Selahattin Demirtaş’tan yerel seçimlerle alakalı ilk değerlendirme!

Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini ziyaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi.

Haberler 05.02.2024 - 16:27 Son Güncelleme : 05.02.2024 - 17:00

Eşi Başak Demirtaşın DEM Partiden İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığı gündeme gelen Selahattin Demirtaş, kendisini cezaevinde ziyaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakıkla yerel seçime ilişkin konuştu.

Seihattin Demirtaş, Sakıka, yerel seçimler için DEM Partinin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini ve son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini söyleyerek, DEM Parti kimsenin payandası değil dedi.

Edirne Cezaevinde ziyareti sonrası açıklamalarda Sakık, Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi ve DEM Partinin büyükşehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesini değerlendirdi. Demirtaşın babası için başsağlığı dileklerini ileten Sakık, Demirtaşla yaptıkları sohbeti de aktardı.

Sakık, DEM Partinin büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarması gerektiğini belirterek, Benim kişisel görüşüm, iki seçimdir CHPnin adaylarına oy verdik ama bize yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir iki tepki dışında güçlü bir destek göremedik dedi.

Tabanın bu konuda ciddi tepkisinin olduğunu belirten Sakık, Biz onlarla hiçbir protokol imzalamadık ve beklenti içinde olmadık sadece demokrasi talebimiz oldu dedi.

İmamoğlunun kaybetmesi bizim sorunumuz değil

Sakık, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar İmamoğlu kaybeder diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.

Sakık, geçmişte CHPye verdikleri destekle ilgili hayal kırıklığı yaşadıklarını ve özellikle İstanbul ve Ankarada CHPnin milliyetçi ve Kürt düşmanı kesimleri belediyeler çevresine topladığını gördüklerini belirtti. CHPnin seçimi kazanmasına rağmen Kürtlere belediyelerde hak tanımadığını ve belediyelerin İYİ Parti ve MHPnin arka bahçesi haline geldiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git