Sezai Temelli: İkinci tura kalacak muhalefet adayına destek vereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Antalya'da yaptığı konuşmada, "İkinci tura kalacak muhalefet adayına hep birlikte destek vereceğiz. Bu Demirtaş ise Demirtaş, İnce ise İnce. Ama birinci turda herkes kendi adayını destekleyecek" dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Kepez ilçesindeki Turgut Özal Spor Salonu yanndaki miting alanda partililere seslendi. Temelliden önce il e bakanlar ile milletvekili adaylar sahneye çkarak vatandalar selamlad. Ardndan konuan Temelli, 24 Haziranda önlerine çkan barajlar ykacaklarn söyledi. HDPnin seçim sürecinde saldrlara maruz kaldn dile getiren Temelli, Artk kral çplak, kimse oyuna gelmeyecek, oylarmzla oyunlarn bozacaz. Önce Kobani ile yalanlarna baladlar. 2014 ylnda yaananlar sanki 2015te yaanm gibi gösterdiler. Kobani düecek dedi, Kobani dümedi ama 24 Haziranda sen düeceksin. Kobaniye yönelik Mecliste verdiimiz 12 aratrma önergesini AKP reddetti. Yasin Börüyü bu ie alet etti. Orada olanlar hepsi canmzd. Ama siz ölenleri bile ayrdnz diye konutu.

SURUç OLAYLARI

nsanlarn ölmesinden heyecan beklendiini ileri süren Temelli, öyle devam etti: Afrinin heyecan yetimedi diye bir de Kandil senaryosu geldi. Bu heyecan da olmad. Srada arkadalarmza saldr geldi. Hiçbir insan, halk birbirine saldrmyor. Saldranlarn tipleri ayn, fotoraflar var. Stantlar olmaynca Suruç yaand. 4 insan öldü. nsanlarn gözünün içine baka baka yine yalan söylediler. Bir çileri Bakan var ki ülkede insanlar birbirini krsn diye tahrik ediyor ve yalan söylüyor. Suruçta herkes her eyi biliyor. Önce esnaf ziyareti yaplyor, sonra silahl çetelerle gidiliyor. Nerede görülmü silahl seçim çalmas. 3ü bir aileden. Bunlar suçlu gibi gösteriyorlar. Bu 3 insan hastanede öldürüldü. Kameralar orada krld ama kaytlar var. Nasl öldürüldüklerine dair otopsi raporlar var ama vermiyorlar. Mesele suçluyu yakalamak deil mesele HDPyi baraj altnda brakmak. Masum insanlarn kanlar ellerine bulayor. Bu iktidardan ülkeyi kurtarmak bizim boynumuzun borcu olsun.

DEMRTAIN TRTDEK KONUMASI

Sezai Temelli, HDPnin cumhurbakan aday Selahattin Demirtan TRTde yaynlanan konumasn da deerlendirdi. Temelli, çileri Bakan Süleyman Soylu da izlediini söyledi. Sevindik, bizi seyretse düzelecek. Fakat diyor ki Demirtan ruh halini iyi görmedim. Ruh halinden anlamak için bir ruhunun olmas gerekiyor. Demirtan Bir oyluk canlar var sözlerine çok alnm. 24 Haziranda olacak bu. Bizi ölümle tehdit etti diyor. Bunlarn hepsinin tedaviye ihtiyac var. Bunlar için özel bir özel hastane yapacaz, her tarafna MR koyacaz. Ne tehdidi, insanlar oy kullanmaya davet ediyoruz. Edebinizle gitmeyi bilin. Gitmemek için her türlü tehdit var diye konutu.

KNC TURA KALACAK MUHALEFET ADAYINA DESTEK VERECEZ

24 Haziranda demokrasi güçlerinin parlamentoda çounlukta olacan belirten Temelli, Demokrasi güçleri ikinci turu da alacak. Türkiyede demokrasi ve bar isteyenler, Tek adam rejimi gitsin diyenler bir araya geldi. Baraj ykacaz, siz de gideceksiniz. Parlamentoda çounluk bizde olacak. kinci tura kalacak muhalefet adayna hep birlikte destek vereceiz. Bu Demirta ise Demirta, nce ise nce. Ama birinci turda herkes kendi adayn destekleyecek dedi.

Sezai Temelli, konumasnda partilerinin vaatlerini de anlatt.

Ana Sayfaya Git