Siyasi bir operasyon

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında 6 eski HDP’li vekil ile Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in gözaltına alınmasının, "hukuki değil, siyasi bir operasyon olduğunu" savundu.

Haberler 29.09.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekilleri Meral Dan Beta ve Oluç, partisine mensup milletvekilleriyle Ankara Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmaya yönelik TBMMde basn toplants düzenledi.

Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilikin 2015 ylnda açlan soruturma kapsamnda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin daha önce ifade verdiini belirten Oluç, 5 yl boyunca yedekte tutulan bu soruturma imdi birden bire gündeme getirildi. O zaman ifadesini vermi olan arkadalarmz, bugün hukuksuz bir ekilde gözaltnda tutulmaya devam ediliyor. Bunu knyoruz. Bu hukuksuzluu protesto ediyoruz. Ortada ne hukuk ne yarg braktnz. diye konutu.

Bu kararn hedefinin, HDPyi demokratik siyasetten tasfiye etmek olduunu ileri süren Oluç, Bu operasyon kesinlikle hukuki bir operasyon deildir. Kesinlikle siyasi bir operasyondur. Siyasi karar alnmtr. dedi.

Oluç, bugün gözaltnda bulunan HDP MYK üyelerinin, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasm 2015 seçimlerinin de ayn zamanda yürütücüsü olan MYK üyeleri olduunu söyledi.

Hedefin HDPsiz bir Türkiye olduunu iddia eden Oluç, Siyaseten yenemediklerini, yarg yoluyla tasfiye etmeye çalyorlar. görüünü savundu.

Oluç, siyasi partilere, sivil toplum kurulularna, derneklere, meslek örgütlerine, kanaat önderlerine teekkür ederek, Bu dayanmay daha da büyüteceklerini biliyoruz. çünkü onlar bugün HDPnin bütün söylediklerine katlmasalar da HDPsiz bir Türkiyenin demokrasi açsndan ne kadar büyük bir kayp olacann farkndalar. Bu dayanmay, destei büyütmek istiyoruz. ifadelerini kulland.

HDPNN KARAR ORGANI 29 KDEN OLUMUYOR

HDP Grup Bakanvekili Beta ise bu operasyonun sadece HDPnin 29 MYK üyesine deil, HDPnin bütün üyelerine yapldn savunarak, HDPnin karar organ 29 kiiden olumuyor. HDPnin karar organ halktr. Siz, 29 kiiye operasyon yaparak, HDPnin sesini, sözünü, mücadelesini ksamazsnz. deerlendirmesinde bulundu.

Beta, bu operasyonun, HDP ahsnda 82 milyon kiiye yöneltildiini, iktidarn HDPyi günah keçisi ilan ettiini iddia ederek, HDPnin tek bir tweeti vardr, o da demokratik protesto hakkdr. diye konutu.

Gözalt süresini uzatmann ve tek bir soru sormadan gözaltnda tutmann, Avrupa nsan Haklar Sözlemesine göre ikence olduunu savunan Beta, HDPlilerin derhal serbest braklmasn istedi.

Ana Sayfaya Git