'Sorun var çözülecek!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununa ilişkin, "Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlaklı olan siyasetçi, halkına güven veren siyasetçi doğruları her yerde her ortamda dillendirmek zorundadır, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM'de çözülecek. Bu kadar açık, bu kadar net." dedi.

Haberler 23.09.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, çankaya Belediyesi Zübeyde Hanm Sosyal Tesislerinde düzenlenen gaziler ve ehit aileleriyle kahvalt program sonrasnda, gazetecilerin gündeme ilikin sorusunu yantlad.

KÜRT SORUNU VE HDP LE LGL AçIKLAMALAR

Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açklamalar, ayrca MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin buna yönelik sözleri sorulan Klçdarolu, her politikacnn samimi ve dürüst olmas gerektiini söyledi. Kemal Klçdarolu, öyle devam etti:

Eer millete hizmet edeceksek, her politikacnn samimi ve dürüst olmas lazm. Bu ülkenin sorunlar var m? Evet, sorunlar var. Bu sorunlar kroniklemi mi? Evet, kroniklemi. Bugüne kadar çözülmemi mi? Evet, çözülmemi. Bir sorun varsa bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. TBMMden daha büyük bir güç yoktur. Milli Kurtulu Savan veren Meclis, bizim TBMMdir. Dolaysyla, Adres öyleydi, adres böyleydi, u sorun vard, bu sorun vard. Türkiyede dünya kadar sorun var. Biz sorunlardan korkmuyorum. CHPnin Genel Bakan olarak da bütün millete açk ve net söylüyorum, sizin oylarnzdan çok sizin sorunlarnza talibim. Bu sorunlar, samimi ve dürüst olarak çözeceim. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye bar birlikte getireceiz. Dostlarmzla beraber getireceiz. Yeter artk, bu millet bkt, kavgadan bkt. Açlk var, sefalet var, yoksulluk var. Örenciler mezun olmu yurt bulamyorlar, yaptklar tartmalara bak. Bu tartmalar Türkiyeyi ksr bir sürecin içine sokar. Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlakl olan siyasetçi, halkna güven veren siyasetçi dorular her yerde her ortamda dillendirmek zorundadr, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMMde çözülecek, bu kadar açk bu kadar net. Öbür genel bakan unu söylemi, u genel bakan bunu söylemi, o zaman o Sayn Genel Bakana söyleyelim, HDPnin TBMM Bakanvekillii yapt zaman el kaldrp söz istemesinler. Söz istiyorlarsa nasl istiyorlar? Biraz mantk olur. Söylediiniz eylerin mant olur, mantk çerçevesinde hareket edersiniz.

Hç KMSEY DÜMANLITIRMAK NYETMZ YOK

Hiç kimseyi dümanlatrmak gibi bir niyetlerinin olmadn ifade eden Klçdarolu, ülkede 83 milyonun huzur içinde yaamasn istediklerini vurgulad. CHP Genel Bakan Klçdarolu, unlar kaydetti:

Onu dümanlatr, bunu dümanlatr, kamplama yap. Bu kadar dert varken bunlarn derdi mi yok? çocuklar yataa aç giriyor. Sen 20 yldr Türkiye Cumhuriyetinde görev yapyorsun, yönetiyorsun Türkiye Cumhuriyeti devletini. 20 ylda yurt sorununu çözemedin. Bir ylda çözülecek sorunu çözemedin. imdi kalkm bana bir sürü laf ediyorlar. stediklerini etsinler, yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarn çözmeye kararlym, dostlarmzla beraber çözeceiz. Sorunlarla bouan deil, nefes alan bir Türkiyeye ihtiyacmz var. Sorunlaryla Nereye gidiyor bu memleketin hali? diye sormayacak vatanda, o sorunlardan syrlacak, görkemli, güzel, ahlakl, temiz bir siyaseti ve onun büyüttüü Türkiyeyi görecek. Hedefimiz bu.

Ana Sayfaya Git