“Sokağa mekan, halkı yaren edineceğiz”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sur İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye tek liste halinde giren Murat Unat, kullanılan oyların çoğunluğunu alarak başkanlığa seçildi.

Haberler 21.01.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi kurallarna uygun bir ekilde yaplan ve cokulu geçen kongreye katlanlara seslenen Ak Parti Sur lçe Bakan Murat Unat, soka mekan; halk yaren edinmekten daha kutlu bir iarlarnn olmadn söyledi.

Yaklak yedi aydr, Sur lçe Bakanl görevini yürüttüünü ifade eden Unat, bu süreçte, dava arkadalaryla birlikte gecelerini gündüzlerine ilave ederek, ilçenin her bir sokan, mahallesini, mezrasn, esnafn ve her bir karn ziyaret etmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

SUR YÖNETM

Unat, Bizim için siyaset kurumu, çkar odaklarn menfaatlerinin kesitii politik bir kava deil, aksine eitim, salk, hukuk ve sair kurumlar gibi fert özelinde toplumun, sokan maslahatn temsil etmelidir. Bu tutum, Cumhurbakanmzn ahsnda Ak Partimizin öz bilincinden edindiim terbiye dorultusunda, bizim için siyaset yapmann temel niteliini, ölçeini ve istikametini belirler. Partimizin 2002 ruhunda tezahür ettii üzere, una inanyorum ki sokan sosyolojik gücü, teorik ve pratik söylem ekseninde, her türlü politik ve ekonomik iktidar devirecek kudrette sahiptir. Sokaa yüklediim anlamlar yumann, belli bir politik-sosyolojik içeriklerden muhtev olmasnn yannda, bir de sokan reel gerçeklii mevzubahistir. Sur, tarihin ve birçok medeniyetin beii olduu gibi, halihazrda, Diyarbakrn tüm sokaklarnn çkld, yani ehrimizin nabznn atld yerdir. Bu nedenle Sur, Surlular için, bizler için sadece Surdan ibaret deildir, ayn zamanda ehrimizin ve bölgemizin de snrlarn aan, küresel ölçekte öneme sahip olan, tarihsel ve kültürel bir havzay temsil eder. Öte yandan Suru Sur yapan tarihin ve kültürel havzann dönüm noktalarndan birisi, Hz. Ömer döneminde, 27 Mays 639da yaplan fetih müjdesidir. Surun, fethedildii tarihten bugüne, tarihin hiçbir döneminde igal edilemediine dikkatlerinizi çekmek isterim. Bizlerin de, bütün imkn ve benliimizle, bugün ve yarn, her türlü igal biçimleri ve felsefelerine kar durup onlar bertaraf edeceimizden hiç kimsenin üphesi olmasn. Bizden önce görev yapm tekilatmzn kymetli yöneticilerinin bize devrettii ve bugüne tadklar bu kutlu miras, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde, yeni yönetimimle birlikte sadece muhafaza etmekle yetinmeyip daha ilerilere, 2023 hedefine tamann gayreti içinde olacamzn sözünü veriyoruz dedi.

Kongreye AK Parti milletvekilleri, il tekilat, ilçe bakanlar ve çok sayda partili katld.

Ana Sayfaya Git