Siirtte 9 Mart 2003te yenilenen Milletvekili Genel Seçiminde adaylıktan istifa eden Mervan Gül, 28 Mart 2004teki Mahalli İdareler Seçiminde AK Partiden belediye başkanı seçildi.
14 Mayısta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yeniden AK Partiden Siirt Milletvekili adayı olan ve kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Gül, yeni dönemde Meclisteki yerini alacak.
20 YIL SONRA YENİDEN MECLİSTE
Mervan Gül, 14 Mayısta halkın birlik, beraberlik ve huzurdan yana tercihini kullandığını belirterek, İnanıyorum ki halkımız, 28 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçiminde de yine aynı şekilde tercihini yapacaktır. Özellikle Siirt halkı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı biliyor. Türkiye Yüzyılında Erdoğanın çizmiş olduğu yolda halkımız tercihini kullandı. dedi.
Amacının Siirte hizmet etmek olduğunu anlatan Gül, Gençlerimizin sorunlarını biliyoruz. İşsizlikten tutun sportif ve kültürel faaliyetlere kadar onlara hizmet etmeye çalışacağız. Bundan sonra da Siirte hizmetin gelmesi için üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Allah bizleri utandırmasın. ifadesini kullandı.
Gül, Siirtin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önemli illerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanımızın özellikle seçim sonuçlarını takip ettiği iller arasında Siirt var. Eniştesi olduğu Siirti seviyor, biliyor. Şu an meydanlardayız, bizim için seçim bitmemiş. Ev ev, kapı kapı gezeceğiz, elini sıkmadığınız, gönlüne girmediğimiz kimse bırakmayacağız. Siirt halkı teveccüh gösterdi, bizi milletvekili seçti ama bu bizim için yeterli değil. Sayın Cumhurbaşkanımızı seçmeden bu iş burada bitmez. Seçim çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor.