Soylu Şırnak'ta fidan dikti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Şırnak'ta gerçekleştirilen fidan dikimi törenine katıldı.

Haberler 12.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, 11 Milyon Aaç; Bugün Fidan, Yarn Nefes program kapsamnda rnakta fidan dikti.

Bakan Soylu, beraberinde çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, rnak AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu ile Namaz Dandeki üs bölgesinde fidan dikim etkinliine katld.

Programda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile canl balant yapan Soylu, Namaz, Cudi ve Herakol dalar arasnda kalan bölgeyi yeillendirmek için bugün ilk adm attklarn söyledi.

Kampanya kapsamnda rnak genelinde 52 bin 200 fidan dikildiini belirten Soylu, unlar kaydetti:

Buras da inallah bütün rnak ayaklarnn altna alan bir balkon gibi çok güzel bir seyir teras olacak ve rnakllarn hafta sonu piknik yapabilecekleri güzel bir yere döndürülecek. imdi size tüm arkadalarmzla söz veriyoruz. nallah önümüzdeki yl Cudi Danda temmuz aynda bütün rnakllarla büyük bir festival gerçekletirilecek.

- ehit çocuu ile fidan dikti

Soylu, daha sonra Ankaradan beraber geldii ehit polis memuru Hüseyin Gülün olu Talha Gül ve rnakl ilkokul örencisi Meryem Ürkmez ile kendi adn tayan fidan toprakla buluturdu.

Dünyada ormanlk alanlar azalrken Türkiyede çoaldna iaret eden Soylu, Bunu bizden sonraki nesillere emanet olarak brakacaz. ehit çocuu Talhay Ankaradan getirdik, Meryemde rnaktan. Hep beraber güzel bir etkinlie ahit oluyoruz. Bu ormann ismini Nuh Orman brakacaz. Cudi Da Hz. Nuh ile özdeletii için artk Seyir tepesiyle birlikte Nuh Orman diyeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git