Soylu: HDP diye siyasi bir parti yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bir takım CHP'liler HDP'yi baraj aştırmak için '4 kişiyse 1 kişi HDP'ye oy versin' diyorlar. Bu ülkeye büyük bir ihanettir. 7 Haziran'da barajı aştıktan ve 80'in üzerinde milletvekili çıkardıktan sonra bunlar öyle bir şımardılar ki, yaktılar yıktılar. Terör örgütünü şımartmak başka hiçbir şeye benzemez" dedi. Soylu, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için "PKK'nın adayı" ifadesini kullandı. Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu'na, "Yazıklar olsun" dedi.

Haberler 23.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fatihte esnaf ziyaretinde bulunan çileri Bakan Süleyman Soylunun hedefinde yine HDP vard. HDP diye bir siyasi parti yoktur yanl anlamayn diyen Soylu, PKKnn siyasi ubesidir bunlar. Mart 2014te milleti tehdit edecekler diye musluklardan kan akttlar hatrladnz m? Biz de bunlarn 93 tane terörün ubesi olan belediyeleri görevden aldk ya imdi oralar prl prl. Hakkaride 30 günde bir gün su akyordu. Bir ylda 30 günde su akttk eklinde konutu.

Selahattin Demirta için PKKnn aday ifadesini kullanan Soylu, Demirta, HDPnin aday deildir. Demirta, bizzat PKKnn adaydr. 6-7 Ekim olaylarnda tam 53 kiinin katledilmesinin talimatn ortaya koyan kiidir. Hapse girmeden evvel PKK terör örgütü deildir diye açklama yapt. Onlardan birisi daha açklama yapt. Biz srtmz PKKya, PYDye dayadk dedi. Biz ona 4 tane duvar verdik imdi. stediine srtn dayasn dedi.

HDPYE FENA YÜKLEND

Muharrem ncenin Demirta ziyaretini eletiren Soylu, Sadece o deil, 28 ubatta neredeyse her türlü hakareti iiten Temel Karamollaolu hem CHPnin peine takld hem de Demirtaa özgürlük feryatlar atyor. Yazklar olsun. Allah Devlet Bahçeliden raz olsun. Meral Akeneri zamannda kefetti ve kapy ona gösteriverdi. Meral Akener, Demirta çksn diye kürsülerden avaz avaz baryor. çileri bakanl yapt. Terörle mücadeleyi, polisi, emniyeti, jandarmay idare etti. Türkiyede terörle mücadele eden PKKnn ne olduunu, Demirtan PKKnn bir eleman olduunu, bu ülkeye hangi zararlar verdiini bilmez mi? Onun özgür bir ekilde çkp orada siyaset yapmasn gitsin apartmann üzerinden atlan Yasin Börünün annesine anlatsn. Birtakm CHPliler HDPyi baraj atrmak için 4 kiiyse 1 kii HDPye oy versin diyorlar. Bu ülkeye büyük bir ihanettir. 7 Haziranda baraj atktan ve 80in üzerinde milletvekili çkardktan sonra bunlar öyle bir mardlar ki, yaktlar yktlar. Terör örgütünü martmak baka hiçbir eye benzemez eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git