'Sen Yönetilensin, Biz Yönetenleriz!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran öncesi Malatya'da düzenlediği mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi. AK Parti'nin kuruluşu için Pensilvanya'dan icazet aldığını iddia eden Muharrem İnce'yi eleştiren Erdoğan, "İspat edemezsen 'namertsin' dedim, hala ispat edemedi.

Haberler 01.06.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Niye yalan söylüyorsun? Genel bakann yalanc diye sen de yalanc olmaya mecbur musun? Sayn nce, bana icazeti Pensilvanya deil halkm verdi dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, uçakla geldii Malatyada, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükehir Belediye Bakan Hac Uur Polat ve protokol üyeleri tarafndan karland. Cumhurbakan Erdoan, otobüsle kent merkezindeki miting alanna ilerlerken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandalar selamlad. Miting alannda güvenlik önlemleri eliinde kürsüye çkan Cumhurbakan Erdoan, yamur yana ramen tezahüratlarda bulunanlar selamlad. Miting boyunca 2 bin güvenlik gücünün görev ald miting çevresinde havadan da polis helikopteri uçu yapt. Mitinge katlanlar, Türk bayra ve Ak Parti flamalar sallad.

Bir saat gecikmeli olarak miting alanna gelen Cumhurbakan Erdoan, zamannda geldiklerini ancak havaalanndan miting alanna kadar sevgi gösterisi nedeniyle geciktiklerini anlatt. Yolda gelirken Malatyaspor ortak payda eklinde pankart gördüünü anlatan Erdoan, Malatyaspora ne yaptysa yine AK Parti yapt. Malatya stadn biz yaptk ve Malatyasporda hakkn veriyor dedi.

ONLAR LAF ÜRETR, BZ CRAAT

Konumasnn banda AK Parti iktidarlarnda Malatyaya yaplan hizmetleri anlatan Erdoan, Geçtiimiz 16 ylda ülkemizi her alanda 3,5 kat büyüttük. 20 yl öncesinin Malatyasn düünüyorum. Nerede o Malatya nerede bugünkü Malatya. Altyaps üst yapsyla bugün bambaka Malatya var. 2023 hedeflerimize ulaarak, ülkemizi 2 kat daha büyütmeye talibiz. Hizmet siyaseti yaptk yapacaz. Millete efendi olmaya deil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Bugüne kadar bu anlayla çaltk 24 Haziranda da yeniden hizmet için, yatrm için, proje için destek istiyoruz. Malatyaya 16 ylda birçok hizmet ve yatrm yaptk. CHP bu yatrmlar yapt m buraya? CHPde laf var o kadar. Biz yaparz, onlar laf üretir biz icraat üretiriz. Onlar laf üretir, biz icraat. te CHP bu, AK Parti bu diye konutu.

KILIçDAROLUNA SSK ELETRS

Konumasnda kente yaplan salk tesislerini görüntülerle anlatan Erdoan, Malatyay salk turizminin en önemli merkezlerinden birisi yapmay hedeflediklerini ifade etti. Erdoan, bu srada ehir hastaneleri görüntülerinin yerine eski SSG hastanelerinin gösterilmesini isteyerek, Bay Kemalin SSK Genel Müdürü olduu zamanki görüntüleri vermeniz lazm dedi. Bunun üzerine ekrana yanstlan görüntüleri izleyen Cumhurbakan Erdoan, Bu da Bay Kemalin Genel Bakan olduu zamanki hastanelerin hali dedi. Erdoan, bu srada görüntülerde genel müdür olarak SSK hastanelerinin 10 yl önce daha iyi olduunu söyleyen Klçdarolunu, 10 yl önce daha iyiydi, imdi benim genel müdürlüümde daha kötü oldu. diyor. Zavall, zavall. ikayet makamnda deil ikayetleri düzeltme makamndasn Bay Kemal sözleriyle eletirdi.

CHP ZHNYETN MLLETMZ Y HATIRLIYOR

Konumasnda CHP ve Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, öyle dedi:

Türkiyeye hizmet etmek, projeler hayata geçirme ansna öyle her fani sahip olmaz. Bazlar bu frsat yakalar, kimi beceriksizliinden, kimi kifayetsizliinden, kimi ahlakszlndan batrr gider. Tpk CHPnin bandaki zat gibi. SSKya Genel Müdür yaptlar, batrd gitti. stanbulu bu partiden nasl teslim aldmz biliyorsunuz. Neydi çöp dalar. Ümraniyede çöp dalar patlad 39 vatandamz hayatn kaybetti. Kim vard CHP. CHP zihniyetinin bu ülkede ne zaman i bana gelse kriz, yolsuzluk, yoksulluk, yokluk, gerilim ile yerle yeksan ettiini milletimiz çok iyi biliyor. Bu ülkede dikili aac olmad için imdi çkm bizim eserlerimize çamur atyor ya da sahip çkmaya çalyor. çkm imdi stanbulda 3üncü havalimanna ne gerek var diyor. Dünya nefesini tutmu takip ediyor ama o ne gerek var diyor. Ülke baarsn küçültmeye çalyor. Kanal stanbula, ehir hastanelerine, bölünmü yollara, tünellere, havalimanlarna ne gerek var diyorlar. CHPnin bandaki zat 2001 ylnda uçak inmeyen, yolcusu olmayan havaliman diyerek Sabiha Gökçen Havalimann eletiriyordu. O zaman o havalimanna uçak inmiyordu doru ama biz geldik Sabiha Gökçen yetmez oldu. Sabiha Gökçeni büyüttük imdi yeni pist, terminal binalar yapyoruz. Ey Kemal i bilenin klç kuananndr. Bunlarn birde cumhurbakan aday var o da genel bakanyla yaryor. Neymi köprü yapmak kolaym, 4üncü boaz köprüsünü de o yaparm. lk köprüde Demirelin, 2inci köprüde Özaln 3üncü köprüde de benim karma dikildiniz. Senin partinin ömrü boazda dizili köprülerin inasn engellemeye çalmakla geçti.

SEN YÖNETLENSN, BZ YÖNETEN

Seçim bildirgelerini batan sona teknoloji, sanayi, bilim ile donattklarn CHPnin bildirgesinde ise bunlarn geçitirildiini anlatan Erdoan, CHP aday nceye yönelik eletirilerini öyle sralad:

Mesela savunma sanayinden bahsetmemiler. Senin fizik öretmeni olman bu ileri halletmeye yetmez. Birileri kulaklarna üflüyor, çkp meydanlarda esip yayorlar ama arkas bo. 193 ülkeye otomotiv sektörü ihracat yapyor ama bunlarn haberi yok. Son 12 yln ihracat ampiyonu otomotiv sektörü ama haberi yok. Bugün 60 bin istihdam ile yüzde 88 kapasite kullanm olana ve 124 tasarm merkez ile gurur verici otomotiv sektörüne sahip olduumuzu bilmiyorlar. çünkü tembeller, parti içi kavga, hizip çekimesinden zaman bulamadklar için bo bo konuuyorlar. Bu vesile ile kendilerini yerli otomobil konusunda bilgilendirmi olalm. Tesla otomobil var ya onun patronu ziyaretime geldi. Bu konular onunla konutuk. imdi diyor ki Erdoan 20 yl geriden geliyor. Muharrem Efendi bizim hayatmz bu ileri yönetmekle geçti, sen yönetilensin biz yöneten.

BANA CAZET HALKIM VERD

Erdoan, konumasnn son bölümünde Muharrem ncenin AK Partinin kuruluunda Pensilvanyadan icazet ald yönünde iddiada bulunduunu ve kendisinin de ispatlamasn istediini hatrlatt. nce hakknda hemen dava açtn dile getiren Erdoan, öyle dedi:

Bu Muharrem nce diyor ki ben AK Partiyi Pensilvanyadan icazet alarak kurmuum. Dedim ki Sayn nce, imdi sen bu iddian ispat edemezsen namertsin dedim, hala ispat edemedi. En sonunda dün bir yazarn kitabndan bir cümle alm o yazar da cevap veriyor ve iddiann kendisine ait olmadn soyut ifade olduunu söylüyor. E be nce, imdi sen bu iddian ispatlamadna göre, davay açtm, yalancnn mumu yatsya kadar yanar. Niye yalan söylüyorsun? çok saygn bir annesi var, öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan hasta olur. Niye yalan söylüyorsun. Genel bakann yalanc diye sen de yalanc olmaya mecbur musun? Hadi bakalm ispat et. imdi davay açtm, ben neden icazet alacam. Hayatm siyasetin içerisinde geçti dolaysyla yol arkadalarm, dava arkadalarm beraberce konutuk kararmz verdik cezaevinden çktktan sonra partimizi kurduk. Partimizi kurduktan 16 ay sonra siz bizi iktidar yaptnz. Sayn nce bana icazeti Pensilvanya deil halkm verdi. Ama onlar bu iten anlamaz. Onlar halk ifadesini partilerinin tabelasnda kullanrlar. Halk nedir bilmezler. Yalan, iftira, dün söylediini bugün inkar etmeyi, milletle kavgay bilirler, baka bir ie de yaramazlar.

Ana Sayfaya Git