"Sinsi bir oyunla karşı karşıyayız"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bir kez daha siyasi ve sinsi bir oyunla karşı karşıyayız. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz" dedi.

Haberler 13.08.2018 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Meselenin döviz kuru olduunu, yarglanan papaz olduunu, demir ve alüminyum vergisi olduunu sanacak kadar basit düünenler varsa bir an önce silkinip kendilerine gelsinler. dedi.

Erdoan, Trabzon Zorlu Otelde düzenlenen AK Parti Trabzon l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsna katld.

Bakan Erdoan, burada yapt konumada, talimatla Türkiyeye boyun edirilemeyeceini vurgulayarak, Biz bugüne kadar her eyi hukuk içerisinde götürelim istedik. Ama gördük ki hukuk dilinden anlamyorlar. Baka bir dilden anlyorlar. Biz o dilleri de konumay biliriz. Eer hukuk diline varsanz, biz varz. Ama hukuk diline yoksanz, kusura bakmayn biz hukuk diliyle konumaya devam ederiz. Tüm dünyaya ticaret sava açan ve buna ülkemizi de dahil edene cevabmz yeni pazarlara, yeni i birliklerine, yeni ittifaklara yönelerek veririz. ifadelerini kulland.

ABDnin demir-çelikte vergileri artrdn anmsatan Erdoan, Türkiyenin Dünya Ticaret Örgütünün bir üyesi olduunu ve örgütün kurallar içerisinde böyle bir ey olmadn söyledi.

Ben yaptm oldu mantyla böyle bir ey olamaz. Nitekim Amerikada u anda her yer kaynyor. Ne diyorlar, yaplan i yanl, doru deil tabii. Biz de uluslararas ticaret hukuku neyi söylüyorsa, onu söyleyerek yolumuza devam edeceiz. Uluslararas gümrükte hukuk neyse onu söylemeye devam edeceiz. Biz kalkp da ben yaptm oldu mantyla hareket etmeyeceiz. deerlendirmesinde bulunan Erdoan, Türkiyeyi sadece Edirneden Karsa dar bir corafyadan ibaret sananlarn yarn attklar her admda bunun böyle olmadn göreceklerini vurgulad.

- Vatanmz emperyalistlere teslim etmedik

yisiyle, kötüsüyle, sefasyla, cefasyla, sevgisiyle, kavgasyla velhasl her eyiyle bu memleket bizim. Kendi vatandalarmz ve umudunu Türkiyeye balam yüzlerce milyon kardeimiz için sonuna kadar mücadele edeceiz. ifadesini kullanan Erdoan, hiç kimsenin Türkiye üzerinde ne siyasi ne askeri ne ekonomik ameliyata girimesine izin vermeyeceklerinin altn çizdi.

Cumhurbakan Erdoan, Türk milletinin nice mücadeleleri bileinin hakk ile zaferle neticelendirdiini, bu defa da baaracan vurgulayarak, unlar söyledi:

Meselenin döviz kuru olduunu, yarglanan papaz olduunu, demir ve alüminyum vergisi olduunu sanacak kadar basit düünenler varsa, bir an önce silkinip kendilerine gelsinler. Zaten burada Klçdarolu gibi düünenler yok, ben bunu biliyorum. çünkü yerli ve milli düünme mant ne yazk ki bu zatta yok. Ama Sayn Akif Bey olumlu bir yaklam ortaya koydu. Ona teekkür ediyorum. Ama Genel Bakan bunu koyamad. O ne yerlidir ne de millidir. Sayn Bahçeliye de teekkür ediyorum. Hem yerlidir hem millidir. Türkiye, çanakkale Savanda bir boazn ve bir avuç topran müdafaasn m yapyordu? Türkiye, çanakkalede koskoca bir medeniyetin ve koskoca bir tarihin davasn savunuyordu. Onun için yüzbinlerce evladmz adeta geri dönmemek üzere gönüllü olarak çanakkaleye kouyordu. Onun için 14 yanda gençlerimiz ehit oluyordu.

Kurtulu Savan, Türk milletinin yine ayn hissiyat, ayn inanç, ayn azimle verdiini ve zafere ulatn dile getiren Erdoan, 15 Temmuz darbe giriiminin, bir kez daha milletin ya ehit olurum ya gazi diyerek istiklali ve istikbali için yollara dütüü bir imtihan olduunu söyledi. Erdoan, 15 Temmuz imtihanndan baaryla çkldn, ehit ve gaziler verdiklerini ifade ederek, Namusumuz bildiimiz vatanmz, ezanmz, bayramz, içimizdeki hainleri, alçaklar ve teröristleri maa olarak kullanan emperyalistlere teslim etmedik. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Ayn çevreler bununla kalmayp güney snrlarmz boyunca bir terör koridoru kurmaya kalktlar. Yaptmz snr ötesi operasyonlaryla, bu plan da bozduk. Baktlar ki sahada bizimle baa çkamyorlar, her zamanki gibi bel alt ilere yöneldiler. Zaten bizim siyasette de diplomaside de son örnekte de olduu gibi ekonomide de en büyük üzüntümüz, karmzda öyle delikanlca mücadele eden rakipler bulamam olmamzdr. Bir kez daha siyasi ve sinsi bir oyunla kar karyayz. Allahn izniyle bunun da üstesinden geleceiz. Yeter ki bir olalm, iri olalm, diri olalm, karde olalm hep birlikte Türkiye olalm. Bunu baardmzda gerisi kolay. Para dediin bugün yoktur. Yarn bulursunuz. Yatrm dediiniz iki gün gecikir, üçüncü gün daha hzl bir ekilde yaparak telafi edersiniz. Onlar u anda bizim sakalmz tra ediyorlar, bilmiyorlar ki yarn çok daha gür çkacak. Ama inancnz, imannz, kardeliinizi kaybettiinizde dierlerinin hiçbir önemi kalmaz. Yastk alt dövizi olanlar, dolar, avro, altn lütfen bunlar bankalarda Türk lirasna çevirsinler ki bunlara istikbal ve istiklal mücadelemizi bu ekilde verelim.

- Her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz

Milletin ekonomik saldr karsnda, birliini, beraberliini daha da koruyor olmasnn en büyük güç olduuna dikkati çeken Erdoan, Türkiyenin büyüklüü, içeride ve darda neler yaarsa yaasn yatrmdan, projeden, üretimden, fabrikalarnn çarklarn döndürmekten, esnafnn tezgahn faal tutmak oluundan kaynaklanyor. Bugün de aynsn yapyoruz. Terör örgütleriyle snrlarmz içinde ve dnda kesintisiz bir mücadele yürütüyor, her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz. eklinde konutu.

Suriyede Frat Kalkan ve Zeytin Dal ile güvenli hale getirilen bölgelere yenilerini eklemenin hazrlklarnda son aamaya geldiklerini bildiren Erdoan, yaknda yeni yerleri de özgürletirmi ve güvenli hale getirmi olacaklarn belirtti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, u ana kadar ülkemizden güvenli hale getirdiimiz yerlere dönenlerin says çeyrek milyonu buldu. Münbiçi bölgenin asli halkyla birlikte yeniden yaplandrmaya yönelik çalmalarmz devam ediyor. dlibte dier bölgelerdeki benzer bir felaketin yaanmamas için hem diplomatik hem askeri çalmalarmza hz verdik. Irakta, Kandili terör yuvas olmaktan çkartmaya yönelik admlar atyoruz. Gerekirse Sincar da bu kapsama alacaz. bilgisini aktard.

Ekonomide 100 günlük icraat programn harfiyen uyguladklarn, orta vadeli program ve 2019-2023 stratejik planyla ilgili çalmalarn devam ettiini anlatan Erdoan, Hazinemizde, Maliyemizde, bankalarmzda, özel sektör temsilcilerimizde, yurt dndaki alternatif finans kaynaklarmzda maruz kaldmz saldry göüsleyecek tedbirleri alyoruz. Ülkemize destek veren ve verecek olan dostlarmza imdiden teekkür ediyorum. hracatçlarmz alternatif pazarlar bulmak için gece gündüz çalyor. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin turizmde bereketli bir sezon geçirdiine iaret ederek, yl sonunda 40 milyon turiste ulaacaklarn kaydetti.

Üretim çarklarn daha da hzlandrmak için sanayiciye, tüccara, esnafa her türlü destei vermekte kararl olduklarn ifade eden Erdoan, bütçe disiplinine önem verdiklerini ve yatrm planlamalarn buna göre yaptklarn bildirdi.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyeden ithal edilen çelik ve alüminyumdaki vergiyi artrma karar alan ABD yönetimine seslenerek, Dünya Ticaret Örgütü diye bir örgüt var. Bu örgütün kurallar içerisinde senin kuralszln yok. Biz, uluslararas hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanmama gibi bir anlay, Türkiyede yoktur. Dolaysyla, biz kendilerini hukuka davet ediyoruz. dedi.

Bakan Erdoan, AK Parti Trabzon l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsnn ardndan Belediye binas önünde toplanan kalabala hitap etti.

Konumasna, alanda toplanan kalabal selamlayarak balayan Erdoan, cuma, cumartesi ve pazar günlerini Dou Karadenizde geçirdiini hatrlatt.

Bayburt ve Gümühaneyi ziyaret ettiini hatrlatan Erdoan, Gümühanede 14 tünel açln yaptklarn, Gümühaneyi tünellerle Trabzona baladklarn söyledi.

Zigana tünelini açacaklarn dile getiren Erdoan, Yolculuk, u anda bir saate indi, Zigana bitince 15 dakika. Nereden nereye? Yollar ksalttk be. Ferhat olduk, irin burada. Ferhat dalar deldi, irine ulat. Biz de dalar delerek, elhamdülillah irinimize ulatk, ulayoruz. Daha çok yapacamz iler var. Bunun farkndayz. Gümühaneli size, siz de Gümühaneliye çok daha ksa zamanda ulaacaksnz. diye konutu.

Sel felaketinin yaand Ordu ve Ünyede olay mahallini ve yklan köprüleri gördüklerini belirten Erdoan, Ünyelilere hitap ettiklerini, onlarla bu süreci paylatklarn söyledi.

Rizede partisinin il danma meclisini yaptklarn kaydeden Erdoan, öncesinde Rizelilere açk hava toplantsyla hitap ettiini söyledi.

Trabzonda da partisinin il danma meclisinin toplantsn yaptklarn kaydeden Erdoan, Sizlerle de adeta bir meydan mitingi yapyoruz. Bu ne güzel bir bulumadr. Bu bir ak, sevda... Dertli olmak baka bir ey. dedi.

Sivil toplum kurulularyla toplantsnn ardndan Ankaraya döneceklerini belirten Erdoan, Siz, 24 Haziranda bir karar verdiniz. Yüzde 69,4 ile bu kardeinizi, cumhurbakanl makamna tadnz. Sizin bu sevginize, sevdanza layk olabilmek için bugün buradaym. ifadelerini kulland.

- Atacamz admlar, attmz admlar var

Beraber yürüdük biz bu yollarda arksnn dizelerini okuyan Erdoan, Bundan sonra da beraber yürüyeceiz. Atacamz admlar, attmz admlar var. dedi. Trabzonda enol Güne Stadyumunu yaptklarn hatrlatan Erdoan, Hüseyin Avni Aker Stadyumunu da Millet Bahçesi yapacaklarn dile getirdi.

Niçin Amerikada, ngilterede bu denli büyük bahçeler var da bizde olmasn? Hep beton ynlar m olacak? diye soran Erdoan, projesi hazr olan Millet Bahçesinin de süratle tamamlanacan söyledi.

ehir Hastanesinin admn attklarn bildiren Erdoan, salkta, eitimde bugüne kadar atlan dev admlarla, bu yolculuun devam edeceini vurgulad.

- Biz kendilerini hukuka davet ediyoruz

Erdoan, bölünmü yollarla, çok daha ideal olan yollar birbirine balayarak bu yolculuu devam ettireceklerini kaydederek adalet, emniyet, enerji, tarm alanlarnn atacaklar admn önemli ayaklar olduunun altn çizdi.

Biz bu millete efendi olmaya deil, hizmetkar olmaya geldik. dediklerini anmsatan Erdoan, unlar kaydetti:

imdi, birileri ortal kartryor. Neymi, bizi dövize mahkum edeceklermi. Kur, faiz... Neymi, çaramba günü saat 18e kadar Papaz brakn. Brakmadmz takdirde yaptrmlar balayacakm. çileri Bakanmz, Adalet Bakanmz yaptrmlara mahkum edeceklermi. Ne oldu biz de kalktk, annda Amerikann çileri ve Adalet Bakanna ayn yaptrm kelimesi kelimesine uyguladk. imdi yeni bir ey daha çkardlar. Demir çelikte bize yaptrm... Amerika bak, Dünya Ticaret Örgütü diye bir örgüt var. Bu örgütün kurallar içerisinde senin kuralszln yok. Biz, uluslararas hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanmama gibi bir anlay, Türkiyede yoktur. Dolaysyla, biz kendilerini hukuka davet ediyoruz.

- Suç ileyen bedelini ödeyecek

Biz, sizinle NATOda beraber deil miyiz, beraber hareket etmiyor muyuz? diye soran Erdoan, Stratejik ortak deil miyiz? Ne oldu imdi size, bu ortakl niye bozuyorsunuz? Demek ki suç bizde deil? Suç nerede, onlarda... imdi senin adamn suçluysa, eer terör örgütleriyle ilikisi varsa, bu ülkenin de bir yarg sistemi, hukuk sistemi var, gerei neyse bunu yapar. deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Siz benim Halk Bankas Genel Müdür Muavinimi hiçbir suçu yokken tutuklayacaksn, siz kalkp Halkbankmza hiçbir ilgisi alakas yokken yaptrm uygulayacaksn, Türkiyeden de kalkp burada farkl eyler isteyeceksin. Biz, burada bir mütekabiliyet anlayyla hareket etmiyoruz. Sen öyle yaptn da biz böyle yapyoruz diye bir mantkla deil, suç ileyen bedelini ödeyecek. Olay budur. eklinde konutu.

Amerikayla hiçbir zaman kötü olmann gayreti içine girmediklerinin altn çizen Erdoan, Araplarn Men dakka dukka sözünü hatrlatt, Biz de onu yaparz dedi.

Hiçbir zaman münasebetleri kötülemekten yana olmadklarn ifade eden Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Darda bunlar, içeride de Klçdarolu, kalkp akl veriyor. Ya o akl sen kendine sakla. Bir girdin, iki, üç, dört, be, alt, yedi, sekiz malup oldun. Malup da malup... Senin demokrasi anlayn bu... imdi Kongreye gitmiyorum diyorsun. ster git ister gitme, o bizim derdimiz deil. Ama senin demokrasi, hak ve özgürlük anlayn bu. Ama bizde böyle bir ey yok.

Ankara Spor Salonunda 4 Austosta AK Parti Kadn Kollar Kongresini yaptklarn hatrlatan Erdoan, Önümüzdeki cumartesi genel merkezimizin kongresini yapacaz. Orada onlara güzel bir demokrasi dersi vermek isteriz. Dilerim ki takip etsinler. Ama ilerine gelmez. Nasl bir demokrasi, kongre olurmu görsünler. u karmdaki tabloya bakyorum. Bu tabloya baknca ben Rabiamz görüyorum. ifadelerini kulland.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoan, alandaki kalabalkla birlikte Beraber yürüdük biz bu yollarda arksn söyledi. ,

BU ÜLKENN TÖKEZLEYECEN SANMAK AHMAKLIKTIR

Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Böyle bir ülkenin ayana döviz kuru dolat diye tökezleyeceini sanmak ahmaklktr. dedi.

Erdoan, Trabzon Zorlu Otelde düzenlenen AK Parti Trabzon l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsnda yapt konumada, AK Parti hükümetleri döneminde Trabzona yaplan yatrmlar anlatt. Trabzonda ikinci bir devlet üniversitesinin faaliyete geçirileceini hatrlatan Erdoan, Avni Aker ve Akçaabat stadyumlarnn ise Millet Bahçesi yaplacan söyledi.

Erdoan, salk alannda hayata geçirilen projelere de deinerek, Trabzonda bin 200 yatakl ehir hastanesinin yapmna devam edildiini kaydetti.

- Dalar delerek yola devam ediyoruz

Erdoan, TOK vastasyla 8 bin konut projesinin hayata geçirildiini dile getirerek, sözlerine öyle devam etti:

Dalar delerek yola devam ediyoruz. imdi hedef 12 köprülü kavak, 17 tünel ve 55 köprü bulunan Kanuni Bulvar ile Akyaz ve sahil balant yollar projesinde tamamlanan kesimleri etap etap hizmete sunmak...Projenin tamamn inallah 2 yla kadar bitiriyoruz. Dou Karadenizin Anadoluya açlan kaps olan Zigana Tünelini ve balant yollarn da önümüzdeki yl tamamlyoruz. Zigana Tüneli, özellikle Trabzon Limannn, Türkiyenin önemli limanlarndan biri olmasn salayacak.

Trabzonun ilçe balant yollarnn iki yl içinde bitirileceini bildiren Erdoan, Etüt proje çalmalarna yaknda balayacamz Trabzon-Erzincan hzl tren hattyla Trabzonu da hzl tren ana ekliyoruz. bilgisini verdi.

Erdoan, Trabzon Havalimanndaki yolcu trafiinin geçen yl 4 milyon 153 bine ulatn kaydeden Erdoan, çalrsan oluyor. Yok öyle demiler, yok döviz yokmu, yok bilmem ne yokmu. Ne olursa olsun. Benim insanm, milletim, vatandam var ya bu seyrüseferlerle neyin ne olduunu gösteriyor. deerlendirmesinde bulundu.

- Yatrmlar hz kesmeden devam edecek

Cumhurbakan Erdoan, bölgenin turizm kaynaklarna da katk verdiklerini hatrlatarak Uzungölün durumu iyi deil. Buray daha iyi hale getirmemiz lazm. Bu haliyle olmaz. Onun için admlarmz daha kararl atacaz, süratle. dedi.

Trabzona toplam 1,7 milyon lira tutarnda tarmsal destek verildiini anlatan Erdoan, Ne diyor Klçdarolu? çiftçi alyor diyor. Eline, diline dursun. Nasl alyor ya? Ben sana resmi rakam veriyorum. Dikkat et, öyle havada, tavada deil. Ama haberi yok. Bunlar benim çiftçime verilmi olan tarmsal destek. Önümüzdeki dönemde bu yatrmlar hz kesmeden devam edecek. Rabbim imkan ve ömür verdii sürece ülkemize ve sizlere hizmet etmeyi devam ettireceiz. Biz, size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. ifadelerini kulland.

- Alternatif finans araçlaryla cevap vereceiz

Meselelere günlük gelimelerin dar penceresinden deil, asrlara sari bir perspektiften baktklarn vurgulayan Erdoan, Böyle bir ülkenin ayana döviz kuru dolat diye tökezleyeceini sanmak ahmaklktr. eklinde konutu.

Erdoan, tüm imkan ve kararllkla 2023 hedeflerine yürüdüklerine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Kendimize dünyann en iyileriyle yaran savunma sanayisini kurduk, kuruyoruz. Bugün de bizleri dolarla snayanlara yarn alternatif finans araçlaryla cevabmz vereceiz. Birilerinin güya Türkiyeyi ekonomik açdan düzlüe çkarmak için eski dönemin araçlarn yeniden tedavüle sokmaya çaltn görüyoruz ama biz bu ifreleri çok iyi biliriz. IMF ile anlan diyenlerin aslnda Ülkenizin siyasi bamszlndan vazgeçin demek istediklerini gayet iyi biliriz.

Türkiyeye yönelik tehdit giriimlerinin anlamn da bildiklerini vurgulayan Erdoan, (Faiz) diyorlar. Bu can bu tende kaldkça, bu tuzaa da gelmeyiz. çünkü faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracdr, bunu iyi bilelim. Kimse bizi bu tuzaa düürmeye çalmasn. Bu oyuna da gelmeyeceiz. Hiçkimse bouna hevese kaplmasn. Bu millet, ayaklarna yeniden prangalar vurulmasna, boynuna yeniden zincir geçirilmesine izin vermeyecektir. Özgürlüün bedeli ancak can olabilir. Biz bunun için her frsatta, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

- Notlar

Cumhurbakan Erdoan, Trabzon Zorlu Otelde düzenlenen AK Parti Trabzon l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsnn ardndan otelin önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandalar selamlad.

Ana Sayfaya Git