Şen: Bölgesel güç olmak yetmiyor, küresel güç olacağız

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı ve Cihannuma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Türkiye'nin bölgesel bir güç haline geldiğini belirtirek, "Bölgesel güç olmak yetmiyor. Küresel güç olacağız, hedef bu" dedi.

Haberler 01.11.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Üniversitesi ve Türkiye Gençlik Vakf tarafndan ortaklaa düzenlenen Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz konulu konferansa, Babakan Binali Yldrmn Badanman ve Cihannuma Dernei Genel Bakan Mustafa en katld. Üniversitedeki konferansta konuan en, bu milletin gençliinin farkl bir özellii olduunu belirterek, Dünyann neresine giderseniz gidin, Türkiyeden geldiinizi söylerseniz, eer görütüünüz insanlar mazlumsa gözlerinin içi gülüyor. Zalimseler, yürekleri titriyor. Bu önemli bir eydir. Biz bu sorumlulukla tarihi geri çaryoruz. 15 Temmuzda, bir genç darbe olduunu anlyor. Dar çkmak üzere kapya kouyor. Kapda bir çift terlik ve ayakkab var. Terlik annesinin, ayakkab kendisinin. Ayakkablar giymiyor, terlikleri giyip vatan savunmasna gidiyor. Neden, çünkü 5 -10 saniye kaybedecek. 10 saniyesi yok bu gencin, hesabn ona göre yapyor. Bu genç senden de, benden de büyüktür. Bu gençler bu milletin en büyükleridir dedi.

Türkiyenin 2050li yllarda küresel güç olacan söyleyen Mustafa en, konumasn öyle sürdürdü:

Erbakan Hocann bir sözü var; Bir milletin asl gücü tank, tüfei deil, inançl ve imanl gençliidir. spat da 15 Temmuzdur. Büyüklerimiz esaret altndaki bir ülkeyi ald, kendi kararlarn kendisi veren, kendi sözünü kendi söyleyen br devlet var artk. Bu millet böyle bir millet, böyle bir ülke. Bölgesel bir güç haline geldik. Küresel güç haline gelmemiz gerekiyor. Bölgesel güç olmak yetmiyor. Küresel güç olacaz, hedef bu. Bize sorulmadan dünyada hiçbir politik karar alnmayacak. Hiçbir stratejik belge hazrlanamayacak. Bunu siz yapacaksnz, buna bizim ömrümüz yetmez. 2030lardan, 2040lardan, 2050lerden bahsediyoruz. 2050lerin Türkiyesi küresel güç olacak. Bunu da sizler yöneteceksiniz.

KEMALSTLER YURTTA SUS, CHANDA SUS OLARAK ALGILADI

Türkiyenin att admlar karsnda birilerinin çkp, Ne iiniz var Suriyede dediini söyleyen Mustafa en, Rusya kutuplardan geliyor, onlara, ona dediniz mi, ne iiniz var orada diye? Hayr. Niye demediniz? Kerküke sakn girmeyin, batarsnz diyorlar. Dier ülkeler ama, dier yerlere giriyor batmyor, biz girince mi batacaz? Bizim snrmz var bölgeye. Güvenlik sorunumuz var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh dedi. Bizim Kemalistler bunu, yurtta sus, cihanda sus olarak alglad. Bunun anlam nedir, yurtta da cihanda da savaa ve bara biz karar veririz demektir. Bize sus dediler, olmaz böyle bir ey. Biz bu sözü öyle anlyoruz, yurtta bar, cihanda haykr. Yurtta ko, cihanda uç. Bunun baka yolu yok, bunu akll bir ekilde yapmak yazm, yapyoruz. Uygulamada sorunlar olabilir, ama ufka doru, ufkun ötesine doru gideceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git