Şehit Varank'ın eşi o geceyi anlattı

Darbe girişimi sırasında şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank: "O gece eşim içeri gitti, abdestini aldı, namazını kıldı ve dışarı çıktı"

Haberler 19.07.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evden çkt zaman Kolay gelsin dedim, gülerek çkt evden. çimden de Hakkn helal et demek geldi ama diyemedim

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriiminde stanbul Büyükehir Belediyesi önünde darbeci askerlerin kurunlaryla ehit edilen Prof. Dr. lhan Varankn ei Saadet Varank, O gece eim içeri gitti, abdestini ald, namazn kld ve dar çkt. dedi.

Batman l Müftülüünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla l Kültür Turizm Müdürlüü Konferans Salonunda Karanlk Geceden Aydnlk Sabaha isimli konferans düzenlendi.

Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda Kuran Kerim tilavetinin ardndan ehitler için dua edildi.

Konferansn açl konumasn yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz gecesi Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) içine szm bir örgütün darbe giriiminde bulunduunu anmsatt.

Darbe giriiminin Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dik duruu sayesinde bertaraf edildiini vurgulayan Vali Deniz, unlar kaydetti:

Tabii bunlar kimdi, hedefleri neydi, bunu anlamak için kendi tarihimize bakmak lazm. Anadolu topraklarn igal etmek amacnda olan bu güçler çanakkalede saldrdlar, Kurtulu Savanda saldrdlar, 27 Mays darbesinde ayn güruh bu ülkenin Babakan olan Adnan Menderesi astlar.

Abdest ald, namaz kld ve dar çkt

Konferansa konumac olarak katlan 15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda ehit edilen Prof. Dr. lhan Varankn ei Saadet Varank da einin stanbul Büyükehir Belediyesi önünde ehit edildiini söyledi.

Varank, 15 Temmuz gecesi küçük çocuuna bakacak kimse olmad için evde kaldn ve einin darbecilere kar koymak için evden yalnz çktn ifade ederek, sözlerini öyle sürdürdü:

O gece eim içeri gitti, abdestini ald, namazn kld ve dar çkt. Evden çkt zaman Kolay gelsin dedim, gülerek çkt evden. çimden de Hakkn helal et demek geldi ama diyemedim. Son anlarnda onun yannda olmak isterdim. Helallik isteyemedim, hala içimde kald. çimden hani o gün giderken helallik istemek geldi ama hiç yaktramadm, böyle bir eyin olabileceini düünmemitim.

Prof. Dr. lhan Varankn ehadet haberini asistanndan aldn kaydeden Varank, einin ehadetinden dolay mutlu olduunu ancak kendisi ve çocuklar adna üzüntü duyduunu kaydetti.

Müslümann Müslümana ate edemeyeceini vurgulayan Varank, sözlerini öyle sürdürdü:

Allaha havale ettim. Benim alacam intikamn çok yeterli olacan düünmüyorum ama en güzel intikam Allah alr. lhan gibilerinin bittiini düünüyorlar ama arkasnda 2 çocuu var, ondan farkl yetimeyecekler inallah. FETÖcülerin sonu bu kadar insann ahndan sonra hiç de iyi olmayacak.

Konferans sonunda Vali Deniz, Saadet Varanka plaket takdim etti.

Ana Sayfaya Git