Sezai Temelli: Bilecekler

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçilmişlerse HDP'nin oylarıyla seçildiğini, kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bileceklerini, yapmaya çabalarsa siyaseten bir karşılığı olmayacağını ifade ederek ' Kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur' dedi.

Haberler 18.03.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, bir televizyon kanalnda yerel seçimlere ilikin deerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran seçimlerinde ikinci tura kalnamamasna ilikin olarak Temelli, öyle konutu:

Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve iliki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. O zaman imdi yerel seçimlere gidiyorsak, biz bir hamle daha yaptk. Türkiyedeki demokrasiden yana, bu iktidarn karsnda, bu otoriter rejimden madur olmu, itiraz olan seçmenleri seçeneksiz brakmamak için demokrasi zemini anlamnda bir seçenek yarattk. Dedik ki biz aday çkarmyoruz. Bizim aday çkarmamamz bir seçenektir. Dolaysyla bir demokrasi referandumu gibi her yerel kendi referandumunu yapsn. Hangi aday öndeyse demokrasi güçlerinin taleplerine ses olsun, ortaklatrsn, alsn oylar Cumhur ttifak karsnda demokrasi güçleri kazansn. Bunu yapmak orada demokrasi referandumunda aday olann sorumluluundadr. HDP seçmenleri buna rza göstermitir.

Stratejilerinin çok net olduunu, tek bana girdikleri yerde seçimleri kazanacaklarn, dier yerlerde de Cumhur ttifakna kaybettireceklerini ifade eden Temelli, Ankara aday HDPye vaatte bulunmayabilir. Ankara adaynn bizimle bir yerde yolu hiç kesimemi olabilir. Ankara adaynn demokrasi ile ilikisini oturup tartmyoruz. Biz demokrasi adna bir hamle yapyoruz. dedi.

Seçmeniniz buna ikna oldu mu? sorusuna Temelli, Evet. Seçmen buna ikna olmu durumda. HDPliler kararl. yantn verdi.

Temelli, öyle devam etti:

Mansur Yava da bilecek ki seçilmise HDP oylaryla seçilmitir. HDPlileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankarallar yok sayarak siyaset yapamaz. O da ite bizim gücümüzdür. Ekrem mamolu seçilmise bilecek ki o kentte yaayan 3 milyon Kürtün oyuyla seçilmitir. Kürtlere ramen siyaset yapamayacan bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karl olmayacaktr. O kentin belediye bakan olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacaz ve Türkiyeyi deitireceiz.

Ana Sayfaya Git