Sofuoğlu'nun lüks aracıyla ilgili eleştiriler

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu: "Bu eleştirilerin asıl sebebi Lamborghini falan değil. Bizim gibi bir sporcunun kariyerini noktalayıp AK Parti'nin yanında gözükmesi, AK Parti'yle beraber olmasıdır" "Bu görev parayla pulla, mevkiyle, makamla kabul edilecek bir görev değil benim gözümde. Ben buraya Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durmaya geldim"

Haberler 08.07.2018 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuolu, lüks aracyla ilgili eletirilere, Bu eletirelerin asl sebebi Lamborghini falan deil. Bizim gibi bir sporcunun kariyerini noktalayp AK Partinin yannda gözükmesi, AK Partiyle beraber olmasdr. dedi.

Sofuolu, 27. Dönem 1. Yasama Ylnn açl dolaysyla milletvekillerinin Meclisteki andiçme törenine motosikletle geldi.

Burada gazetecilerin sorularn yantlayan Sofuolu, trafik younluu nedeniyle motosikletle Meclise gelmeyi tercih ettiini söyledi. stanbul ve Ankara gibi büyükehirlerde trafiin her zaman sorun olduuna dikkati çeken Sofuolu, younluk olduu zamanlarda her zaman tercihini motosikletten yana kullandn söyledi.

Kenan Sofuolu, daha önce kayt için Meclise geldii lüks arabas nedeniyle linç giriimi ile kar karya kaldn belirterek, Kayt ilemleri için iyi ki o arabamla gelmiim. Benim alnm ak, bam dik. Ben hesabn veremeyeceim hiçbir ey yapmadm. Araç ortada. Aratrlsn, eer kanunsuz bir ey varsa eletirenler o zaman karma çksn. ifadelerini kulland.

Cumhurbakanmz bize her zaman deer veriyor

Kendisine ait baka deerli araçlarnn da bulunduunu ifade eden Sofuolu, öyle devam etti:

Bu eletirelerin asl sebebi Lamborghini falan deil. Bizim gibi bir sporcunun kariyerini noktalayp AK Partinin yannda gözükmesi, Ak Partiyle beraber olmasdr. Ben dünya ampiyonalarnda yaran bir sporcuyum, kariyerimi bu sezon noktaladm. Cumhurbakanmz ile bir ilikimiz var. Kendisi bize her zaman deer veriyor. Cumhurbakanmzn teklifini kabul ettiimde milyonlarca avroyu almayp böyle bir göreve geldim. Milletvekili maan almayacam dedim. htiyacm olmasna ramen yllar önce ddaadan gelen paralar da kabul etmedim. Bugün milletvekili maana da ihtiyacm yok çok ükür. Milletvekili maan da almay kendime yaktramadm. Ben nereden geldiini çok iyi bilen biriyim. Cumhurbakanmzn yannda sapasalam, dimdik durmak baz insanlarn tepkisini çekiyor ama Cumhurbakanm o kadar nazik bir insan ki beni bu göreve davet ederken bile Kenan razln varsa seni listelerimize koyacam demiti. Tabii ben de kabul ettim. Bu görev parayla pulla, mevkiyle, makamla kabul edilecek bir görev deil benim gözümde. Ben buraya Cumhurbakanmzn yannda dimdik durmaya geldim. Bize deer veren bir liderimiz varken burada bulunmaktan gurur, onur duyuyorum.

Kenan Sofuolu, bilinçli yaplan eletirilere kar, toplumun bütün kesimlerinden destek mesajlar geldiini ve bunun kendisini de oldukça duygulandrdn söyledi.

Ana Sayfaya Git