Soylu: 15 Temmuz’un hesabını sormayan hain oğlu haindir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz’dan sonra daha özgür olduk. 15 Temmuz’dan sonra daha yerli, daha milli olduk. 15 Temmuz'un hesabını ölünceye kadar sormayan hain oğlu haindir" dedi.

Haberler 16.07.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen 15 Temmuz anma programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Devleti bu yangın çetesinden temizledik. 15 Temmuzdan sonra daha özgür olduk. 15 Temmuzdan sonra daha bağımsız olduk. 15 Temmuzdan sonra daha yerli, daha milli olduk iddiasında bulundu.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Mezarlığında anma töreni düzenlendi. Törene Bakan Soylunun yanında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail çataklı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş katıldı.

Daha sonra 15 Temmuz 2016 gecesi bombalanan, 13 polis ve vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara Emniyet Müdürlüğünde anma töreni gerçekleştirildi. Buradaki törende konuşan Bakan Soylu, Güzel ölüm ve şehadete imrenilir. Biz bu sandalyelerde tek başımıza oturmuyoruz. Onlar yanımızdalar. Kıymetli polis arkadaşlarım; görevinizi tek başınıza yapmıyorsunuz. Onlar yanınızdalar dedi.

HESAP SORMAYAN HAİN OĞLU HAİNDİR

Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiyeyi özgürleştirdiğini vurgulayarak Onların ihaneti bize zarar vermedi. Aksine daha da güçlenmemize sebep oldu. Annelerimizin, babalarımızın, eşlerimizin sabrı, yetimlerin, öksüzlerin, şehit çocuklarının, gazi evlatlarının duası bizim daha da güçlenmemize sebep oldu. İçimizden bütün pislikleri attık. Devleti bu yangın çetesinden temizledik. 15 Temmuzdan sonra daha özgür olduk. 15 Temmuzdan sonra daha bağımsız olduk. 15 Temmuzdan sonra daha yerli, daha milli olduk. Buradan 15 Temmuzu planlayanlara, destek olanlara, maşası olanlara soruyorum; bu millete ne zarar verebildiniz? Allah şahittir, bu millet şahittir hepinize bunun hesabını ölünceye kadar, son nefesinizi verinceye kadar sormayan namerttir, sormayan alçaktır, sormayan haindir, hain oğlu haindir dedi.

Ana Sayfaya Git