Son dakika! İspir Belediye Başkanı Zeki Çatinkaya, PKK militanlarınca kaçırıldı

AKP Erzurum İl Başkanı'nın yaptığı açıklamaya göre İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, PKK militanlarınca kaçırıldı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan AKP Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İspir Belediye Başkanı'nın bulunması için gerekeni yaptıklarını açıkladı

Haberler 29.03.2016 - 14:33 Son Güncelleme : 29.03.2016 - 14:33

AKP Erzurum İl Başkanının yaptığı açıklamaya göre İspir İlçe Başkanı Salih Zeki çetinkaya, PKK militanlarınca kaçırıldı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan AKP Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İspir Belediye Başkanının bulunması için gerekeni yaptıklarını açıkladı

Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Yeşilyurt, Kaçırılma olayından Başbakan ve İçişleri Bakanımızın haberi var dedi.

Anadolu Ajansına konuşan Yeşilyurt, çetinkayanın, kardeşi Şahin çetinkaya ve beraberindeki bir kişiyle Erzurumdan Şanlıurfaya giderken kaçırıldığını bildirdi.

Fatih Yeşilyurtun yaptığı açıklamaya göre, Salih Zeki çetinkaya ve beraberindekileri taşıyan otomobil, Bingölün Genç ile Diyarbakırın Lice ilçesi arasında PKKlılarca durduruldu.

Yeşilyurt, Araçlarını durdurup, terör örgütü propagandası yapmışlar. Kimlik kontrolünde kardeşinin üzerinden AK Parti kimliği çıkmış. Hanginiz başkan diye sormuşlar, Salih Zeki başkanımız da kendisinin İspir ilçe başkanı olduğunu söylemiş. Kendisinin gözlerini bağlayıp götürmüşler dedi.

PKK açıklama yapmadı

AKP İl Başkanı, otomobildeki diğer iki kişinin ise serbest bırakıldığını söyledi.

Bu iki kişi Licedeki Duru Jandarma Karakol Komutanlığında bekliyor.

Salih Zeki çetinkayanın, alacaklarını tahsil etmek için Şanlıurfaya gittiği bildiriliyor.

PKKdan ise olayla ilgili bir açıklama yapılmadı. kaynak:BBCturk

Ana Sayfaya Git