Soylu'dan sert çıkış: Adamlarını derle topla

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek "Adamlarını derle topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Kimin tarafında neyin tarafındasınız siz?" dedi.

Haberler 24.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, Erzurum ve Orduda düzenlenen Halk Oylamas Bölge Güvenlik Toplantlarna katld. Bakan Soylu Erzurumda yapt açklamada CHPye sert eletirilerde bulunarak Genel Bakan Kemal Kemal Klçdaroluna Siyaset yapacaksanz edeplice yapn. Klçdaroluna da söylüyorum: Adamlarn derle topla, terör örgütünün propagandasn yapmasnlar. Onlara zemin hazrlamasnlar dedi.

çileri Bakan Süleyman Soylu ilk olarak Erzurumda düzenlenen ve 8 ili kapsayan Halk Oylamas Bölge Güvenlik Toplantsna katld. Bakan Soylu toplantnn ardndan Palandöken ilçesindeki Necip Fazl Ksakürek Kültür Merkezine gieçti. Burada büyük bir cokuyla karlanan Soylu, 15 Temmuzda yaanan baarsz darbe giriiminden söz ederken baz kiilerin, idam istiyoruz diye slogan atmas üzerine u referandum bitsin, terör örgütleri ve bizi geri götürmek isteyenlere kar, millet ne derse o olacak. Siyasette tesadüf yoktur. Siyaset uzayp giden bir filim erididir. Sadece aktörler deiir, ana konusu ayndr. Hep birlikte siyasetçi olarak ya bu çizgisinin içerisinde veya dndayzdr diye konutu.

Süleyman Soylu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann birletirici tutumundan bahsederken tutuklu bulunan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta için Demirta denen o adam müsvettesi de milleti birbirine krdrmak için meydanlara çaryor dedi.

çileri Bakan Süleyman Soylu, terörün propogandasn yapmakla eletirdii CHP ve Genel Bakan Kemal Klçdarolunu da hedef alan konumasnda unlar söyledi:

TERÖRÜN PROPAGANDASINI YAPMASINLAR

Açp soruyor musun? Özel hareket polisimiz, o eylemi gerçekletirenlere kar bu milletin adna mücadele ederken gözünü kaybeden, kolunu kaybeden, o operasyonda kolunu kaybedenlere ne oldu diye sormuyorsun. Milletin evlatlarna ne oldu diye sormuyorsun. Ama buradan söylüyorum alçakça PKK terör örgütüne ne oldu diye soruyorsun. Kimsiniz siz? uramza geldi artk. Siyaset yapacaksanz edeplice yapn.

Klçdaroluna da söylüyorum; Adamlarn derle topla, terör örgütünün propagandasn yapmasnlar. Onlara zemin hazrlamasnlar. Onlar orada kullanmasnlar. Onlar istismar etmesinler. Milletimizi istismar etmesinler. çok net ekilde söylüyorum. Burada bu millet büyük bir mücadele yapyor. stiklal mücadelesi, istikbal mücadelesi. 4,5, 6,7 gündür susuyoruz. Söz söylemiyoruz. 80-85 kilo patlayc Mersinin göbeinde çkt. Ankarada, stanbulda ve ülkemizin her tarafnda bir er oda oraya odaklanm oradan bu ülkenin yarnlarn kana bulamaya, ülkemizin birlik ve beraberliini, oradaki insanlar korkutmaya, ürkütmeye, oray kendine bir snak alan olarak görmeye, bulmaya ve oradan i adamlarna u kadar para göndereceksiniz, bu kadar para göndereceksiniz, unu yapacaksnz, Evlatlarnz daa göndereceksiniz, Kandile göndereceksiniz diyor. Siz kimin tarafndasnz? Neyin tarafndasnz siz? Ve bunu çok net bir ekilde ifade etmek istiyorum. Türkiye, kararl bir mücadele vermektedir. Bu mücadeleyi de demokrasi ve hukuk devletinin içerisinde gerçekletirmektedir. Bizim görevimiz nedir, niçin siyaset yapyoruz? yilikleri anlatmak ve kötülüklerden sakndrmak için siyaset yapyoruz.

ORDUDA GÜVENLK TOPLANTISINA KATILDI

çileri Bakan Süleyman Soylu, Erzurumdaki temaslarnn ardndan Orduya gelerek 9 ili kapsayan Halk Oylamas Bölge Güvenlik Toplantsna katld. Özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanna gelen Bakan Soyluyu havalimannda Ordu Valisi rfan Balkanlolu ve protokol üyeleri karlad. Bakan Soylu, daha sonra karayoluyla il merkezinde bulunan Boztepeye giderek, burada bir otelde düzenlenen Halk Oylamas Bölge Güvenlik Toplantsna katld.

Toplantda Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuamiral Bülent Olcay, Ordu, Amasya, Giresun, Gümühane, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon valileri, Giresun Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Hakan Saraç, il emniyet müdürleri ile il jandarma komutanlar da hazr bulundu.

Yogun güvenlik önlemlerinin alnd ve basna kapal olarak gerçekletirilen toplantda 16 Nisanda yaplacak referanduma ilikin güvenlik konularnn ele alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git