Skandal beğeniye tepki

"ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabının, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin sağlığına ilişkin insani açıdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykırı 'beğeni'sini şiddetle kınıyoruz"

Haberler 07.10.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, ABD Ankara Büyükelçiliinin sosyal medya hesabnn, MHP Genel Bakan Sayn Bahçelinin salna ilikin insani açdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykr beenisini iddetle knyoruz. ifadelerini kulland.

Ömer çelik, Twitter hesabndan yapt paylamda, ABDnin Ankara Büyükelçilii resmi Twitter hesabndan, FETÖ firarisi Ergün Babahann, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliyi hedef ald bir paylamn beenilmesini knad.

çelik, paylamnda unlar kaydetti:

ABD Ankara Büyükelçiliinin sosyal medya hesabnn, MHP Genel Bakan Sayn Bahçelinin salna ilikin insani açdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykr beenisini iddetle knyoruz. Bu hadise, bir yandan Büyükelçiliin Türkiye gerçekliine hangi ilgisiz ve yanl kiileri takip ederek yabanclatn, dier yönüyle nasl bir istihdam politikas izlediklerini göstermesi bakmndan ibretliktir...

ANKARA TEPK GÖSTERD

Konu, kuru bir özürle geçitirilecek bir konu deildir. nsani açdan kabul edilemez olduu gibi içilerimize çirkin bir müdahale çabasdr. Büyükelçilikte istihdam edilen baz kiilerin iki ülke ilikilerine zarar vermek için özel bir gayret içinde olduunu göstermektedir. Kafa karklnn ötesinde bir durum vardr. ABD Dileri Bakanlnn ve ABD Büyükelçiliinin konuyu ciddi ekilde soruturmasn ve gereini yapmasn bekliyoruz.

ABD Büyükelçilii, Türkiyeyi terör örgütleriyle balantl kiiler üzerinden deil, doru analiz yapabilen kiiler üzerinden anlamaya çalmaldr. nsani konularda hassas olunmas ise izah gerektirmeyen bir durumdur.

Hiçbir büyükelçilik Türkiyedeki hiçbir siyasi parti ve siyasetçi hakknda bu ekilde yorum yapamaz. Diplomatik teamüllere sayg esastr. Terör örgütleriyle balantl kiiler bir büyükelçiliin referans olamaz.

MHP Genel Bakan Sayn Bahçeliye ve MHP camiasna bir kere daha geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz. ABD Büyükelçiliinden kuru bir özür ötesinde, bu çirkin eylemi gerçekletirenlere dönük soruturma ve gereinin yaplmasn bekliyoruz.

HOVENERDEN ZAHAT STEND

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoydan edinilen bilgiye göre, ABDnin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ehir dnda olduundan, Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier Dileri Bakanlna çarlarak büyükelçiliin, dünkü bir sosyal medya paylamn beenisi hakknda açk ve net izahatta bulunulmas istendi. Maslahatgüzar Hovenier ile Dileri Bakan Yardmcs Sedat Önal görütü.

Ana Sayfaya Git