Sınır Kapısını Kapatabiliriz!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı şu an itibarıyla açık durumda ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriş çıkışların çok azaldığını görüyoruz. Tabi ileriki günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması da gündemde"

Haberler 27.09.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Habur Snr Kaps u an itibaryla açk durumda ama baktmz zaman önceki günlere göre giri çklarn çok azaldn görüyoruz. Tabi ileriki günlerde Habur Snr Kapsnn kapatlmas da gündemde. dedi.

Bingöl Ulusal Kadn Giriimcilii Kongresine katlan Bakan Tüfenkci, burada gazetecilere yapt açklamada, rnakn Silopi ilçesindeki askeri tatbikatn planland ekilde devam ettiini söyledi.

Irakl askerlerin de tatbikata katldn anmsatan Tüfenkci, Irak hükümetinin özellikle snr kapsnn kendilerine anayasal haklar olan devri noktasnda talepleri var. Gelimelere göre admlar atlacaktr. ifadesini kulland.

Habur Snr Kapsnn kapatlmasnn gündemde olduunu belirten Tüfenkci, öyle devam etti:

Habur Snr Kaps u an itibaryla açk durumda ama baktmz zaman önceki günlere göre giri çklarn çok azaldn görüyoruz. Tabi ileriki zamanlarda veya günlerde Habur Snr Kapsnn kapatlmas da gündemde. Cumhurbakanmzn da ifade ettii gibi her an kapatlabilir. Oradaki birtakm gelimeleri bekliyoruz. O gelimelerin neticesine göre de snr kapmz kapatp baka önlemleri de birlikte... ite petrol vanasnn kapatlmas gibi birtakm önlemler, yaptrmlar var.

ZAMANI GELDNDE 3 AAMALI TEDBRLER UYGULAMAYA BALAYACAIZ

Kuzey Iraktaki referandumun gayri meru olduunu bildiren Tüfenkci, sonucunu da kabul etmediklerini önceden belirttiklerini hatrlatt.

Bakan Tüfenkci, unlar kaydetti:

Bütün uluslararas toplumun itirazlarna ramen Barzaninin bu noktada atm olduu admlarn esasnda oradaki Kürt kardelerimizin de lehine olmayan bir durum olduunu defalarca bata Cumhurbakanmz ve Babakanmz olmak üzere ilgili bakan arkadalarmz da ifade ettiler. Elbetteki bunun birtakm skntlar da olacak. Esasnda bu referandumun sonuçlaryla beraber skntl bir sürece girdiini göstermi oldular. Biz de daha önce ifade ettiimiz 3 aamal tedbirleri zaman ve yeri geldiinde uygulamaya balayacaz.

Ana Sayfaya Git