Şentop: Meclis çatısı altında yeri yoktur

TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç'un Meclis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarfettiği hakaretlerle ilgili ilk açıklama geldi.

Haberler 05.03.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop yapt açklamada u ifadeler yer verdi: Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliini temsil eden seçilmi Cumhurbakanna kar basit, alelade hakaretlerin Meclis çats altnda yeri yoktur. Bu bakmdan bu ifadelerle basn toplants yapan zat knyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaa yakmayacak bir tavrdr. Herkes ayn fikirde olmak zorunda deil, görülerini herkes ifade edebilir ama bunu hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da siyasetçilerimize de yakmyor. Hakaret ifade özgürlüü deildir. Milletimiz de bundan rahatszdr. Herkes sorumluluunun bilincinde hareket etmelidir. Bununla ilgili husus normal yargnn incelemesi konusunun içerisindedir. Cumhuriyet Basavcl soruturma balatmtr.

KURTULMU: CHP YÖNETM BU ADAMA GEREKEN DERS VERMELDR

AK Parti Genel Bakan Vekili Numan Kurtulmu, Seçilmi Cumhurbakanna hakaret ediyorlar, Yarg önünde bunun hesab sorulacaktr. Sayn cumhurbakanmz zaten kendi hakkn kouyacaktr. Bu provokasyonu yapanlar zaten tarihte de hak ettii karl görecektir. CHP de bukiiye gerekli karl vermelidir. Ayn eyin tersi olsa bizim partimizden biri CHPli birine bu ekilde hakaret etse biz onu kapnn önüne koyarz. Biz her gün milletimizle birlikteyiz. Bu millet bir kaç tane provakatöre itimad etmez. Rahmetli Atatürk bu adam elinde kzlck sopasyla kovalard dedi.

CHP TARHNE KARA BR LEKE OLARAK GEçT

AK Parti Grup Bakanvekili Muhammet Emin Akbaolu TBMMde yapt açklamada, Türkiyeyi uzun süredir kartrmak isteyenlerin mayn eekliini yapmaktadr. Bu utanç CHP tarihine kara bir leke olarak geçmitir. Bunu gurubumuz adna ifade etmek isteriz ki; bu ahlaksz sözleri söyleyen CHP Grup Bakanvekiline (Engin Özkoç) kar her türlü yasal haklarmz sonuna kadar mahfuzdur. Ve hukuk düzeni içinde muhakkak hesab sorulacaktr. dedi..

HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAKTIR

AK Parti Genel Bakanvekili Kurtulmutan CHPli Özkoçun açklamalarna tepki: AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Cumhurbakanmz ve Bakomutanmza kar hakaretler sarf eden CHPnin Grup Bakanvekili eer akli melekelerini yitirmemi ise açk bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesab sorulacaktr. ifadesini kulland.

Kurtulmu, Twitter hesabndan CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoçun açklamalarna ilikin u paylamda bulundu: Ülkemizin tam manasyla varolu mücadelesi verdii bu günlerde seçilmi Cumhurbakanmz ve Bakomutanmza kar hakaretler sarf eden CHPnin Grup Bakanvekili eer akli melekelerini yitirmemi ise açk bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesab sorulacaktr.

HEM MLLET HEM HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal ise skandal ifadelere sosyal medya hesabndan yant verdi. Ünal, Hem millet önünde, hem hukuk önünde bunun hesabn vereceksiniz. ifadelerini kulland.

MECLSTE BÖYLE BR PROVOKASYON SABIRLARI TAIRMITIR

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, CHPli Özkoçun sözlerine sert tepki göstererek, Bunu hep yayoruz ve maalesef bu sistematik olarak sürdürülen bir süreç. Bunlar bir süreden beri CHP bilinçli olarak zaman ayarl sabotajdr. Kontrollü darbe, fiyasko söyleminin bir devamdr. Bir taraftan Türkiye FETÖ ile mücadele ederken FETÖnün sözcülüünü yapan bir Cumhuriyet Halk Partisi. Bu zeminin Cumhurbakanmzn Rusya ziyaretinin öncesine de getirilmi olmas Türkiye açsndan maalesef son derece üzüntü verici görüntüler. Burada amaç milletin iradesinin tecelli edildii Mecliste böyle bir provokasyon sabrlar tarmtr. ç cephede 9 yldan beri Esede tek kelime etmeyen Kemal Klçdarolunun Cumhurbakanna yapt hakaretlerinin Meclisimize yansmasn gördük. Bütün bu hakaretlerin yeterli olmadn düünmü ki Mecliste provokasyonlarna devam etmitir. Hukuk önünde cevabn vereceklerdir dedi.

AK PART GENEL BAKAN YARDIMCILARINDAN CHPL ÖZKOçA TEPK

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc, Twitter hesaplarndan paylamda bulundu. Yazc, Da ve Sarerolu, Özkoçun açklamalarna ilikin eletirilerde bulundular. Yazc, Utanmazln, arszln, düzeysizliin, çukur olmann zirve hali... Hesap vereceksin! ifadesini kullanrken, Da, unlar kaydetti:

Tek vasf CHPli belediyelerin paralarna çökmek olan müptezel, görevini sürdürmek ve asansör iini daha rahat yapabilmek için pis aznn salyalarn TBMMye saçm. Haddini bil Özkoç, haddini.

Sarerolu da yapt paylamda, Bu seviyesiz ve düzeysiz açklamalar, Sayn Cumhurbakanmzn devlet ve millet yararna yürüttüü hakl mücadelesine duyulan husumetin açk bir göstergesidir. Bu hadsiz açklamalar ve müptezel üslup, millet vicdann yaralad gibi hesabn yarg önünde de verecektir. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git