Siz bu milletin önünü kesemezsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi biz İkizdere’de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar Ankara’dan çıkıp geliyor, bu tesisin yapımını durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol ve komünist varsa alıp buraya geliyorlar, neymiş, bizim önümüzü keseceklermiş. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Biz bu tesisleri yapacağız, bu tünelleri yaptık ve yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki milletimiz dimdik ayakta dursun" dedi.

Haberler 04.09.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kizderede ta ocana kar mücadele veren yurttalar iaret ederek, imdi biz kizderede lojistik tesislerini yapyoruz. Bunlar çkyor Ankaradan geliyor. Eee, bizim bu lojistik tesisin yapmn durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiyenin deiik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alp buraya geliyorlar. Neymi, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz dedi.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, yidere-kizdere Yolu ve Tünelleri Açl Töreni için memleketi Rizeye geldi. Erdoan, yol ve tünellerin açln yaparken konuma yapt. Erdoann konumasndan öne çkan balklar öyle:

çOCUKLAR HEDYELER ALDINIZ MI?:

Açln yapmak üzere bir araya geldiimiz yidere-kizdere Yolu ile Hurmalk Tünelleri, balant yollarnn ülkemize, bölgemize ve ehrimize hayrl olmasn diliyor, bu güzel projede emei geçen herkesi tebrik ediyorum. çocuklar, hediyeleri aldnz m? Niye almadn?

RZE-MARDN HATTININ EN KRTK KISIMLARINDAN BR:

yidere-kizdere Yolu yaklak az önce bakanm da ifade ettiler ama 38 kilometre, Hurmalk Tünelimizin biri 850 metre, dieri 720 metre, balant yollar 3.6 kilometre uzunlua sahiptir. Bu yol Avrupadan gelip, Orta Asyaya uzanan Kafkasya koridorunun en önemli güzergahlarnn birinin üzerinde yer almaktadr. Ayn ekilde bu proje Rize-Mardin hattndaki Kuzey-Güney ulam aksnn da en kritik ksmlarndan biridir. Özellikle k aylarnda ulamda çok ciddi zorluklarn yaand bu bölge artk güvenli, konforlu ve hesapl bir sürüle geçilebilecektir. Tüm bu yollarn bugün yaklak 31 kilometresini hizmete alyoruz. Kalan da en ksa sürede tamamlanp trafie açlacaktr.

YDERE LOJSTK LMANI:

yidere Lojistik Limannn da devreye girmesiyle çok sayda firma bu bölgede üretim ve lojistik faaliyetine balayacaktr. Böylece dünyann yldz giderek yükselen Dou Karadeniz de yava yava ekillenmeye balayan büyük ekonomik potansiyelinin alt yapsn imdiden kurmu oluyoruz. Sanayisi ile turizmiyle giderek gelien bu bölgede yaptmz her yatrmn ülkemize çok ciddi geri dönüleri olacandan üphe duymuyoruz.

RZENN HAREKET ALANI FEVKALADE ARTACAK:

Salarha Tünelinin açln yaparak Rizemizin kuzeyi ile güneyini birletireceiz. Böylece artk Rizenin gelime, büyüme, gelime konusunda hareket alan fevkalade artacaktr. Yarn açln yapacamz bu eserin de imdiden ehrimize hayrl olmasn diliyorum.

SEL FELAKET:

Son dönemde Karadeniz sahili boyuncu Giresun, Rize Artvinde gerek Kastamonuda yaanan sel felaketlerinin yol açt hasarlar ksa sürede ortadan kaldrdk. lçelerimizi adeta yeni batan ina ederek insanmza sahipsiz olmadn gösteriyoruz. Kastamonu ve Sinopta da bir yla kadar tüm çalmalar tamamlam olacaz.

DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDK:

Avrupada sel felaketlerinin üzerinden aylar geçmesine ramen hala hiçbir altyapnn çalmadnn haberlerini sizler de televizyonlarda izliyorsunuz. Ayn dönemde biz felaketin ardndan üç be güne kalmadan gerektiinde helikopterle jeneratör tayarak, askerimizin envanterindeki seyyar köprüleri kurarak insanmza her türlü hizmeti salyoruz. Bartnda felaket, oradayz. Sinopta felaket, oradayz. Kastamonuda, Artvinde, Rizede felaket, oradayz. Antalyada, Mulada yangn, oradayz. Durmak yok, yola devam dedik.

NE KADAR SOL, KOMÜNST VARSA ALIP BURAYA GELYORLAR:

Ama birileri de biz bu admlar atarken, acaba nasl biz bunlarn önünü keseriz diye buralara geliyor. Bunlarda ar, haya yok. Ya bir dikili tanz olsun be. Var m bunlarn bir dikili ta? Yok. imdi biz kizderede lojistik tesislerini yapyoruz. Bunlar çkyor Ankaradan geliyor. Eee, bizim bu lojistik tesisin yapmn durdurmak için gayret sarfediyorlar. Türkiyenin deiik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alp buraya geliyorlar. Neymi, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri, yollar, tünelleri yapyoruz, yapacaz. Sizin gücünüz bunlarn önünü kesmeye yetmez.

ZLLET TTFAKI:

Bu kardeiniz, 15 Temmuzda o FETÖ darbe giriimine urad zaman, kalktm Marmaristan uçakla stanbula, havalimanna geldim. Fakat benden yarm saat önce de bay Kemal (Kemal Klçdarolu) oradan tanklarn arasndan kaçarak, Bakrköy Belediyesine gitti. Ve Bakrköy Belediyesinde de kahvesini yudumlamaya balad. Haberim olsayd ben de orada beklerdim diyor. Yalan. Bu zaten yalanc Kemal deil mi? Hayat yalan. Kardelerim Rize, bu yalan terörüne 2023te en büyük dersi verecektir diyorum. Malum, Millet ttifak diye bir zillet ittifak var ya bunlara en büyük dersi, ben inanyorum ki, Rize, hemerilerim verecektir. Fakat çok çalacaz ha. Nerede hemerimiz varsa onlar uyaracaz.

NGLTEREDEN SONRA 2NC EN BÜYÜK BÜYÜYEN ÜLKE:

Önceki gün 2nci çeyrek büyüme makamnn rakamnn müjdesini almtk. Türkiye ekonomisi 2nci çeyrekteki yüzde 21,7lik büyüme oranyla dünyada ngiltereden sonra 2nci en büyük büyüyen ülke. Dün de ihracatmzn tarihimizin en yüksek seviyesine ulamas müjdesiyle güne baladk. Austos ihracatmz 19 milyar dolar, yln ilk 8 ayndaki ihracatmz 140,2 milyar dolar, 12 aylk ihracatmz da 207,5 milyar dolar bularak büyüme rakamlarn Elhamdülillah teyit etti.

Ana Sayfaya Git