Selahattin Demirtaş Eren Erdem AYM kararı! AYM kararı Demirtaş’ın tahliyesinin önünü açacak

Selahattin Demirtaş ve Eren Erdem hakkında AYM kararı son dakika açıklandı. Selahattin Demirtaş ve Eren Erdem'in uzun tutukluluk başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, (AYM) oybirliği ile hak ihlali olduğuna hükmetti.

Haberler 19.06.2020 - 02:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selahattin Demirta ve Eren Erdem hakknda AYM karar son dakika açkland. Selahattin Demirta ve Eren Erdemin uzun tutukluluk bavurusunu deerlendiren Anayasa Mahkemesi, (AYM) oybirlii ile hak ihlali olduuna hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesi tarafndan yargland davada tutukluluk süresinin azami süreyi amas ve tutukluluk incelemesinin yaplmamasyla ilgili bavurusunda oybirliiyle hak ihlali karar verdi.

Tutukluluun makul süreyi at ve Anayasann 19. maddesinin ihlal edildiine karar verildi. Mahkeme 50 bin TL manevi tazminata hükmetti.

Karar bilgi için Ankara 19 Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. AYM kararnn Demirtan tahliyesinin önünü açmas beklenmiyor.

BAKA BR SORUTURMADAN TUTUKLANMITI

AYMnin ihlal bulduu tutuklamada Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesi tahliye karar vermi, ancak bundan önce Demirta baka bir soruturma kapsamnda da tutuklanmt.

EREN ERDEM çN HAK HLAL KARARI

Anayasa Mahkemesi eski CHP Milletvekili Eren Erdemin tutuklanmas ile ilgili olarak da tutuklamann hukuki olmadna ve Erdemin kii hürriyeti ve güvenlii hakknn ihlal edildiine karar verdi. Ayrca Erdeme 30 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

Ana Sayfaya Git