Sistem derde deva olamadı!

Platform; "Milletin ve milli iradenin ülkede tamamen hakim kılınması için, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için, Anayasa değişikliğine "evet" diyoruz" dedi.

Haberler 09.02.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

18 Maddelik Anayasa deiikliine dair referanum öncesi Güneydou Anadolu Bölgesini gezerek anayasa deiikliine ilikin bilinmeyenleri anlatacak olan Anadolu Evet Platformu, kuruldu. Platform sonuç bildirgesini Diyarbakrda okuyarak, çalmalarna start verdi.

KURULU BLDRGES

Anadolu Evet Platformu, tantm ve sonuç bildirgesini, bir otelde düzenlenen toplantyla deklare etti. Tantm afilerini Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca hazrlayan platformun sözcülüü yapan Ahmet Ay bidirgeyi okudu. Ay, vesayeti temel alan, halk ötekiletirici anayasalarn milletin derdine deva olmad gibi yeni siyasi, sosyal ve ekonomik travmalara yol açtn iddia etti.

Bildirgede, Türkiyede yaanan zorlu sürecin omuzlarna yükledii sorumlulukla platformun oluturulduu belirtilerek, Tarafmz belli etmek suretiyle referandum sürecine müdahil olduumuzu deklare etmek ve tarihsel sorumluluumuzu yerine getirmek üzere platform oluturuldu. Toplumumuzdaki her birey gibi bizler de siyasi düünce ve tercih hakkna sahibiz. Referans noktamz bu bireysel ve demokratik hakkmzdr. Hiç bir siyasi parti veya oluumun güdümünde olmadmz, motivasyonunu milletten alan sivil bir oluum olarak hareket ettiimizi belirtmek isteriz. ifadelerine yer verildi.

BÜROKRATK OLGARI

Darbelerin siyasi, sosyal ve ekonomik travmalara neden olduunu dile getiren Ay, Darbelerin kirli sayfalarnda uygulamasn gördüümüz ve halka dikte edilen askeri vesayeti temel alan, halk ötekiletirici anayasalar aziz milletimizin derdine deva olmad gibi yeni siyasi, sosyal ve ekonomik travmalara yol açmtr. Bu anayasalardan güç alarak devletin içine kadar konumlanan vesayet odaklar Türkiyenin büyümesinin önünü kapatarak milletin iradesine pranga vurmulardr. Bu statükoya dur diyen Gazi Meclisimiz, milletin iradesiyle bütünlemek amacyla referanduma sunduu bu anayasa deiiklik paketi, güçlü bir hükümet sistemiyle teori ile tkanan deil, pratikle yol alan bir siyasi mekanizma oluturacana inanyoruz. Ülkenin gelecei, kimi siyasi aktörlere, bürokratik oligarinin beka kavgasna feda edilemez. Bu balamda bizler ülkemizin siyasi ve ekonomik alanda daha hzl bir kalknma ve gelime ile küresel aktör olmasnn önünün açacak olan bur referandum için katk sunmay gaye ve dert edindik. dedi.

DARBELER ANAYASASI

Türkiyede anayasalar, askeri darbelerle tepeden inmeci jakoben anlayla halka dayatlarak onaylatlm, uygulanmtr. diyen Ay, sözlerine öyle devam etti: 1924ten beri anayasalar, ülkeden yaayan vatandalarmz etnik köken, inanç ve mezhep temelinde ayrtrm, ötekiletirmi ve kamplatrmtr. çok partili siyasi hayatmza baktmzda Türkiye ne zaman toplumsal bar, kardelii ve adaleti tesis etmek için bir adm atlm ise vesayet odaklar ve çözüm ortaklar devreye girmi, atlan bu admlar durdurmaya çalmlardr. Tüm bu gerçekler nda, milletin ve milli iradenin ülkede tamamen hkim klnmas için üzerimize düen sorumluluu yerine getirmeye azmetmi bulunmaktayz. Daha güçlü demokrasi, kalc toplumsal bar, büyük ekonomi, istikrarl yürüyü ve küresel aktör olma adna refaranduma sunulacak yeni anayasa deiiklik paketine Anadolu Evet Platformu olarak bizler Evet diyoruz.

15 TEMMUZU UNUTMAYIZ

15 Temmuzda FETÖ ihanet çetesi tarafndan yaplmak istenen tarihin en alçak darbe teebbüsü ile siyasete ve milli iradeye son verilmek istendii vurgulanan bildirgede, unlar kaydedildi: Daha güçlü demokrasi, kalc toplumsal bar, büyük ekonomi, istikrarl yürüyü ve küresel aktör olma adna referanduma sunulacak anayasa deiiklik paketine Anadolu Evet Platformu olarak bizler Evet diyoruz.

HALKTA BR TEVECCÜH VAR

Anadolu Evet Platformu Üyesi Alaatin Parlak, siyasi partilerden ve sivil toplum kurulularndan bamsz olarak platformu kurduklarn belirtti. Parlak, Türkiyenin tarihinin en önemli süreçlerinden biriyle kar karya bulunduuna iaret ederek, Bir sistem deiiklii söz konusu. Bu sistem deiiklii toplumun sosyal, siyasal ve kültürel anlamnda ilerlemesi açsndan çok ciddi katklar sunaca için Anadolu Evet Platformunu kurduk. Ev ev, köy köy gezip yeni anayasa sürecini halka anlatacaz. Toplumu asla kamplatrmayacaz ve ötekiletirmeyeceiz. Dilimiz çok yumuak olacak. nsanlar ikna etmeye yönelik bir tavr gelitireceiz. Bu 80 milyonun skntsdr. Bu anlamda halkta da bir teveccüh olduunu görüyoruz. çünkü bu deiiklik halkn bir anlamda sosyal, siyasal ve ekonomik refahn yükselteceini düünüyoruz. diye konutu.

7 HAZRAN VE 1 KASIM SEçMYER

7 Haziran seçimlerinde Türkiyede tek bana bir iktidar çkmad için 1 Kasmda tekrar seçime gidilmek zorunluluu yaandn anmsatan Parlak, Ekonomik anlamda skntlar ve masraflar oldu. nallah bu sistemde halkn kendi iradesiyle sanda gidip yetkiyi tek elde toplayacak sürece katk sunacan düünüyoruz. Kürtlerin de bu balamda Cumhuriyetin kuruluundan bu yana yaam olduu skntlar geçmi dönemde yaplan çalmalar ile skntlarnn büyük bir ksm atlatld. Bu sistem deiiklii ile ilgili baz reformlar olabilir mi? önümüzdeki süreçte beraber göreceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git