'Sezgin Baran Korkmaz Türkiye'de at oynatıyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç vardır'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya’da tutuklanmasını, Türkiye’deki ilişkilerini hatırlatarak değerlendirdi.

Haberler 21.06.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Belediye Bakanlar çaltay için bulunduu Gaziantepte basnla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularn yantlayan Klçdarolu SBK Holdingin sahibi i insan Sezgin Baran Korkmazn, ABDnin talebi üzerine Avusturyada tutuklanmasyla ilgili konutu. Klçdarolu, Türkiyede yargnn çalmadn belirterek, unlar söyledi:

TÜRKYEDE AT OYNATIYORSA ARKASINDA SYAS GÜç VARDIR

Yarg çalmyorsa, savclar yasad ilemler konusunda harekete geçmiyorsa, o ülkede adalet yoktur. Yani, Türkiye Cumhuriyetinde iktidar yarg üzerine kurduu hegemonya dolaysyla, yarg görevini yapmamaktadr. Sezgin Baran Korkmazn yurt dna çkna kim izin verdi? Sezgin Baran Korkmazn mal varlklar üzerindeki hacizleri kim kaldrd? vedi kararyla hacizleri kaldran dönemin Cumhuriyet Basavc Yardmcs Adalet Bakanlna bakan yardmcs olarak nasl gitti? Sezgin Baran Korkmaz Türkiyede at oynatyorsa, yargy istedii gibi düzenleyebiliyorsa, arkasnda ciddi bir siyasi güç vardr.

EN TEPEDEK KONUMALI

Bu konuda konumas gereken kii, en tepede, bir numaral koltukta oturan kiidir. Bu kiinin sesi bile çkmyor. Kendi bakan, bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor diyor. Bakann çarp, ya bu siyasetçi kimdir kardeim diye soru dahi sormuyor. Bu soruyu sormayan kii yolsuzlua ortak olan kiidir. Belki tazminat davas açarsa, iki kez tekrarlad diye de dilekçesinde yazsn. Yolsuzlua sesiz kalan kii, yolsuzluu sorgulamayan kii, yolsuzlua ortak olan kiidir. çksnlar, aksini söylesinler. Biz ortak deiliz, soruturma açtk desinler. Niye açamyorlar? Verilecek hesaplar var herhalde. Türkiyede böyle bir çürümülüü hiç ama hiç görmemitim. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde böyle bir çürümülüe hiç ama hiç tank olmadk. Hrszlarn, yolsuzluk yapanlarn, kul hakk yiyenlerin ba tac yapld bir ülkeyi ne zaman gördük? Böyle bir Türkiyeye ne zaman tank olduk?

SENN MASANDA OTURUYOR

En tepedeki konumuyor, neymi efendim yer alt dünyasnn çeteleri konuur, biz muhatap olmayz. çileri Bakan yer alt çetelerinin üyesi mi? O söylüyor. Senin bakann söylüyor, sen ses çkarmyorsun. Kim bu siyasetçi demiyorsun. O siyasetçiyi her gün, her hafta görüyorsun, seninle ayn masaya oturuyor. Herkesin bildii siyasetçiyi kimse seslendiremiyor. Türkiyeyi bu rezaletten çkaracaz. Bu pisliklerden Türkiyeyi arndracaz. Beraber, birlikte, bu ülkenin namuslu vatandalaryla beraber çözeceiz bu ii.

GAZETECLERN DE SORUMLULUU VAR

Elin babakan sabah kahvaltsn acaba hazineden mi ödedi diye tartlr, 300 Euroluk bir para dolaysyla kyamet kopar. Ya milyar dolarlar oynuyor, kimsenin kl kprdamyor. u soygun düzenine bakn. Böyle bir düzene tank olmadm. Sizlerin de tek tek sorumluluu var gazeteci arkadalarm. çünkü siz kaleminizi halk adna kullanyorsunuz, halkn çkarlar için kullanyorsunuz, yolsuzluklara kar kullanmak zorundasnz. Benim siyasetçi olarak ne kadar sorumluluum varsa, temiz toplum çars açsndan sizin de sorumluluunuz var. Türkiyeyi haramilerden kurtarmak hepimizin ortak görevi olmaldr.

Ana Sayfaya Git