Seçimlerdeki usulsüzlük dört maddede açıklandı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, "Salı günü itibariyle olağanüstü itirazımızı yaptık ve Büyükçekmece’de seçimin iptalini istiyoruz." dedi

Haberler 12.04.2019 - 13:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti stanbul Milletvekili Abdullah Güler, Büyükçekmecedeki büyük oyunu dört maddede açklad. Güler Sal günü itibariyle olaanüstü itirazmz yaptk ve Büyükçekmecede seçimin iptalini istiyoruz. dedi.

7 BN KY ETKLEYEN NÜFUS HAREKET

u anda 298 sayl seçim kanununu 130. Maddesi kapsamnda Büyükçekmecede 4 ana balkta seçimlerinin sonuçlarn dorudan etkileyecek sebepler olumutur. 2017den balayp 2019a kadar bir belediye çalannn nüfus müdürlüünde yapt usulsüz seçmen oyunu. Bu kiinin yaklak yapt 8753 ifreli ilem neticesinde yaklak 7 bin kiiyi etkileyen nüfus hareketi.

TAINMALAR DORU MU DEL M?

lk olarak Cumhuriyet Basavcl tarafndan u anda bu olayn soruturmas devam ediyor. 12 üpheli hakknda ilem balatlrken 2 kii de tutuklu. Bizim birinci iddiamz bu.

kincisi de lçe Nüfus Müdürlüünde yerinde ilgili tanm olduu görülen kiilerin doru olup olmad aratrlyor.

31 MART GÜNÜ BRçOK HATA VE YANLI LEM VAR

Üçüncüsü lçe seçim kurulu tarafndan atanan sandk bakanlar ve görevlilerin usulünce atanmad için bugün 31 Mart günü birçok eksiklik hata ve yanl ilem yaplm ve seçimin sonucunu dorudan etkilenmiti.

SEçMN PTALN STYORUZ

Dördüncü maddemiz de olmas gerekenden fazla seçmen var. Fiilen orada oturmayan kiiler var. Usulsüz seçmen listesi var. Sal günü itibariyle olaanüstü itirazmz yaptk ve Büyükçekmecede seçimin iptalini istiyoruz.

STANBUL SEçMLER çN TRAZ NE ZAMAN

130. Madde il birletirme tutanaklaryla ilgili bir durum. Maltepe ve Esenyurtta oylar saylyor. Dolasyla bu birkaç gün devam edecei için il birletirme tutanaklarn tamamlayacaz. Ondan sonra olaanüstü itiraz etme süresi bir hafta boyunca balayacak. Buradaki süreç tamamlandnda bavurumuzu YSKya yapacaz.

Ana Sayfaya Git