Son kararname geliyor

Başbakan Binali Yıldırım yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacaklarını söyledi ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Haberler 06.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm yeni dönemde TBMM Bakan olup olmayaca yönündeki soruya Onun kararn ben vermem. Liderim neyi münasip görürse onu yaparm diye cevap verdi. Yldrm milletvekili seçimlerinde oylarnn dümesine ilikin de Mesaj aldk dedi. Yldrm, Yarn yaynlayacamz son kararnamede, OHAL kalktnda terörle mücadelenin zafiyete uramamas için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak dedi.

OYUMUZ DÜTÜ, MESAJI ALDIK

Anadolu Ajans Editör Masasnn konuu olan Yldrm, Açk ara farkla, en yakn adayla arasnda 11 milyon oy fark var. Böylece bu süreç tamamland. Tabii u soru sorulabilir. AK Partinin oyunda düme var, vekil saysnda düme var. Bu da dorudur. Bu da bize bir mesajdr. Biz AK Parti olarak bu mesaj aldk dedi.

KAYBOLAN OYLARIMIZ ORTAIMIZDA

Yldrm sözlerini öyle sürdürdü:

Ama u unutulmamal ki biz hem cumhurbakan adaymzla hem de milletvekili seçimlerinde ittifaktk. Seçmen öyle deerlendirdi. Bunlar bir parti gibi hareket ediyorlar. Ha buraya vermiiz ha oraya vermiiz diye düünenler oldu. Böyle kampanya da yapld. Bazen bu üst düzeyde rahatszlk oluturdu. Biz buna hemen müdahale ettik. Ve burada bir iç yara ihtiyaç olmadn, bizim amacmzn bir olduunu ve neticede sonuçlar ortada. Bizim kaybolan oylarmz ortamzda, ortamzn kaybolan oylarmz baka partilerde.

TBMM BAKANLII DDASI

Yldrm, TBMM bakan olup olmayacana ilikin ise Onun kararn ben vermem. öyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel bakan ve partimiz ne yönde karar alrsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparz. Bu da çok uzun bir süre deil. Yaknda ne olaca belli olur dedi.

ERDOAN KEND DE RAHAT ETMEZ YANINDAKN DE RAHAT ETTRMEZ

Yldrmn açklamalar öyle:

Cumhurbakanmzla çalmak zor mu kolay m? Soru çok zor, hem de kolay. Cumhurbakan rahat sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanndakileri de rahat ettirmez. Böyle bir eyi var, i tutu ekli var. Biz alk olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bu da nereden kaynaklanyor? Memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanyor.

ALIYORDU TELEFONDA

Mesela o seçim akam stanbulda toplanan kalabaln içinden bir yavrumuzun ayann skmas onu o kadar çok etkiledi ki duygu doruktayd. Alyordu telefonda, konutuk. Ne seçim kazanmas, ne o coku hepsi gitmi. Bütün dikkatini oraya vermi. Bir ara gelmemeyi düündü, iler normalleince geldi. Cumhurbakanmzla çalmak keyifli bir i. Ben kendisini 1978den beri bilirim. Beraber belediyede çaltk.

MUHARREM BEY HAKLI OLARAK

Nereye yürüyormu? Klçdarolunu alp tekrar Ankara stanbul yapabilirler. Yalnz bana niye yürüyor? Muharrem Bey tabi hakl olarak seçimlerde partisinin üzerinde bir oy, destek ald için biraz ey oldu. Yani bunu bir sonuca dönütürmek istiyor. Ama isterseniz biz onlarn ilerine fazla bulamayalm. Kendi aralarnda halletsinler.

HOUMA GTMEYEN PROJE 15 TEMMUZ

Yani houma gitmeyen proje 15 Temmuz. Keke olmasayd, Allaha ükür cumhurbakanmzn kararll, milletimizin bayraa sahip çkmas Vatansever polislerin, askerlerin emirleri yerine getirmesi ve her eyden önemlisi sizler; medya. O gece büyük i gördü. Ve bu kalkmay yapanlar, hiç hesap edemedikleri bir sorunla kar karya kaldk. Yoksa onun dnda yaptmz projeler, hepsi ho eyler.

OHALN YERNE KHK

Yeni kabine pazartesi açklanacak ve OHAL de böylece tamamlanm olacak. Yarn son bir OHAL kararnamesi yaynlayacaz. Son kararnamede, OHAL kalktnda terörle mücadelenin zafiyete uramamas için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak.

Ana Sayfaya Git