Soylu'ya Barodan Suç Duyurusu

DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin 130'uncu haftası nedeniyle yapılan anma etkinliğine katılan 12 baronun başkan ve temsilcileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Baro Başkanları, Bakan Soylu'nun Diyarbakır Barosu ile ilgili açıklamaları için özür dilemesini istedi. Diyarbakır Barosu ise Soylu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberler 23.06.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin öldürülmesinin 130uncu haftas nedeniyle, Diyarbakr Adliyesi önünde anma etkinlii düzenlendi. Her cuma günü düzenlenen etkinlie, Diyarbakr, Antalya, Ankara, Bursa, stanbul, Sakarya, Adana, rnak, Adyaman, Batman, Van ve anlurfa barolarnn bakan ve temsilcileri, Tahir Elçinin ei Türkan Elçi ve çok sayda avukat katld.

SUç DUYURUSUNDA BULUNULDU

Etkinlikte konuan Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen, söyledii sözler nedeniyle çileri Bakan Süleyman Soylu hakknda suç duyurusunda bulunduklarn belirterek, Diyarbakr Barosu, insan haklar ve hukukun üstünlüü mücadelesini ebediyen sürdürecektir dedi. Dier Baro bakanlar da Bakan Soyluya tepkilerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git