE OYLARIN YÜZDE 5.9U SAYILMI DURUMDA

Yavuz, imdiye kadar belgelerimize ilikin hiç bir itiraz gelmi deildir. leri sürdüümüz rakam ve belgeleri çürüten, ona kar çkan bir bak açs veya kar görü, beyan görmedik. Kar çklmamasna ramen bilerek ve isteyerek kamuoyunun bir parça kafas kartrlyor gibi geliyor bana. dedi. Yavuz, Biz hukukun dna çkan hiçbir hamlenin sahibi deiliz. Hiçbir adm da atmadk, atmayz da. Ne olacaksa hukuki zemin içinde olacak ve o ölçüler içinde olacak. Bize emanet edilen he oya sahip çkmak görevimizdir. Sadece geçersiz oylarn saymyla 5 bin 69 bizim aleyhimize kaydedilmi görünüyor. An itibariyle oylarn yüzde 5.9u saylm durumda. Kalan yüzde 94 oy saylsn diye Yüksek Seçim Kuruluna gittik dün. Bu oylar saylsn aibe ortadan kalksn.

Geçersiz oylarn yüzde 88.5i sayld. u ana kadar aradaki fark 14 binlere inmi durumdadr. Organizeli bir suç ilendii, organizeli bir usulsüzlük yapld çok net olarak görülüyor. diye konutu.

BZDE çOK BLG VAR

Bu anlattmz belgeler sadece örnek, biz eer tüm olup biteni sizlere klasörlerle ve belgelerle anlatacak olsak durumu size 3 günde anlatamam durum o kadar vahim diyen Yavuz, Bu rakamlar 13 ilçede var ama dierlerinde yok deil onlar da size aktaracaz. Biz tüm bu belgeleri ve bilgileri gördükçe bu i aibeli hale dönümütür diyor ve onun için bu admlar atyoruz. Olaanüstü itiraz yolu da var o itirazlar da kullanp ne yollar var arayacaz. Ama stanbulda olanlar Yalovada olanlarn yüz katdr, bin katdr. Arda olanlardan çok daha fazladr eklinde konutu.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ali hsan Yavuz, Bizde çok bilgi var. Bizce bu meselenin arkasnda çok da farkl eyler çkacak. Sandk bakanlarndan FETÖ kapsamnda ihraç edilenler var m diye merak ediyorum mesela. Bu kar da emarelerimiz var ama aratrmaya devam ediyoruz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git