Sivil bir anayasa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılını, darbe anayasasıyla değil milletin kararıyla yeni ve sivil bir anayasa ile karşılamak istediklerini ifade etti

Haberler 23.04.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda topland. Toplantya kurul üyeleri smail Kahraman, Cemil çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali ahin, letiim Bakan Fahrettin Altun, Cumhurbakanl dari ler Bakan Metin Kratl ve Cumhurbakanl Özel Kalem Müdürü Hasan Doan katld. Toplant, basna kapal gerçekletirildi.

YAZILI AçIKLAMA YAPILDI

çankaya Kökünde basna kapal yaplan toplant, 1 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun, toplantya ilikin yazl açklama yapt.

Buna göre, toplantda Kurul üyeleri, yeni Anayasa, anti-demokratik giriimler ve sözde Ermeni soykrm iftiras konular üzerinde fikir teatisinde bulundu.

Toplantnn banda Kurul üyeleri, vefat eden eski Meclis Bakan ve Babakan, Yüksek stiare Kurulu üyesi Yldrm Akbuluta, Allahtan rahmet diledi.

Yeni ve sivil bir Anayasann, milletin beklentisi ve ülkenin ihtiyac olduunu vurgulayan Kurul üyeleri, Türkiye için tarihi öneme sahip yeni Anayasann, Türkiyenin birliini, gücünü, istikrarn, güvenliini, kazanmlarn pekitirecek bir çerçevede ve mümkün olan en geni uzla süreciyle hazrlanmas üzerine görülerini dile getirdi.

DEMOKRASY HAZMEDEMEYENLER

Demokrasiyi hazmedemeyen anti-demokratik zihniyetin temsilcilerinin türlü sfatlarla kendilerini hala gösterebildiini belirten Kurul üyeleri, Türkiyenin 2002 sonras yaad demokratikleme admlarnn önemine iaret ederek, 15 Temmuz darbe giriiminde milletin, siyasi iradesine nasl sahip çktn tüm dünyaya gösterdiini, darbe ve vesayet heveslilerinin bundan sonra asla umduklarn bulamayacan vurgulad.

Sözde Ermeni soykrm iftirasna kar atlacak admlara ilikin de deerlendirmelerde bulunan Kurul üyeleri, ayrca Yunanistann, Kbrs, Dou Akdeniz ve Ege konularnda olumsuz tutumu ile Bat Trakyadaki Türk aznla yönelik basklarn da ele ald.

YEN SVL BR ANAYASA YAPMAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da toplantda, Cumhuriyetin 100. yln, darbe anayasasyla deil, milletin kararyla yeni ve sivil bir Anayasa ile karlamak istediklerini ifade ederek, Türkiyenin ihtiyaçlarna, milletin beklentilerine uygun yeni Anayasa yapm için var güçleriyle çalacaklarn vurgulad.

Milli iradeye sahip çkarak, demokrasi kart her türlü giriim ve söylemle kararl ekilde mücadele edeceklerinin altn çizen Erdoan, Türkiyenin ilerleyiinin hiçbir ekilde durdurulamayacan belirtti.

ERMEN SOY KIRIM YALANLARI

Cumhurbakan Erdoan, sözde Ermeni soykrm yalanna ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çkanlara kar hakikatleri savunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git