Soylu'dan Ordu'daki VIP tartışmasına ilişkin açıklama

Esenler Dörtyol'da Trabzonlular Derneği'nin düzenlediği etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da yaşanan VIP tartışmasına ilişkin açıklamasında İmamoğlu'nun valiye hakaret ettiğini söyledi.

Haberler 07.06.2019 - 12:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süleyman Soylu, u anda 600ün üzerinde terörist kald. 700ün altna dütü çok ükür. Türkiye bir tercih kulland. Son iki günde sadece Arda ve Licede 7 terörist etkisiz hale getirildi. unu ifade etmek istiyorum; bugün eer nefes aldrmayan bir toplumumuz varsa. Bugün eer güçlü bir ekilde insansz hava araçlarmz kendimiz yapabiliyorsak, bugün Atak helikopterlerini kendimiz yapabiliyorsak, bugün füzelerimizi kendimiz yapabiliyorsak, biliniz ki bu Tayyip Erdoann iktidara geldii günden bugüne kadar yapt tercihlerle doru orantldr. Eer bu yatrmlar yapmasaydk kymetli Trabzonlu hemerilerim, kymetli Esenlerli hemerilerim bizimle çelik çomaa oynad gibi oynarlard dedi.

DYOR K AKILLI OL BANA, BEN AKILLIYIM

çileri Bakan Soylu, Cumhuriyet Halk Partisinin aday bana diyor ki takm bana kafay. i benim. Bir de adam tutmu. Ben Trabzon Havalimanndan indiim zaman nezaket göstermiiz. Orada hakk olmamasna ramen tamam buradan çksn demi arkadalar. Adam da bana oradan geçerken heyetiyle beraber, neydi onlarn slogan, her ey güzel olacak dedi. Bir adam da kulamn dibinde akll ol Süleyman Soylu dedi. Yani beni kendi mafya usulüyle tehdit etti. Ben de dedim ki, orada da dedim. Orada diyeceim laflar dedim zaten de. Ama imdi burada da diyeyim; bakn kymetli hemerilerim Allah bizi aklmzdan ziyan ettirmesin, eksik ettirmesin. Diyor ki akll ol bana. Ben akllym. Allahma ükürler olsun. Allah akl salndan yoksun etmesin diye konutu.

PKKYA DA BURADA ADIM ATTIRMAYACAK ÖNLEM ALMAK BZM SORUMLUUMUZDUR

Bakan Soylu, imdi Kandilden stanbul Büyükehir Belediye Bakanl için mesaj çkt m. çkt m çkmad m. Peki HDP sabahtan akama kadar stanbul Büyükehir Belediye Bakanl için, CHPnin aday için çalyor mu. Peki, Bese Hozattan Duran Kalkana kadar terör örgütünün ne kadar yöneticisi varsa Avrupada, Kandilde, hepsi stanbul Büyükehir Belediye bakanlnda Ekrem mamoluna kazandracaz diyorlar m. O zaman size bir ey söyleyeyim. Herhalde PKKnn burada kendi iradesini koyma hakk kadar terörle mücadele eden ve bunun için de Sayn Cumhurbakannn talimatlaryla bütün güvenlik kuvvetleriyle bunu gerçekletirmeye çalan bir evladnz olarak orada onlara nasl nefes aldrmyorsak stanbulda da onlara nefes aldrmayacak, PKKya da burada adm attrmayacak önlem almak bizim sorumluluumuzdur. eklinde konutu.

BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLER STANBUL SEçMLER çN ODAKLANMITIR

Soylu, Bütün terör örgütleri stanbul seçimlerine odaklanmtr. FETÖ odaklanmtr. PKK odaklanmtr. Bakn enteresan bir ey söyleyeceim. DEA da stanbul seçimlerine odaklanmtr. Türkiyede bu yorumu kimse yapmad. Tekraren söylüyorum; DEA da stanbul seçimlerine odaklanmtr. Geçen yl kar karya kaldmz ve önlediimiz saldr büyük bir saldryd. Zaman gelince anlatacaz. Ve ne önlediimizi Türkiye gördüü ve bildii anda Türkiyenin çok büyük bir tehlikeden döndüü ve Türkiyeye çok büyük bir tuzak hazrland bütün milletimizce kabul edilecektir. imdi söylemiyoruz. Bunun sebebi var. çünkü operasyonlarmz devam ediyor. Ve bu konuda Türkiyenin hangi saldrlarla, hangi tehditlerle kar karya bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ben DEA hareketlendi dedikten sonra yakaladklarmz tek tek, nerede yakaladmz, niçin yakaladmz, ne kadar mühimmat orda elde ettiimizi, ne kadar kalanikof elde ettiimizi, kaç binlerce fiek elde ettiimizi, kurun elde ettiimizi bire bir açklayacaz. Ama biraz daha devam ediyoruz, biraz daha iimiz var. imdi Türkiyeyi istikrarsz bir hale getirmek istiyorlar. ifadelerini kulland.

NE OLURSUNUZ CUMHURYET HALK PARTSNE BU FIRSATI VERMEYN

Soylu, Endiem 23 Haziran seçimini stanbulun gücü üzerinden Türkiyeyi istikrarszlatrmaya çalan bir anlay ortaya koyacaklar. Yani stanbulun gücünü arkalarna alacaklar ve ondan sonra diyecekler ki, stanbulu biz aldk. Ankaray biz aldk. zmiri biz aldk. imdi diyecekler ki, hadi gelsin bakalm. Ve Türkiyenin önümüzdeki dört yln Türkiyeye heba ettirmeye çalacaklar. Ne olursunuz Cumhuriyet Halk Partisine bu frsat vermeyin. Vermemenizi istirham ediyorum. Bir ideolojik kavga balatacaklar Türkiyede. Ve bir siyasal çatma balatacaklar. Ve Türkiyenin huzurunu yine alt üst etmeye çalacaklar. Ve 23 Haziranda güçlü bir ekilde, tam 17 yldr ortaya koyduunuz destei yine Cumhur ttifakna güçlü bir destek vererek ne olursunuz ortaya koyun. Size minnettarm. dedi.

AK PART GENEL BAKAN YARDIMCILII YAPTIM O LSTEDE ADIM YOKTU. VIP KULLANMADIM

Soylu sözlerini öyle sürdürdü:

Bakn dün Trabzonda havalimannda indi. çok üzüldüüm bir olay anlatacam. Ben VIP kullanacam. Ben bunu da söyleyeyim; Demokrat Parti Genel Bakanl yaptm VIP kullanmadm. Hakkm yoktu çünkü. çünkü bir Genel Bakan olarak o listede adm yazmyordu. Bana ne hak verilirse onu yaparm. Ak Parti Genel Bakan Yardmcl yaptm o listede adm yoktu. VIP kullanmadm. ktidar partisiyim daha. Ben oraya gitsem beni kim çkaracak. Ama undan ürktüm; hakkn hukukun yok. Olmadn halde kullanyorsun, yararlanyorsun. Bu yanl bir ey. Taa ne zamana kadar. Milletvekili olana kadar oralardan yararlanmadm. Sonra milletvekillerinin içerisinde olduum zaman 2015in Haziranna kadar. Nasl kullanyorsun. Yannda bir milletvekili arkadan olur, yannda bir kii getirme hakk var. Sende gerekirse oralara kadar girersin. Aksi taktirde kullanamazsn.

ALLAH KMSEY GÜç ZEHRLENMESNE DÜÜRMESN

Soylu, imdi Trabzona geldi kulland. Arkadalar nezaket göstermiler. Ben buradan çkmak istiyorum demi, çkartmlar. Sonra Orduda kullanmak istemi. Demiler ki, bak özel uçakla gidiyor. 14 kii. stirham ederim. Öbür taraftan alalm geçecek zaten, bir problem yok. Valiye it dedi it. Allah kimseyi güç zehirlenmesine düürmesin. ifadelerini kulland.

Soylu, Hani urada, Hadmköyde bir genç kafeteryasnda ona bir soru sordu. Bakn hanmna bçak çektiler. çocuun sürekli yurt dndan arayp telefonlarn sosyal medyadan verdiler. Ve sabahtan akama kadar taciz ettiler. Hala taciz ediyorlar. Tehdit ediyorlar. çocuk sipari alamyor. Allah kimsenin eline bunlar düürmesin. diye konutu.

KANDLDEKLERLE BERABER YÜRÜYECEKLERE STANBUL TESLM EDLECEKSE BZM SÖYLEYECEK BR SÖZÜMÜZ YOK

Soylu, Böyle zihniyetteki insanlara stanbul teslim edilecekse, yarn HDP ile PKK ile Kandildekilerle beraber kol kola yürüyeceklere stanbul teslim edilecekse bizim söyleyecek bir sözümüz yok eklinde sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git