Şentop: Yaşadığımız dünyada maalesef paylaşım adaleti bulunmuyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yaşadığımız dünyada maalesef fırsat eşitliği ve paylaşım adaleti bulunmuyor, kaynaklara herkes eşit şekilde erişemiyor. Paylaşım adaleti olmadığı için teknolojik olarak gelinen seviye ve sahip olunan imkanlar sosyal çelişkileri giderek derinleştiriyor" dedi.

Haberler 11.06.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, Houston Clear-Lake Üniversitesi ile Uluslararas Balkan Üniversitesinin ortaklaa düzenledii Uluslararas Sosyal Bilimler ve nsanlk Konferans 2021e video mesaj gönderdi. entop, dünyay etkisi altna alan koronavirüs ile yeni bir düzenin içine girdiklerini belirterek, Eitim faaliyetlerini online yürütüyor; sempozyumlar, akademik toplantlar çevrimiçi olarak kameralar araclyla yapyoruz. Esasnda yeni bir yöntem olan bu çevrimiçi bulumalar bir kolay eitim, etkileim yöntemi olarak bundan sonra da hayatmzda yer almaya devam edecek gibi görünüyor dedi.

entop, bilime merakl olan insanlarn her eyi incelediine dikkati çekerek, nsan bireysel ve toplumsal özellikleriyle tam manasyla kavramak birçok meselenin çözümü açsndan son derece önemlidir. Sosyal bilimlerde insan kimdir, nedir sorusu hiçbir zaman deerini yitirmemi bir sorudur. nsan, merak eden, soran, sorgulayan, anlamaya, anlamlandrmaya çalan, deer üreten bir varlktr. Kendinden balamak üzere gözünün gördüü, kulann iittii, aklnn erdii, hissettii her ey hakknda fikir yürüten bir varlk. Bilmeye ve örenmeye son derece merakl olan insan kendinden balamak üzere her eyi inceler, aratrr. Kinattaki her varln yaratl ve meydana gelii hususunda cevap bulmaya çalr diye konutu.

FIRSAT ETL BULUNMUYOR

entop, dünyaya hükmederek medeniyetler kurann da dünyay kana bulayan, çevreyi kirleten, ekosistemi bozann da ayn insan olduunu belirterek, Bugün salgnla birlikte bütün ülkelerin, bütün bilim insanlarnn ksacas bütün insanln birlikte hareket etme zorunluluuyla bir kez daha yüzletik. Yaadmz dünyada maalesef frsat eitlii ve paylam adaleti bulunmuyor, kaynaklara herkes eit ekilde eriemiyor. Paylam adaleti olmad için teknolojik olarak gelinen seviye ve sahip olunan imkanlar sosyal çelikileri giderek derinletiriyor. Bu durum insanln ortak geleceine dair duyduumuz endienin artmasna sebep oluyor. Geleceimizi güvence altna almak için dünyann kaynaklarn daha iyi ekilde kullanmay, adil ekilde bölümeyi salayacak bir sistemi kurmak zorundayz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git