Seçimi 6 bin kişi koordine edecek

AK Parti'de, referandum süreci için seçim koordinasyon merkezlerinde toplam 6 bin 306 kişi görevlendirildi.

Haberler 15.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partide, referandum süreci için seçim koordinasyon merkezlerinde toplam 6 bin 306 kii görev yapacak.

AK Parti Seçim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Ahmet Sorgun, cumhurbakanl hükümet sistemine ilikin anayasa deiikliini yükte hafif, pahada ar bir deiiklik olarak nitelendirdi.

Referandum sürecinde çalmalarnn fikir gücünü parti tekilatlarndan alacaklarn belirten Sorgun, en önemli partnerlerinin sivil toplum kurulular, kanaat önderleri ve yazarlar olacan söyledi.

Sorgun, Türkiye genelinde hem kanaat önderleriyle hem sivil toplum kurulularyla sürekli irtibat halinde olduklarn ifade etti.

Kamuoyu aratrmalarna göre, halkn önemli bir kesiminin anayasa deiikliine müspet baktna deinen Sorgun, Vatandalarmzn önemli bir kesimi önümüzdeki pakete evet diyeceini beyan ediyor, anketler bunu gösteriyor. Anayasa deiiklii paketinin kamuoyunda tartlmaya balad günden bu tarafa aama aama bu oranlarn her gün yükselmekte olduunu görüyoruz. Toplumumuza bunu anlattkça, toplumuzun bunu benimsediini, kabullendiini görüyoruz. dedi.

AK Partinin, toplumu germeden, yormadan, kutuplatrmadan bir kampanya yürüteceine iaret eden Sorgun, evet kararnn doru olduunu ve vesayete son verme amaçl bir karar olduunu anlatacaklarn bildirdi.

- Üye ve gönüllülerimizle kampanyay yürüteceiz

Sorgun, referandum süreci için seçim koordinasyon merkezlerinde, tüm il ve ilçe tekilatlarndan 6ar kii olmak üzere toplam 6 bin 306 kii görevlendirdiklerini belirterek, öyle devam etti:

Kampanya sürecinde bunu yürütecek ekip, burada tüm milletvekillerimizle, belediye bakanlarmzla, meclis üyelerimizle, il bakanlarmzla, gönüllülerimizle, önceki dönem görev yapan partili arkadalarmzla bu kampanyay birlikte yürüteceiz. Ülkemizin gelecei için, ülkemizin geleceine kim evet diyorsa, vesayetin sona erdirilmesi için kim evet diyorsa onlarla bu kampanyay yürüteceiz. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Bütün üyelerimiz ve gönüllülerimizle bu kampanyay yürüteceiz.

- Dou ve güneydouda yüksek oranda evet çkacak

AK Partinin 81 il ve 970 ilçe bakan ile toplantlar yapldn anlatan Sorgun, Dou ve Güneydoudan gelen tekilat mensuplarnn güvenlik sknts yaamadklarn aktardklarna deindi.

Herkesin özgür iradesinin sanda yansmas konusunda devletin, hükümetin, güvenlik kuvvetlerinin ne gerekiyorsa yapacan vurgulayan Sorgun, Bunu sürekli çileri Bakanmzla ve güvenlik görevlilerimizle görüüyoruz. Bu konuda herhangi bir endiemiz olmayacak. dedi.

Dou ve Güneydouda anayasa deiikliine yüksek oranda evet çkacan savunan Sorgun, Vesayete son veren 18 maddelik 19uncu anayasa deiiklik paketinin büyük oranda Douda ve Güneydouda kabul gördüünü ifade edebiliriz. ifadesini kulland.

- Fatih Sultan Mehmet örnei ile cevap

Ahmet Sorgun, seçilme yann 18e indirilmesine yönelik eletirilere yönelik, unlar kaydetti:

Bir örnek vereyim, bugünkü anayasamza göre, Fatih Sultan Mehmet mezardan kalkp gelse aday olmak istese, 21 yanda stanbulu fethetmi, sen aday olamazsn 25 yana gelmemisin diyeceiz. stanbulu fethedecek kadar ça açp kapatacak kadar gerçekten yetkin bir ahsiyete sen 25 yana gelmediin için aday olamazsn diyeceiz. Bu anayasa deiiklii 8,5 milyon genci kapsyor. Her zaman gençlerimizin önünü açtk. Bu genç nüfusumuzla iftihar etmemiz gerekiyor. Bu gençlerimize ulamak için ne gerekiyorsa sosyal medya ve her türlü argüman kullanarak gençlerimize ulayoruz ve bununda olumlu dönülerini alyoruz.

Ana Sayfaya Git