Şer odakların hayır ittifakı!

Başbakan Binali Yıldırm, sabah Tunceli'de öğleden sonra da Batman'da halka seslendi.

Haberler 24.03.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandum çalmas için Elazdan helikopterle Tunceliye gelen Babakan Binali Yldrm, Tunceli Valilii giriinde karlayanlar arasnda, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da yer ald. Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avc, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mustafa Ata ve baz milletvekillerinin elik ettii Babakan Yldrm, daha sonra Devlet Su leri l Müdürlüü önünde düzenlenen mitingde konutu.

Babakan Binali Yldrm, mitinge katlan vatandalara, Büyük Türkiyenin kaplarn sonuna kadar açacak myz? Türkiyenin 2023 hedeflerine, aydnlk hedeflerine yürümeye hazr myz? sorularn yönelti. Vatandalarn Evet yant alan Yldrm, Hzr yoldanz olsun diyerek konumasn sürdürdü.

KARABULUT OLAN SOYADINI KILIçDAROLU

Babakan Binali Yldrm, Tuncelili olan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Karabulut olan soyadn, Klçdarolu olarak deitirdiini belirterek, 16 Nisanda sevgili kardelerim bir seçim yapmyoruz, partiler seçime girmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ne yapyoruz? Ülkenin, milletin, gençlerin, kadnlarn geleceini daha güzel, daha aydnlk, daha fazla kalknm bir Türkiyenin inas için bir adm atyoruz. O yüzden buradan sesleniyorum, buras benim topraklarm, ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtm. Munzur Dann kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Biz komuyuz, kardeiz. Alevi kültürüyle yaam, o iklimden gelmi hogörüyü bilen bir kardeinizim. Adm bile onu ithaf ediyor. Onun için Tuncelide yaayan Alevi, Sünni bütün kardelerime diyorum ki, gün bir olma zamandr, iri olma zamandr, diri olma zamandr, birlikte Türkiye olma zamandr dedi. Babakan Binali Yldrm, konumasna öyle devam etti:

BU TOPRAKLARDA O ACILARA ZN VERMEYECEZ

80 milyon vatandamzn hepsini, ayn muhabbetle sevdik. Her rengini, her mezhebini, her merebini zenginliimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarn sona erdirdik. Ayrca milyonlarca snmacy barna basan Türkiye, önce kendi vatandalaryla bütünlemeseydi bugün dünyann vicdan haline gelmezdi. Türkiyenin hiçbir evladn kaybetmeye asla rzamz olamaz. Tek bir insanmz terör örgütlerine, cinayet ebekelerinin insafna brakmayacaz. Herkes, her vatandamz siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda karde kavgasna, Dersim vahetine, o aclara izin vermeyeceiz. Dersime bu aclar yaatanlar da tarih sorgulayacak.

HDP, MERU SYASETN DIINA çIKTI

Mitingteki konumasnda HDPyi de eletiren Babakan Yldrm, HDP denen parti maalesef milleti aldatt, meru siyasetin dna çkt. 7 Haziranda kendilerine milletin verdii frsat kullanamadlar, Kandilin güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarna asla bir mesafe koyamadlar, kaybettiler çünkü halk aldattlar dedi.

YILDIRIMIN KONVOYUNU DURDURDULAR

Tunceliden Batmana geçen Babakan Yldrm ve beraberindekileri hava alannda Batman Valisi Ahmet Deniz ve partililer karlad. Buradan otobüsle ehir merkezine gelirken yolda ellerinde Türk bayraklar bulunan bir grup, Babakan Yldrma sevgi gösterisinde bulundu. Otobüsü durdurarak kalabala ksa bir konuma yapan Babakan Yldrm, Evet sevgili kardelerim, hazr myz? 16 Nisana hazr myz? sorusuna, karlayanlar Evet diyerek karlk verdi.

BZ YAKAR BZM ATE, O HALDE SÖNDÜRMEKTR çARES

Valilik binas önünde düzenlenen miting alanna gelen Babakan Yldrm, 2007 ylnda yaplan Cumhurbakanl halk oylamasnda Batmanllarn yüzde 96 orannda Evet dediini hatrlatarak, imdi Batman hazr m? 16 Nisanda yeni bir rekor yazmaya hazrmsnz ? Biz birlikte Türkiyeyiz. Kürt, Türk, Arap, Alevi, Süni deilmiyiz? Hep bir karde. Bizi yakar bizim ate, o halde söndürmektir çaresi. Hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, her vatandamz bamzn tacdr dedi.

ERE ERE HEZAR CAR ERE (EVET EVET BN KEZ EVET)

Babakan Yldrm, eski Türkiyede, anadilin yasak olduunu, analarn yavrularyla konumasnn yasak olduunu, kitap ve harflerin yasak olduunu belirterek, Kürtçe Ama imdi ere, ere hezar car ere. (Evet bin kez evet) demesi alanda bulunanlar arasnda cokuyla alkland. Yasaklarla birlikte yol kontrolleri, boaltlm köylerin varlndan da bahseden Babakan Yldrm, Yol kontrolleriyle, boaltlm köylerle ssszd bu topraklar. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaa dayatlan anlamsz kurallar vard. Üniversitelerde baörtüsü yasa, frsat eitsizlii, yoksulluk, adaletsizlik, darbeler vard. 12 Mart, 12 Eylül, 28 ubat darbeleri vard. Millet iradesine operasyonlar yapld. Dersimde, Marata, Sivasta, 17-25 Aralkta ülkenin birlik, beraberliine operasyonlar gerçekletirildi. 15 Temmuzda FETÖcü hainler 250 can ald. Türkiye bütün aclar yaad. Bu badirelerden geçen gençler, bu ana geldi. AK Parti bu olaylarn yaanmamas adna 15 yl önce milletle el ele, gençlerle el ele, gönül gönüle yola çkt. Bu zulmün sona ermesi için mücadel ettik. 80 milyonun kardeliinin salamlatrmak için mücadele ettik. te geçmi Türkiye ile gelecek Türkiye arasndaki fark düünmenizi istiyorum kardelerim. iddet yoluyla milleti esir almay düünen insanlarn halini düünün, yoksulluu istismar eden terör örgütünü düünün. Hayr cephesinde er odaklar gönül gönüle verenleri düünün. Neyin peindeler? sorgulamanz istiyoruz. Bunlar Türkiyeyi eski günlere götürmek için çete kardelii yapyorlar. 16 Nisanda millet evet mühürü vuracak. çetelerle, terör örgütlerinde de yeni bir dönem balayacak. dedi.

ANS VERDNZ HDP, KANDLN EMRNE GRD

Batmann il olmasnn ardndan kaderine terkedildiini kaydeden Babakan Yldrm, Batmann güzel insanlar, geçmite Batman il yaptlar. Bir plaka verdiler, ondan sonra öylece braktlar. Neden? çünkü onlar Ankarada demokrasiyi geciktirme oyunlar kurarken, Gercü ve Hasankeyfin gelecei onlar çok da ilgilendirmedi. Onlar Ankarada hukuk terazisine ta koyarken, Batmandaki vatanda hissetmediler. Bu terör örgütüne sizler 7 Haziranda HDPyle bir ans verdiniz. Dediniz ki artk çözüm olsun, kardelik olsun. Ama onlar bu ans kullanamadlar, Kandilin emrine girdiler. çukurlar kazdlar, hendekler kazdlar. Geleceimiz gençlerin geleceini karartttlar. PKK terör örgütünün Kandilin Batman gibi bir sorunu yok, bölge gibi, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batmanmzn da, Diyarbakrn da, bölgede yaayan Kürt kardelerimizin de PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu gündemden çkarmaya hazr m Batman? Bunlar aramzdan defetmeye varmsnz? Kürtlüünüzle iftihar edin, gurur duyun. Arapllnzla gurur duyun. Ama bir eyle daha gurur duyun, ayyldzl bayramzla Türkiye Cumhuriyeti ile devletimizle gurur duyun. çünkü kaderimiz bir, tasamz biz, geleceeimiz birdir bizim. Bizim siyasetimizde çözümsüzlüü dayatan, çukur siyaseti deil, biz eser siyaseti, hizmet siyaseti yapyoruz diye konutu.

KÜRTçE BALADI, KÜRTçE BTRD

Babakan Binali Yldrm, Kürtçe balad konumas yine Kürtçe, Kararmz ere ere ere (Evet, evet evet). Ser sera ser çava (Bam üstüne, gözüm üstüne) diyerek tamamlad.

Ana Sayfaya Git